Liebster Award

liebsterawardEnkele dagen terug zag ik bij Joost (NerdyGeekyFanboy) de Liebster Award al verschijnen. Stilletjes aan is hij terug de ronde aan het doen en dankzij Vanessa van Mijn BIEB mag ik hem nu zelf ook invullen. Ik vind het zelf heel leuk om mede-blogsters beter te leren kennen aan de hand van dit soort Tags en Awards. Hopelijk vinden jullie het ook leuk om mij aan de hand van Vanessa’s vragen én uiteraard mijn antwoorden, beter te leren kennen.

DE VRAGEN:
1.Welk muziekgenre (of welke specifieke artiest) mag van jou verbannen worden van de planeet?

musicEigenlijk hou ik van meerdere genres. Zowel klassieke muziek, als alternatieve rock. Zelfs bepaalde r&b en popsongs kunnen me ook wel eens bekoren. Ik moest dus al meteen bij de eerste vraag even goed nadenken, maar vermoed dat ik uiteindelijk voor schlagers moet gaan. Ik weet dat het genre over een breed publiek beschikt, maar mij zal je er alleszins niet tussen zien staan.

2.Denk je dat je binnen 5 jaar nog aan het bloggen bent – waarom wel/niet?
Goh, ik denk het wel. Natuurlijk heb ik geen glazen bol en weet ik niet hoe ik binnen vijf jaar in het leven zal staan, maar ik ben vrij zeker dat ik ook in de toekomst graag omringd zal worden door een veelvoud aan boeken én mede-boekenfans. Ik vermoed dan ook dat ik in de toekomst nog steeds met plezier mijn liefde voor boeken met anderen wil delen. Bovendien is het een hele geruststelling om via jullie blogposts te ontdekken dat ik niet alleen sta met mijn boekige gewoonten. Die bevestiging zal ik ook binnen vijf jaar nog steeds kunnen gebruiken.

3.Welk sausje doe je het liefst op je frietjes?
Mayonaise – toch nog een kort antwoord 😉

4.Wat was je laatste boekige miskoop?
jinsheidefamilienovakOei, daar moet ik voor eens tussen de boekenplanken snuffelen … Ik vrees dat dit Boekenfestijn-aanwinsten van meer dan 10 jaar geleden zijn. Een genre van boeken dat ik nu niet meer lees waardoor de boeken ongelezen in de kast blijven staan. Bijvoorbeeld: Dochter van de revolutie, Jin Shei, De familie Novak, …

5.Durf je in rollercoasters die over kop gaan?
Durven wel hoor. Ik herinner me een dag waarop ik 6 keer achter elkaar in de Sirocco (in Walibi) ben geweest omdat je toen amper moest aanschuiven. Jammer genoeg kan ik het nu niet meer doen omdat mijn lichaam het niet verdraagt.

6.Als je in een andere tijdsperiode zou mogen leven, welk tijdperk zou je dan kiezen (sixties, Victoriaans tijdperk, middeleeuwen, roaring twenties, de verre toekomst …)?
steampunklibrarianOops, weer een moeilijke. Ik vrees dat ik iets te realistisch ben ingesteld voor deze vraag. De Middeleeuse en Victoriaanse gebouwen met hun gigantische en soms zelfs – verborgen- bibliotheken spreken me zeker aan. Maar de altijd aanwezige stank van de open rioleringen en het trage insnoer-proces van het aankleden spreken me niet echt aan. Jaja, ik ben een pretbederver. Ik sta er dan ook bij stil dat er in de toekomst misschien enkel nog e-readers te vinden zijn en geen fysieke boeken meer. Grrr, deze vraag bezorgt me nog nachtmerries. Mag het ook een magisch Steampunk-achtig Victoriaans tijdperk zijn? Zo eentje waar ik mezelf met een spreuk kan aankleden en over een eigen verborgen bibliotheek beschik …

7.Wat is het meest rottige cadeau dat je ooit van iemand gekregen hebt?
Hier moest ik lang over nadenken – dus dat is alvast een goed teken. Doorgaans krijg ik best wel leuke cadeautjes. Ik heb in het verleden echter wel eens boeken cadeau gekregen die echt niet aan mij besteed zijn. Sommige van hen staan nog steeds ongelezen in de kast en anderen heb ik weggeschonken. Ik zie me ze ook niet direct gaan lezen. Best wel jammer natuurlijk. (Duizend schitterende zonnen, De vliegeraar, Rachel’s rokje, …)

8.In welke tv-serie zou je wel eens een figurantenrolletje willen doen?
onceuponatimeIk wil Belle’s assistente wel worden en mee de bibliotheek runnen in Storybrook (Once upon a Time) of Castle’s co-writer worden en samen met hem plots voor zijn nieuwe thrillers bedenken (Castle), iets gaan drinken in Fangtasia en misschien één specifiek iemand zelf ook iets te drinken aanbieden (True Blood), ….

