Foto-update #38

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

20150222_163124De nicht van mijn echtgenoot nam deze aanwinsten voor één van mijn andere verzamelingen helemaal uit Zweden mee. Naast boeken én Forever Friends – beeldjes verzamel ik immers nog steeds verschillende theezakjes. Ik ben er mee gestart toen ik zo’n 9 jaar was en vind het nu zo’n zonde om het stop te zitten. Geregeld krijg ik theezakjes van familie en vrienden en zo wordt mijn verzameling telkens een beetje groter. Ondertussen bestaat ze uit zo’n 1753 theezakjes als ik me niet vergis. Ik vind het vooral leuk dat ze van zowat overal komen. Zweden dus, maar ook Praag, Mexico, Jordanië, Australië, Japan, China, … en dat terwijl ik zelf niet veel verder dan Centerparcs geraak. 🙂

bloemstukjeIk hou van bloemen. Zo’n mooi boeketje met bij elkaar passende kleuren fleurt meteen je hele huis op. Alleen is het steeds zo’n zonde wanneer ze verwelken. Dat moment gaat dit kleine stukje nooit tegemoet gaan. De roosjes en het mos kocht ik bij Action en de etalagespelden met pareltjes zaten in mijn bruidsboeket verwerkt. Ik vind het wel tof dat ze op deze manier terug in het zicht komen te staan.

materiaalwibraVorige week ging ik al naar het Hobbysalon waar ik na lang zoeken eindelijk snijmallen in de vorm van het alfabet vond. Ik heb ontzettend veel ideetjes die ik een keer wil uitwerken als ik meer tijd heb, maar momenteel hou ik me dus nog wat bezig met het verder aanvullen van de voorraad knutselmateriaal. Als je de aanbiedingen in het oog houdt kan je immers best wel leuke koopjes doen. Dit keer was dat het geval bij Wibra, leuke lintjes voor geboortekaartjes, een blok met vrolijke printjes én alfabet-parels waar ik uiteraard veel bladwijzer-plannen heb. De sokken waren eigenlijk voor iemand anders, maar vermits die dit soort sokken niet graag draagt offer ik me wel op om ze te dragen. 🙂

20150225_122311De postbode bracht nieuw leesvoer langs, ondermeer deze twee boeken. Ik ben alvast benieuwd naar het aanbod recepten in dit nieuwe kookboek van The Green Kitchen.

 

20150225_122321Mijn nieuw gsm-zakje is helemaal afgewerkt. Eigenlijk moet ik nu eerst nog wat andere dingen herstellen, verkorten en maken maar het lijkt me heel leuk om met de overschot van de stof ook een hoes voor mijn Kobo Aura HD te maken. Daar lijkt dit kleurrijke uilenprintje me perfect voor.

 

 

20150226_134041Gelukkig zien trolley’s er tegenwoordig vrolijker uit als vroeger. Deze heb ik echt wel nodig wanneer ik met de bus boodschappen moet doen. Ik zou het echter veel leuker vinden mocht ik hem kunnen volladen met boeken. Die wegen evenveel misschien wel evenveel als alle blik -en bric verpakkingen samen maar ik zou het minder erg vinden om me daar een breuk aan te tillen. Ja, tillen. Ik lijk bij het inladen immers altijd te vergeten dat ik die nadien nog op de bus moet kunnen heffen.

20150226_151703Vorige week verscheen er een blogpost met momenten waarop ik me 100% boekenworm voel. Kort nadien ontdekte ik er nog eentje. Zodra ik de naam van deze theesoort lees vul ik hem aan met Everdeen. 😉

 

 

 

20150226_190807Ik kreeg twee grote stukken pompoen en verwerkte die tot lekkere soep maar ook tot pompoensoufflé. Alleen komt dat jammer genoeg niet goed wanneer er file is op de baan en je later aan tafel schuift als verwacht. De volgende keer toch maar voor de veiligere crumble-optie kiezen.

20150227_141637Deze vrolijke luchtenveloppen zag ik tijdens mijn recentste Action-bezoekje liggen. Stel je voor dat je boeken en postpakken in zo’n verpakking zouden aankomen. Dan zou de lente toch nog wat sneller zijn intrede in het land doen.

20150227_172955Tja … zolang al het knutselmateriaal (dit is énkel voor het maken van kaarten) in deze kast past heb ik niet te veel materiaal. Nieuwe aanwinsten zorgen er dus wel af en toe voor dat een reorganisatie pure noodzaak wordt. Nog steeds genoeg plek en dus geen knutselmateriaal-noodstop.

 

 

20150228_130044Vandaag ben ik vrijwel de hele dag alleen thuis. Ik was er van overtuigd dat ik heel veel gedaan ging krijgen én toch nog voldoende leestijd zou overhouden. Deels klopt dat ook, ik heb veel gedaan: verschillende ladingen was, afwas, afstoffen, opnemen, … Deze keukenvloer zorgde er echter voor dat ik veel tijd verloor. Ik heb hem niet één, zelfs niet twee, maar wel VIER keer moeten kuisen. Niet dat hij echt vuil was, ik geraakte gewoon niet van die irritante vegen van af en geloof me ik kan zonder probleem een massa andere zaken opsommen die ik liever zou doen.

20150228_150657Nadien heb ik mezelf dan maar getroost met deze eerste smoothie van het jaar. Braaf hé, ik had immers evengoed iets veel ongezonder uit de kast kunnen halen.

2 gedachten over “Foto-update #38”

  1. Wat een grappig hobby, theezakjes sparen! Leuk dat je er al zoveel uit, uit zoveel verschillende landen! Heerlijk he die zelfgemaakte smoothies, maak ze zelf ook vaak =)

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.