Blogger-vriendenboek #10

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Lisa van ‘Leave no story behind’ in de spotlight.

tcN9nlYFNaam:
Lisa

Leeftijd:
21

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb Media, Informatie en Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben begin juli afgestudeerd, dus ik ben nu student-af!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Oei, moeilijke vraag. Ik denk het niet, om eerlijk te zijn. Ik doe natuurlijk nog véél meer naast lezen, maar daar houd ik niet zo veel van als met mijn neus in een boek zitten. Telt knuffelen met mijn diertjes (kat en konijn) als een hobby? (Ja hoor, absoluut!)

Je favoriete eten?
Je mag mij altijd wakker maken voor pasta, popcorn of een pistoletje met Paturain en ontbijtspek (nom!).

Je lievelingskleur?
Heb ik niet! Ik heb nooit een kleur kunnen benoemen als mijn favoriet, ook niet toen ik jong was. Bij het invullen van lijstjes komt deze vraag eigenlijk altijd voorbij en iedere keer weer zit ik met mijn handen in mijn haar. Ik weet het nieeeeeet!

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nee! En dat is maar goed ook, want mijn boekenobsessie kost mij meer dan genoeg geld.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Twilight, gok ik zo! En natuurlijk heb ik die gelezen. Dankzij die serie ben ik fanatiek gaan lezen!

ImageProxy.mvcHeb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Jenna & Jonah’s Fauxmance van Emily Franklin & Brendan Halpin. Gekocht voor een klein bedrag bij het Boekenfestijn, maar zelfs gratis had ik ’t boek niet meegenomen als ik wist dat het zo slecht zou zijn.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, al wil ik dat binnenkort wel een keer gaan doen. Soms luister ik wel eens naar korte previews op het internet, maar ik vind dat zo onwijs awkward klinken. Maar ik wil dus wel een keer een poging doen, gewoon om te kijken of het bevalt.

Heb je een favoriet genre?
Young Adult en New Adult! En als een boek mij écht wil betoveren, dan moet het over het algemeen ook een vleugje romantiek bevatten.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
The Wrath and the Dawn van Renee Ahdieh. Daar ben ik zo benieuwd naar!

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Op formaat: van groot naar klein. En dan zet ik boeken uit één serie naast elkaar. Als het even kan wil ik alle boeken van één auteur bij elkaar hebben, maar als ze van formaat verschillen, dan gaat dat niet gebeuren. (Ik heb een gelijkaardige indeling én lijk steeds creatiever te worden in het zoeken van oplossingen voor die verschillende formaten 😉 )

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Fysieke boeken! Al grijp ik ook wel eens naar ebooks als ik héél graag een boek wil lezen dat nog niet in mijn kast staat.

Heb je een favoriet boek?
De Penryn and the End of Days serie van Susan Ee en de Lux serie van Jennifer L. Armentrout. Die kan ik wel honderd keer lezen. En dan zijn er nog heel veel standalones die ik geweldig vind, maar die waslijst zal ik jullie besparen 🙂

2Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
These Broken Stars, denk ik! De cover is heel mooi en het is ook nog eens een hardcover, wat het boek nóg toffer maakt.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik gok dat ik bijna 200 heb of er net overheen zit.

Wat is je laatst gekochte boek?
An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir. Heel benieuwd naar!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Twilight, zoals ik hierboven ook al kort vermeldde. De Shiver serie van Maggie Stiefvater heeft er trouwens ook voor gezorgd dat ik weer fanatiek ben gaan lezen; ik heb dankzij dat boek de overstap van fanfiction naar ‘echte boeken’ gemaakt.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Francine Oomen! Ik vond de Hoe overleef ik… serie echt geweldig. Ik overweeg om binnenkort weer een boek uit die serie te lezen, maar ik ben bang dat ze, nu ik ouder ben, tegen gaan vallen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
J.M. Darhower, Colleen Hoover en Jennifer L. Armentrout/J. Lynn.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Obsidian van Jennifer L. Armentrout, Angelfall van Susan Ee, Price of a Kiss van Linda Kage, Coming Home van Priscilla Glenn en zo kan ik nog wel even doorgaan 😉

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, dat gebeurt me véél te vaak. Als ik eenmaal in een boek begonnen ben, dan wil ik eigenlijk niet afhaken als ik ’t verhaal niks vind. Vaak lees ik een boek dan vluchtig door, met héél veel tegenzin. Lucky Number Four van Amanda Jason vond ik tenenkrommend slecht en hetzelfde geldt voor De 100 van Kass Morgan. De serie is geweldig, maar het boek? Vre-se-lijk.

3Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ha, met gemak!

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

2 gedachten over “Blogger-vriendenboek #10”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.