Terug naar huis – Nora Roberts

terugnaarhuis

Titel: Terug naar huis
Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij: Boekerij
479 p.

“Als haar man Richard verongelukt, zit Shelby in zak en as. Ze erft grote schulden en het bewijs stapelt zich op dat Richard aan de lopende band vreemdging.

Shelby besluit niet bij de pakken neer te zitten. Met haar prachtige dochter Callie keert ze terug naar Tennessee, waar ze liefdevol wordt opgenomen door de familie die ze dacht kwijt te zijn. Haar thuiskomst geeft haar kracht en vrijheid. En nieuwe hoop. In de vorm van timmerman Griffin Lot, een man die nooit tegen haar liegt.

Niet iedereen is even blij Shelby weer terug te zien. Wanneer een gewelddadige misdaad verband lijkt te houden met Richards louche praktijken, wordt duidelijk dat zijn en Calli nog steeds in gevaar zijn. Shelby moet het gevecht aangaan met het verleden, of alles verliezen.”

Mijn mening:

Een ongeluk zorgt er voor dat Shelby’s leven in één klap overhoop wordt gehaald. Plots is ze een jonge weduwe met een drie-jarig dochtertje en alsof dat nog niet genoeg is komt ze tot de ontdekking dat haar man hen heeft achter gelaten met een gigantische schuldenlast. Geleidelijk aan blijkt dat deze grote schulden niet het enige geheim zijn dat Richard voor haar had.

Ze blijft echter niet bij de pakken zitten en zoekt een oplossing voor haar problemen. Eén van haar eerste stappen is om terug te keren naar haar geboortedorp. Samen met Callie en een volgeladen auto trekt ze terug naar Tennesse waar haar familie die ze de afgelopen jaren amper heeft gezien haar met open armen opwachten. Stap voor stap probeert ze zichzelf terug te vinden en een beter leven en vaste thuis voor haar dochter op te bouwen.

Al snel blijkt dat hun verleden hen heeft ingehaald. Richard’s geheimen lijken groter te zijn dan verwacht en ze lijken onaangename gevolgen te hebben. Gelukkig staat ze er dit keer niet alleen voor. Haar familie steunt haar onvoorwaardelijk, maar ook Griffin Lot lijkt dit én zo veel meer voor haar te willen doen…

– – –

Ik zal beginnen met het enige minpunt dat ik melden heb … het einde was absoluut geen verrassing voor me. Eigenlijk had ik de ontknoping al erg snel voorspeld, waardoor het eerder een kwestie was van afwachten of ik het bij het rechte eind en dus niet zo zeer een spannend verhaal met een onverwachte plotwending.

Nu zou je kunnen denken dat dit ervoor zorgt dat ik teleurgesteld ben in dit verhaal, maar dat is zeker niet het geval. Natuurlijk is het leuker wanneer een auteur je weet te verrassen, maar eigenlijk werd die voorspelbaarheidsfactor voldoende gecompenseerd.

Nora Roberts wist me immers dankzij haar geweldige schrijfstijl en realistische personages wel meteen mee op sleeptouw te nemen. Shelby is een sterk vrouwelijk hoofdpersonage, iemand die niet gewoon bij de pakken blijft zitten maar zich zelf uit de nood helpt in plaats van weerloos om hulp te roepen. Ik hield echter ook van de spontaniteit en het kinderlijke enthousiasme van Callie, van Griff die eerlijk en grappig is en zo leuk met Callie omgaat, van de hechte familie die haar bij thuiskomst staat op te wachten en de interactie tussen zowel haar ouders én grootouders als broers.

Ik hou ervan dat Nora Roberts er steeds perfect in slaagt om haar omgeving zo te omschrijven dat je ze meteen voor je ziet: de uitzichten, hun bombastische villa, het huis dat Griff aan het restaureren is, … Datzelfde doen haar omschrijvingen met de sfeer die ze wil weergeven. In dit geval het leven in een kleiner dorp én de perikels die daar bij komen kijken. Door haar beschrijvende stijl lijk je echt deel uit te maken van het verhaal en dan is het uiteraard vrijwel onmogelijk om niet met haar kleurrijke karakters mee te leven.

Het zou niet eerlijk zijn mocht ik dit boek omschrijven als een spannende thriller. Ben je echter op zoek naar een ontspannend én meeslepend verhaal waarin familiewaarden en romantiek een belangrijke rol spelen, dan is dit boek ideaal leesvoer.

Een gedachte over “Terug naar huis – Nora Roberts”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.