Blogger Lovin #1

bloggerlovinHet lijkt wel alsof ik sinds ik blog steeds minder leestijd heb. Nu ja, dat is natuurlijk relatief vermits het aantal gelezen boeken per jaar wel degelijk hoger ligt dan vroeger. Toch ‘lijkt’ het hier wel op. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk blogposts van collega-bloggers -en blogsters te lezen.

Daarom leek het me leuk om de tijd die ik spendeer met het lezen van die vele nieuwe artikelen te transformeren in een nieuwe rubriek. Kwestie van anderen hun blogposts ook wat meer aandacht te schenken. Bij deze Blogger Lovin-rubriek laat ik jullie dus graag af en toe zien welke posts me aan het lachen brachten, of me bevestigend lieten knikken vermits ik er zoveel in herken, of me aan het denken zetten, of …

Ik volg vrij veel (boeken-)blogs en kan dan ook onmogelijk elk artikel tonen dat me is opgevallen. Dit lijstje is dus slechts een beperkte selectie …

ellisnailart* Alice in Zombieland – de nailart (gefaald) – Door Ellis
Hoezo gefaald? Zelf beschik ik totaal niet over het talent om make-up te hanteren als een schilderspalet. Mocht ik me hier zelf aan wagen dan zou zowel mijn pink, als trui en tafel meteen ook een nieuw kleurtje hebben gekregen. Het leek me dan ook een wijs besluit om het hele make-up gebeuren aan me voorbij te laten gaan. Maar dat betekent niet dat ik het niet mooi vind. Ik vind het bijvoorbeeld prachtig om te zien hoe Ellis haar nagels aanpast aan haar boeken.

bloghop1* Blog Hop #11: Ergernissen in de boekenkast – Craving Pages
Ik zal maar meteen toegeven dat ik tijdens het lezen van Joany’s blogposts regelmatig aan het knikken ben. Ken je die grappige figuurtjes die je op het dashboard van je auto kan zetten en die de hele tijd aan het knikkebollen zijn? Volgens mij lijk ik daar af en toe wel eens op wanneer ik de artikels op Craving Pages lees. Dat was opnieuw zo tijdens het lezen van haar ‘ergernissen in de boekenkast’. Ik heb echter ook genoten van haar antwoorden op de Boek Blogger Enquete, de 3-4-1 challenge en andere artikels.

De nieuwe Readiculous-site die ze lanceerde lijkt me een erg leuk initiatief. Om het maar niet te hebben over de toffe naam. Iedere keer dat ik die lees zie ik plots Snape voor me – in oma-outfit uiteraard!

winacties* Winacties houden met boeken die je niet leuk vindt. Ja of Nee? – Leave No Story Behind
Best wel grappig hoe sommige vragen veel reacties lijken uit te lokken. Gelukkig zag ik al snel dat er iemand dezelfde mening had als ik. Het eerste dat ik me bedacht toen ik deze blogpost las was ‘Het is niet omdat ik een bepaald boek niet goed vind, dat iemand anders het niet mag lezen.’ En wie weet vinden zij het net wel een aangenaam verhaal.

coveremmy* Stem & maak mijn droom werkelijkheid – Zon en Maan
Ik wilde meteen naar de boekenwinkel trekken en gaan stemmen toen ik Emmy haar artikel las. Jammer genoeg bleek dat een onmogelijke zaak vermits ik er helemaal voor naar Nederland zou moeten. Online een stem uitbrengen hoorde jammer genoeg niet tot de mogelijkheden, dus bleef het wat mij betreft bij online supporteren en reclame maken. Het zou toch super zijn dat je mede dankzij de steun van je blog-collega’s je droom kan verwezenlijken.

Het verslag van haar Meet & Greet met P.C.Cast vond ik ook leuk om te lezen. Zo leerde ik meteen weer wat zaken bij die ik anders niet had geweten.

nmbsverbeelding* Allerliefste NMBS – Verbeelding
Zelf rijd ik maar heel sporadisch met de trein. Jammer, want eigenlijk vind ik dat wel leuk. Op de trein kan ik immers rustig van mijn boek genieten terwijl ik op de bus al snel last krijg tijdens het lezen. Iets minder leuk is het lange wachten dat er af en toe bij komt kijken en waardoor je nooit helemaal zeker bent wanneer je nu juist zou aankomen op je bestemming. Daar af en toe last van hebben is natuurlijk geen ramp, maar wanneer je regelmatig met de trein onderweg bent is het al snel een ergernis. Vrij veel mensen gaan daar dan op afgeven via allerlei Sociale Media, maar eigenlijk vind ik het veel leuker wanneer mensen hun ongenoegen uitten in een leuke formulering als deze Allerliefste NMBS-‘brief’.

rippleblanket* Ripple Blanket – Kersenbloesems
Het handwerk is bij mij een beetje naar de achtergrond verdwenen. Een kruisjessteeklap afwerken, sjaal maken of kaartjes knutselen gaat nu eenmaal nogal moeilijk terwijl je met je neus tussen de bladzijden van een boek vertoeft. Gelukkig kan ik dankzij Michelle haar blog nog steeds meegenieten van allerlei mooie handwerkjes en wie weet kan ik binnenkort dan toch eens die nieuwe sjaal afwerken. Deze Ripple Blanket sprak me meteen aan, maar het mooiste dat ik op haar blog zal langskomen is toch wel deze Dreambird Shawl die in een oudere post aan bod kwam.

mokkeniliveformydreams* Mijn mooiste & meest bijzondere mokken – I live for my dreams
Met de meeste van jullie deel ik een gemeenschappelijke liefde voor boeken. Met Sas van ‘I live for my dreams’ deel ik echter ook een grote thee-liefde. Lekkere vruchtenthee’s in verschillende smaken drink je natuurlijk graag in een leuke mok. Leuk om zo’n medefan te ontdekken, want op de duur begin ik te nog te geloven dat ik één van de enige ben die absoluut GEEN koffie lust.

 

4 gedachten over “Blogger Lovin #1”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.