Traditionele Back-up

traditionele-back-upIk vertelde jullie al eerder dat ik vrij traditionele voorkeuren heb. Uitgeschreven lijstjes in plaats van een volgens vele handige app op de smartphone, een voorliefde voor kaartjes in plaats van sms-jes of FB-wensen, … Natuurlijk ben ik niet naief en ben ik me heel goed bewust van de voordelen die nieuwe media ons bieden. Zo ben ik zelf een grote fan van Goodreads.

goodreadsIk vind het erg handig om iets snel na te kijken of op te zoeken (wanneer komt dat nieuwe boek van Lara Adrian bijvoorbeeld uit) en wat vinden anderen van dit boek waar ik zelf helemaal gek van ben. Als boekenworm heeft Goodreads me heel wat te bieden. Een immense databank, contact met mede-boekenfans, … Dankzij de jaarlijkse challenges is het ook nog eens super handig om na te gaan hoeveel boeken ik las én om wat voor genres het ging.

Nu ik na enkele tegenslagen maar al te goed dat het heel belangrijk is om je bestanden niet één maar meerdere keren op te slagen. Dat doe ik dus ook zowel met blog -en site gerelateerde bestanden als met huishoudboeken en andere belangrijke én vooral onmisbare documenten. Ik heb immers een hemelse schrik dat ik ooit iets zou kwijtspelen dat niet meer te recuperen valt. Waarschijnlijk ben ik daar niet de enige in en komt die angst ook wel eens in jullie nachtmerries voor.

gelezen-boeken-schriftMaar euhm, … wat als Goodreads het nu eens ooit voor bekeken houdt? Net nu ik het zo goed gewoon ben om snel op te zoeken wanneer ik een bepaald boek las en hoeveel sterren het volgens mij waard was. In het verleden heb ik al eens een overstap moeten maken omdat … (het is blijkbaar al lang genoeg geleden om de naam te vergeten) het voor bekeken hield. Hierdoor heb ik een beetje schrik dat ik die gegevens zou kwijtspelen.

gelezen-boeken-schrift-2Gek want vroeger hield ik helemaal niet bij welke boeken ik las. Nu is het echter een gewoonte geworden en mocht Goodreads ooit besluiten om er mee te stoppen of hun diensten enkel nog tegen betaling aan te bieden zonder de optie tot exporteren van je gegevens … Dan heb ik dus nog steeds mijn traditionele back-up. Een doodgewoon schriftje dat ook dienst kan doen tijdens internet -of stroompannes. 🙂

literary-listopgraphyHet is dat ik al een mooi gamma schriftjes had om uit te kiezen, anders zou dit de ideale aankoop zijn geweest om al mijn gelezen boeken in neer te pennen.  Ik heb me trouwens echt moeten inhouden toen ik deze winkel rondslenterde, want er lagen veel te veel interessante zaken.

 

 

En nee, ik ben niet paranoia. Ik ben gewoon graag voorbereid zodat ik niet voor onaangename verrassingen kom te staan. Misschien moet ik alvast meteen ook een noodpakket samenstellen tegen de Zombie Apocalypse. Je weet immers maar nooit. 😉

6 gedachten over “Traditionele Back-up”

 1. Je bent niet de enige hoor! Ik heb sinds kort ook weer zowel een schriftje voor de door mij gelezen boeken, als eentje voor bekeken films. Ik zet de datum erachter waarop ik ze gelezen of gezien heb..

  1. Dat is leuk om te horen Kiki. Aan films kijken kom ik nog amper toe dus dat zou een dun schriftje worden. 🙂

 2. Groot gelijk dat je het schriftelijk bijhoudt, je weet maar nooit tegenwoordig. Ik doe het zelf ook in een map waar ik heel veel verschillende lijstjes en ‘opgeslagen’ schrijfsels in bewaar. Het zou gewoon zonde zijn om alles kwijt te raken. Daar zou ik behoorlijk van in mineur raken.
  Die listography boeken zijn echt geweldig. Ik hoop er ooit nog één op de kop te kunnen tikken.

 3. Ik mag er niet aan denken dat Goodreads het ooit voor bekeken houdt of betalend wordt!
  Misschien kan ik mijn werk dan overtuigen om het lidmaatschap te betalen 😉
  En anders het gewoon accepteren en verder lezen zonder iets bij te houden 😀

  1. Dan zal ik eens door mijn schriftje bladeren en bij vrijwel elk boek zeggen ‘Die heb jij OOK gelezen’ 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.