9.Denk je dat je later kinderen wilt? Indien ja: hoe veel?
Sorry, deze vraag slaag ik liever over.

10.De kust of de Ardennen (zee of bos)?
zeebosAllebei mag niet zeker? Het hangt er een beetje vanaf waar ik behoefte aan heb. Ik ging net nog een dagje naar de zee en buiten het hoogseizoen is het heel leuk om daar eens goed uit te waaien. Tijdens de zomermaanden is het echter veel te druk om er van wat rust te kunnen genieten. Dan vertoef ik veel liever in het bos. Meer kans op schaduw ook en dus hopelijk minder risico dat ik zo rood als een kreeft thuiskom van die vakantie.

BONUSVRAAG 11:
Welke kleur heeft THE DRESS?
Ik had de foto’s nog niet gezien maar al wel de wetenschappelijke verklaring én de echte kleur in een artikel gelezen. Ondanks die verklaring blijft het voor mij met deze belichting nog steeds een crèmekleurige jurk met goud-bruinige accenten.

Edit: Ik ontdekte net dat ook Audrey van The Confession of a Booknerd me nomineerde voor deze Liebster Award. Dankjewel Audrey! Het is hier momenteel iets te druk, dus ik heb niet voor al je vragen een antwoord kunnen bedenken. Deze waren gelukkig geen probleem. 🙂

Wat is jouw grootste droom? (Fantasie is toegelaten!)
potterheadEigenlijk ben ik best gelukkig met mijn huidige leven. Natuurlijk zou het leuk zijn mocht mijn lichaam plots fatsoenlijk werken en me geen beperkingen opleggen, maar als fantasie dan toch is toegelaten dan hoop ik ooit een Hogwarts-brief tussen de post te ondekken. Madame Pomfrey kan me ongetwijfeld helpen met die fysieke klachten én een beetje magie én een loyale huiself zijn uiteraard uiterst welkom.

Wat is jouw secret verslaving?
sushibootIk denk dat de meeste van mijn zwakke punten geen geheim meer zijn. Zo hou ik ontzettend van boeken en ben ik sushi de laatste jaren steeds meer gaan appreciëren. Weerstand bieden aan lekkere zoete desserts is ook een hele uitdaging.

Als de wereld zou vergaan en het enige voedsel om te overleven zijn spruitjes. Zou jij overleven?
Tja, spruitjes komen zeker niet in mijn lijstje met favoriete groenten terecht. Ik vermoed dat een eentonig spruitjes-dieet ook niet in alle voedingsmiddelen zal voorzien. Langs de andere kant zegt men niet voor niets dat honger de beste saus is. Wie weet wordt het in zo’n situatie wel mijn favoriete maaltijd. 🙂

Met welk fictief personage zou jij een dagje willen ruilen?
bellebibliotheekEen dagje in Belle’s gigantische bibliotheek lijkt me een geweldige belevenis, maar dat telt ook voor de restricted area van de Hogwarts bibliotheek. Gedurende één dag in Hermione’s schoenen lopen lijkt me dus zeker geen opoffering.

Een jaar in de woestijn of een jaar op een onbewoond eiland?
Het eiland. Daar kan ik nog een schaduw-plekje opzoeken. In de woestijd zou ik meteen zo erg verbrand zijn dat ik minstens even erg naar flamazine verlang als naar een glas water.

Zou jij liever een Disney-prinses zijn of Trish uit Divergent?
Eén woord. Nu ja, één naam …. Belle!

Als je niet meer kon praten , zou dat een probleem voor jou zijn?
Mijn bijpraat-afspraakjes met vriendinnen zouden plots een stille bedoening zijn. Maar ergens vermoed ik dat er voor vrijwel alles een oplossing te vinden valt. Al is het maar een tablet meesleuren én mijn antwoorden uittypen. Dat zal me waarschijnlijk beter af gaan als het aanleren van gebarentaal.

Eigenlijk is het de bedoeling dat ik nu zelf een aantal vragen opstel en medebloggers tag om deze te beantwoorden. Ik vermoed echter dat veel van hen reeds getagd zijn dus leek het me leuker om jullie de kans te geven om me nog meer vragen te stellen. Die probeer ik dan nadien in een Q&A – blogpost allemaal een antwoord te geven.

7 gedachten over “Liebster Award”

    1. Natuurlijk! Volgens mij is er echt iets misgelopen bij hun administratie als jij je brief ook nog niet hebt gekregen. 🙂

    1. Oei, die heb ik helemaal gemist. Kan ik je eigenlijk via Bloglovin volgen? Die link kon ik niet meteen terugvinden op je blog en ik moet toegeven dat ik mede-bloggers via Bloglovin volg, anders durf ik hun blog wel eens te vergeten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.