Update Challenges: April 2015

update-challenges-2015Waar ik het vorig jaar hield bij de Reading Bingo en een Goodreads-challenge, besloot ik in 2015 nog enkele andere uitdagingen te volgen. Niet dat ik nu bewust andere boeken ga kiezen, de belangrijkste selectie-factor blijft immers de ‘goesting’. Je kan nu eenmaal zin hebben in één specifiek boek ook al liggen er nog een hele hoop andere op je te wachten. Toch lijkt het me leuk om maandelijks een keer te zien of ik met die gelezen boeken een aantal zaken kan doorstrepen bij deze uitdagingen.


De Goodreads-challenge zette ik op 130 en daar heb ik er, aan het einde van deze maand zo’n 50 van gelezen.

Dit jaar stelde ik ook zelf een lijstje op met boeken die ik in 2015 wil lezen. Deze maand kan ik er daar jammer genoeg geen één van aanvinken. Niet geheel onlogisch vermits ik eigenlijk gewoon de boeken lees die op me staan te wachten en dus niet specifiek op zoek ga naar bepaalde titels. Ook bij de YA-bingo en Color Coded Challenge is dit opvallend.

to-be-read-in-2015-update-maart

Ik nam me echter ook voor om dit jaar meer eigen boeken te lezen. Meerbepaald een minimum van 25 eigen exemplaren. Deze maand las ik 9 recensieboeken, 2 eigen ebooks en 1 eigen boek. Dit brengt de huidige stand op 16/25. Althans dat doet het wanneer ik ebooks meetel voor deze uitdaging. (als ik alle ebooks negeer, zou het aantal een pak lager liggen)

YAchallenge2015updateapril

Dankzij deze YA-Bingo valt het wel echt op dat ik dit jaar nog maar weinig Young Adult-boeken heb gelezen. Deze maand zijn dat er slechts twee. Zo kan ik met ‘Ongemerkt’ en ‘De Ijzerlegendes’ weer twee vakjes invullen. Over het eerste boek kwam ik online veel tegen en het tweede speelt zich in een andere wereld af.

color-coded-challenge-2015-update-maart

Het leek me leuk om zonder bewust op zoek te gaan te ontdekken hoeveel kleurrijke titels ik eigenlijk lees. Ik begin stilletjes aan te vermoeden dat de meesten mensen die dit soort challenge doen ook effectief op zoek gaan naar specifieke titels. Deze maand kon ik dan ook geen enkel kleurtje afvinken bij deze Color Coded Challenge.

2 gedachten over “Update Challenges: April 2015”

  1. Bij mij valt het wel mee met de Young Adult Bingo. Ik heb al 22 vakjes kunnen doorstrepen.
    Bij de color-coded challenge heb ik al 4 boeken met een kleur in gelezen.
    Tot nu toe nog geen speciale boeken hiervoor moeten opzoeken, maar misschien dat ik na de zomer eens ga kijken welk boek nog in welk vakje past 🙂

    1. Blijkbaar ben ik dit jaar nog maar amper aan YA toegekomen. Hopelijk brengt een bezoekje aan de bibliotheek daar binnenkort verandering in.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.