Foto-update #51

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

redvelvetcupkoekjesExact twee weken geleden kwam de dochter van mijn nicht nog eens langs voor een knutselmiddag. We maakten deze Red Velvet Cupkoekjes uit het boek Top with Cinnamon. Ze bleken nog te mals te zijn toen ze uit de oven kwamen, maar enkele minuten extra én dit keer op warme lucht loste dat probleem al snel op.

20150812_140729Mijn schoonouders gingen enkele dagen op vakantie en vermits het warm weer was ging ik regelmatig hun planten gieten. Vermits ik er toch was heb ik me meteen ‘opgeofferd’ om de rijpe frambozen te plukken.

 

 

 

stripsbibliotheekaug2015In de vorige foto-update konden jullie al zien dat ik bij de bibliotheek tien strips had ontleend. Eigenlijk was het al erg lang geleden sinds ik daar nog eens aan toe was gekomen én vermits die eerste tien goed meevielen, ging ik opnieuw naar de bibliotheek voor een nieuwe lading.

20150814_180535Gelukkig was het ook weer tijd voor mijn maandelijkse bijpraat-afspraak. Een dag vol lekker eten, leuk gezelschap en héél veel boekenpraat.

 

letstalkaboutbooksbabyIk kreeg zelfs onverwachts een cadeautje. Eentje waarvan de verpakking vrijwel even mooi was als de inhoud. Nu ja, bijna … want dit is toch wel mijn favoriete Blossom Books tasje tot nu toe. Al ben ik wel van plan om het kaftpapier te verwerken in een Alice in Wonderland-bladwijzer. Nogmaals een dikke merci voor mijn Reader in Crime (of zoals die van Blossom Books zouden zeggen … Book Bestie) want dit was echt een heel leuke verrassing.

bloemenmoederdag2015Afgelopen weekend was het moederdag in Antwerpen. Ik ging dan ook naar de bloemist én kwam terug naar huis met een boeketje voor mijn moeke, ééntje voor mijn schoonmoeder en ook ééntje voor mezelf. Hé, het was lang geleden dat er een mooie ruiker bloemen op tafel stond.

harrypotterfunkodollsBlijkbaar staan deze foto’s niet echt chronologisch. Dit is immers de geweldige buit die ik mee naar huis nam aan het einde van dat leuke maandelijke bijpraatdagje. Hier keek ik al naar uit zodra ik ontdekte dat er plannen waren om een Harry Potter Funko Doll-reeks te produceren.

20150816_114225De nieuwe foto’s zijn nog niet toegevoegd aan de site, maar ik schrol wel toen ik zag hoeveel verschillende theezakjes mijn verzameling ondertussen telt. Met heel veel dank voor de familieleden en vrienden die aan me denken tijdens hun reizen en uitstapjes.

 

 

 

20150817_115211Ik sprak met een vriendin en haar kindjes af. Vermits ze nog een gratis toegangsticket had én zijzelf een abonnement heeft, besloten we vrij onverwachts om naar Planckendael te gaan. Dat was voor mij alweer een hele tijd geleden én erg tof dankzij het leuke gezelschap.
Ook mijn buurvrouw kent me blijkbaar erg goed. Toen ze terug kwamen uit vakantie had ze de volgende leuke zaken voor me bij: een kaartje, een bladwijzer en een boekgerelateerde magneet. Zien jullie de link ook meteen?

20150818_152209Een smoothie hoeft niet altijd drinkbaar te zijn. Toch? Dit keer maakte ik hem met rode vruchten, banaan en yoghurt. Het had wel wat weg van een yoghurt-ijsje.

 

 

 

 

20150819_121644Het was alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste afspraakje met één van mijn tantes. Dit keer trokken we naar Mechelen waar we als lunch voor een lekkere bagel bij Beans kozen.

20150819_184945Blijkbaar liep ik ook zo’n 2 uur rond als Eurodeal, vermits ik niet had gemerkt dat één van de prijzen van mijn knutselpapier op mijn vest hing. Dat zag ik uiteraard pas toen ik terug thuis was.

 

20150819_191853Ik hoop dat dit de lekkere citroenthee is die ik enkele maanden geleden aan de zee dronk. Het waren losse theezakjes, maar ik weet niet hoe de verpakking eruit zag. Het enige dat ik weet is dat het om een zwarte thee van Twinnings met citroensmaak gaat. Eéntje heb ik al kunnen uitsluiten dus ik hoop dat ik dit keer wel de juiste gevonden heb.

momijiVan mijn tante kreeg ik dit leuke cadeautje voor mijn verjaardag. Deze Momiji-beeldjes heb je in verschillende varianten, maar deze Boekenworm-editie is natuurlijk wel ideaal voor mij. Het heeft ondertussen alvast een plekje in de boekenkast gekregen. Het leuke aan deze popjes, naast hun schattige uiterlijk en de bijhorende button is het feit dat je er onderaan een wens kan inschuiven.

20150819_195306Ook het knutselmateriaal moest weer eens worden aangevuld. Het past nog steeds allemaal in één kast, dus er is nog geen sprake van te veel materiaal. 😉 Ik kocht meteen ook een eerste kerstcadeautje voor een vriendin – maar dat blijft uiteraard nog even uit beeld omdat ik haar niet wil spoileren.

warhammerscenery1

Ik maakte belachelijk veel foto’s omdat ik ontzettend onder de indruk ben van deze twee creaties. Mocht je je afvragen waar je nu eigenlijk naar kijkt … dit is Warhammer scenery. De persoon die dit zo knap heeft gemaakt nam er afscheid van omdat hij twee jaar in het buitenland verblijft en schonk het aan een spelclub in Antwerpen. Nu ja, ze moeten nog tot daar geraken want momenteel staan ze nog in onze keuken.

warhammerscenery2

7 gedachten over “Foto-update #51”

    1. Oops! Ik ben precies wat haastig te werk geweest met het opstellen van deze blogpost. Zal het meteen is gaan aanpassen.

  1. Dat moet een werkje geweest zijn, de Warhammer scenery! Gelukkig dat hij er een spelgroep een plezier mee kan doen, zou anders zonde zijn …
    Ik heb een grote lade vol met knutselgerief, ze geraakt ook té vol. Ik ga binnenkort een verhuis moeten overwegen naar een kast denk ik 😉

    1. Die dan waarschijnlijk binnen de kortste keren ook vol geraakt. 😉 Je krijgt echt binnen de kortste keren een massa knutselmateriaal bij elkaar. Zeker wanneer je naast kaartjes maken ook handwerk doet en naailessen volgt.

    1. Hey Sas! Planckendael is inderdaad een dierentuin in België. Bij mijn weten de grootste in ons land. Maar er zijn ook nog andere dierenparken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.