DIY #4

diyprojectEnkele jaren geleden ontdekte in Pinterest. Die ondertussen alom gekende site stond toen nog in de startblokken én bleek een hele ontdekking voor me te zijn. Binnen de kortste keren speelde ik meerdere uren kwijt door van de ene knappe pin in de volgende map terecht te komen. Vermits ik alles graag gesorteerd hou had ik al snel een massa aan mapjes bij elkaar verzameld. Eentje met boek-gerelateerde zaken, een ander volgeladen met foto’s van mooie bibliotheken. Maar ook een map vol Harry Potter-gerelateerde pins, een Star Wars-map, inspirerende quotes, kunst met raven, uiltjes, fantasy artwork, paarse bloemen, … Oh ja én ook enkele creatieve mapjes.

Ha! Enkele … dat gaat niemand geloven én ze hebben nog gelijk ook. Ik bewaar er foto’s van eigen creaties maar doe er ook heel veel inspiratie op. Veel te veel waarschijnlijk want ik heb geen flauw idee wanneer ik al die ideetjes ooit ga kunnen uitwerken. Daarom besloot ik om een selectie te maken met boekgerelateerde DIY-projectjes.

Eerder kon je al zien hoe ik mijn eigen toverstaf maakte en nadien kwam een Harry Potter-gerelateerde halsketting aan bod. We blijven nog even in hetzelfde thema, vermits ik dit keer iets heb gemaakt wat al erg lang op mijn wishlist stond.

diysleutelhanger1

Dit heb je nodig: bakpapier, deegroller, zilverkleurige FIMO, scherp mes, tandenstoker of naald, alfabet-stempels, 2 kleine ringetjes die je open kan trekken.

diysleutelhanger2

Kneed de FIMO tot hij wat soepeler is geworden en je hem makkelijker kan uitrollen. Hij blijft bij mij steeds aan de deegroller kleven, maar wanneer je een glas gebruikt heb je dit probleem gelukkig niet.

diysleutelhanger3

Haal je stempels maar boven en druk de tekst die je het liefste wil in de FIMO-klei. Niet te hard duwen want dan kan je de stempel moeilijk verwijderen zonder de klein te beschadigen. Wie mijn eerdere Bookish Wishlist zag, heeft waarschijnlijk al door wat we aan het maken zijn …

diysleutelhanger4

Ja hoor! Een Accio Keys-sleutelhanger. Snij nadat je de tekst hebt aangebracht je sleutelhanger in de gewenste vorm én vergeet niet om er met de tandenstoker of naald bovenaan een opening in te maken.

diysleutelhanger5

Plaats je sleutelhanger gedurende 30 minuten in een op 110°C voorverwarmde oven.

Het leukste aan deze DIY (naast het feit dat hij super makkelijk is) is het feit dat je met één pakje FIMO-klei meerdere sleutelhangers kan maken. Je bent nu toch goed op dreef én energieverspilling is zo’n zonde. Als die oven sowieso moet werken dan kan je er uiteraard best ineens enkele sleutelhangers in bakken.

diysleutelhanger6

Op de foto kan je ze niet heel goed zien maar ik maakte dus zeven verschillende exemplaren: Booknerd, Alohomora, Accio Keys, Muggleborn, Siriusly, Potterhead en Avenge Dobby.

Ik merkte echter op dat deze zilverkleurige klei minder hard wordt dan de blauwe versie die ik bij de vorige DIY heb gebruikt. De lange en dunnere Avenge Dobby-variant durf ik bijvoorbeeld niet gebruiken als sleutelhanger omdat ik vrees dat hij veel te snel zal breken.

diysleutelhanger7

Na 20 jaar trouwe dienst (Yep, die Amnesty sleutelhanger hangt al langer aan die ring dan sommige van de sleutels) moest deze dus plaats maken voor …

diysleutelhanger8

Accio Keys!

Het is echt leuk dat je zoveel kan maken met die FIMO én dankzij deze DIY heb ik momenteel vrijwel evenveel sleutelhangers als schoenen. Alleen moet ik nog even afwachten of ze ook lang zullen meegaan. In ieder geval kan ik nu wel eventjes voort.

2 gedachten over “DIY #4”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.