Blogger Vriendenboek #11

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Renée van Three Cups of Fantasy in de spotlight.

mail.google.com1Naam:
Renée Theunissen

Leeftijd:
17, in december word ik 18

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik zit nog op de middelbare school, maar ik doe volgend jaar examen. Waarschijnlijk wil ik daarna naar de TU in Eindhoven om Technische wiskunde en informatica te gaan studeren. Iets heel anders dan mijn liefde voor lezen, maar wel iets waar ik volledig voor wil gaan.

mail.google.comHeb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik hou ontzettend veel van reizen, ik probeer mezelf Spaans en programmeren te leren en ik ben nogal vaak bezig met de Sims. Verder hou ik ervan om gezellig met vriendinnen wat te doen of tv series te kijken en rond te hangen in de online fandoms.

Je favoriete eten
Sushi! Ik ben echt helemaal verslaafd aan sushi, al zou ik het ook weer niet elke dag kunnen eten. Verder hou ik ontzettend veel van pasta en biefstuk, maar het gaat toch net niet boven de sushi.

Je lievelingskleur
Rood, het liefste felrood. Al moet ik zeggen dat ik bijna niets heb dat werkelijk felrood is, behalve een paar kaarsen dan.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Waaiers? Dit klinkt misschien een beetje raar, maar ik verzamel dus mooie waaiers die ik tegenkom op vakantie. Zo heb ik drie waaiers uit Spanje en één vanuit Japan op mijn kamer ophangen. In plaats van een typische souvenier neem ik eigenlijk een waaier mee die juist niet Japans of Spaans uitziet. (Nee hoor, dat klinkt niet raar. Ik verzamel zelfs theezakjes, dus dat is nu ook niet bepaald een doorsnee verzameling. 🙂 )

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Oh ik denk dat dat toch Harry Potter en de relieken van de dood is en die heb ik echt al te vaak gelezen. Oké, Harry Potter te vaak lezen is onmogelijk, maar ik heb het echt zo vaak gelezen…

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja! Martin Misunderstood en Eleanor & Park. Al moet ik Eleanor & Park misschien nog eens lezen en een nieuwe kans geven.

Luister je naar audio-boeken?
Normaal niet, maar wanneer ik een boek lees dat ook beschikbaar is via de luisterbieb als audioboek en ik ben aan het koken of iets anders waarbij ik niet kan lezen, dan zet ik wel eens het audioboek op. Maar meestal irriteert het me nogal, doordat ik liever het echt lees.

Heb je een favoriet genre?
Niet echt. Ik hou van YA, fantasy, thrillers, maar ik kan ook hele andere boeken waarderen.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
De collectors editie van Fangirl. Ik moet dat boek gewoon hebben, maar van de andere kant vind ik het jammer omdat ik Fangirl wel al heb. Enorme twijfels… verder staat Attachments nog op mijn lijstje, ik ben in de Rainbow Rowell sfeer.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik had ze eerst willekeurig staan, toen op alfabet, een dag later alweer willekeurig en sinds kort weer op alfabet. Het probleem hierbij is alleen dat ik binnenkort nieuwe boeken moet gaan toevoegen, en er is echt geen plek meer in mijn boekenkast… Dus waarschijnlijk ga ik het weer omgooien. (Dat probleem herken ik, iedere keer dat er nieuwe aanwinsten bijkomen, lijkt daar een herinrichting op te volgen om er voor te volgen dat alles er mooi in de kasten past.)

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysieke boeken, maar wanneer ik het boek ook op mijn telefoon heb staan, vind ik het heerlijk om even snel nog iets te lezen terwijl ik ergens ben.

Heb je een favoriet boek?
Mogen het er meerdere zijn? Fangirl van Rainbow Rowell, De Eerste Wereld van Marc Lommert en Waar het licht is van Jennifer Niven.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Oh dit is een moeilijke vraag. Ik denk dat ik dan toch ga voor A Discovery Of Witches van Deborah Harkness. Hij is wit met roze ‘slierten’ en past perfect bij deel drie van de serie.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Laatste keer dat ik telde, en dat is een paar maanden geleden, waren het er volgens mij 284. En dat aantal is alleen maar gegroeid… Waarschijnlijk zit het ongeveer bij de >300.

Wat is je laatst gekochte boek?
Landline van Rainbow Rowell

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik las eigenlijk altijd al graag, dus dat is lastig te zeggen. Maar vroeger las ik wel vaak De Olijke Tweeling en Hotel Rozenbottel als ik het me goed herinner.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Mag ik al J.K. Rowling zeggen? Ik was toen nog steeds een kind en van te voren had ik niet echt een favoriete auteur. Ik las alles wat ik maar kon vinden en interessant leek in de bibliotheek, vele boeken meerdere keren.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Uhm, laat me even tellen. Dat zou dan worden L.J. Smith met zeventien boeken. Al wordt dat gelijkspel met Sara Shepard wanneer ik de rest van de serie van Pretty Little Liars binnenkrijg.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Mijn Zomer, alle Harry Potter boeken, het eerste Vampire Diaries boek en Dagboek van een Model Ontdekt en Beroemd.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, Der Unsichtbare, maar dat moest ik voor school lezen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik denk dat dat wel moet lukken! Rusteloze Benen – Eten Bidden Beminnen – Not Dead Yet – Een Beetje Liefde – Everlasting

5 gedachten over “Blogger Vriendenboek #11”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.