Tijdverdrijf

hellomynameisIk herinner me dat we vroeger op school een spelletje deden waarbij we allemaal genummerde lijstjes maakten. In de eerste kolom allemaal mannen-namen, vervolgens één met beroepen en een derde opnieuw met bijvoorbeeld mannen -en vrouwennamen. Vervolgens zei je klasgenootje dan drie nummers tegen je én dan ontdekte je dat je in de toekomst gelukkig zou trouwen met ene Jeroen, dat je archeologe zou worden en dat je kinderen de naam Simon en Janne zouden dragen.

Uiteraard is dat ondertussen al erg lang geleden maar blijkbaar bestaan er nog steeds verschillende varianten op dit spelletje en die zie ik regelmatig verschijnen op Facebook. Bij het ene bepaald je geboortedatum naar waar je op reis gaat of welke cocktail je drinkt, terwijl een ander je op basis van je initialen laat weten wat je Leprechaun-naam zou zijn.

Blijkbaar mag je evengoed spelletjes blijven spelen wanneer je volwassen bent geworden. Dat viel me meteen op toen ik na het zien van zo’n afbeelding op Facebook, op zoek ging naar een Harry Potter name-generator. Het overzicht met zoekresultaten op Google was enorm uitgebreid én ik geef eerlijk toe dat ik me wel eventjes heb geamuseerd.

hpwandsAls Harry Potter-fan was ik natuurlijk erg benieuwd op welke naam die Hogwarts brief zou verstuurd worden én blijkbaar moet ik wachten tot er een brief met de naam Lisa Vector in de brievenbus ligt. Voor de aardigheid wilde ik ook eens zien welke naam ik zou krijgen als Zwart Raafje en blijkbaar heb ik dan als Wendy Riddle een vrij illustere aanverwant.

4Mijn elfen-cosplay outfit is de requiem-dress die Arwen in de Two Towers draagt, maar mocht ik een Night Elf zijn dan zou mijn naam plots iets minder vlot uitspreekbaar zijn. Al vind ik Anenlean Nightarrow wel heel bijzonder klinken.

steampunkraafVermits ik ondertussen de smaak te pakken had gekregen zocht ik nog even verder en ontdekte zo dat ik als Steampunk Librarian gerust door het leven zou kunnen gaan als Temperance Mirian Hawk, … Vermits ik een uitgebreide verzameling vampier-boeken in mijn bezit heb zocht ik ook mijn vampiernaam op ter voorbereiding. ‘Nice to meet you Mr. Northman, my name is Mathilde Desmarais. :k

ghostsIk zou tot de Black Pearl-crew kunnen toetreden als Astrid ‘Drop-Dead’ Charles en vervolgens samen met Jack Sparrow de wilde wateren kunnen verkennen. Als geest zou ik onder de naam The Reading Apprentice samen met Peeves de gangen van Hogwarts onveilig kunnen maken. Als Hatilde Hopesinger had ik Frodo’s lange tocht wat kunnen opmonteren (hopend dat ik mijn achternaam kan waarmaken alleszins) en als Sparkley Pitscape had ik samen met Katniss mee kunnen strijden tegen het Capitool …

Jullie snappen ondertussen wel hoe een boekenworm met een levendige fantasy binnen de kortste keren de tijd uit het oog kan verliezen tussen al die name-generators.

Toch nog enkele om deze blogpost af te sluiten:
TakiKuari Zukuchi (=Secret Reading Ninja), DJ Diabetic Discharge ( = hilarisch, vermits ik ook effectief diabetes heb – wie weet heb ik mijn roeping gemist), Savage Soul (=weerwolf), Forbidden Zombies (= mijn toekomstige Heavy Metal Band), Yckli Coboo (= in a galaxy far far away), …

3 gedachten over “Tijdverdrijf”

  1. Haha, name generators kunnen zo leuk zijn. Op mijn vorige job hadden we for some reason (ja, meest awesome collega’s ooit overduidelijk) allemaal een vampire name die dan soms wel weer eens boven kwam :-p Good times, haha.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.