Foto-update #34

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

2015-01-17 17.59.12De nieuwe én vooral paarse gietijzeren stoofpot moest nog even worden ingehuldigd daarom maakte ik dit stoofpotje met vis. Enkele dagen later werd er ook vissoep in klaargemaakt en ik ben ondertussen alleen maar gelukkiger geworden met mijn aankoop.

antwerpenjanuari2015Naar gewoonte was het onlangs weer hoogtijd voor het maandelijkse afspraakje met mijn vriendin én mede-boekenfan. Uitgebreid bijpraten (grotendeels over boeken natuurlijk), rondsnuisteren bij Fnac en lekker eten. Klinkt als een ideale dag hé. Dat was het ook, het enige nadeel is dat de tijd telkens lijkt voorbij te vliegen wanneer we ons samen amuseren.

2015-01-20 14.01.48De afgelopen week mocht ik ook leuke post ontvangen. Dit keer zijn het niet enkel boeken, maar ook dit leuke pakketje. Mijn nicht stuurde me immers deze mooie theezakjes toe. Goed beschermd tegen de regen vermits het die week net pijpestelen aan het regenen was. Gelukkig maar want nu kwamen ze droog aan en kan ik ze aan mijn verzameling toevoegen.

aanwinstenjanuari2015Ik overdreef echt niet hoor toen ik dat leuke afspraakje van maandag omschreef. Twee stripwinkels, Boekenvoordeel, De Sleghte en de Fnac. Ik zou zeggen dat we alleen maar boekenwinkels hebben gedaan, maar vermits ik ook dringend een nieuwe jeansbroek nodig had, zou dat een leugen zijn. 😉  Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ik die avond met enkele nieuwe aanwinsten thuiskwam. Twee voorleesboeken en een knuffeldier als geboortecadeau, Matilda van Roald Dahl en dit boek van Gena Showalter voor mezelf en tenslotte ook nog een nieuwe voorraad knutselpapier én schriftje om mijn recensie-notities in neer te pennen.

2015-01-22 15.40.06Ook donderdag was een superleuke dag. Mijn nichtje had al enkele keren voorgesteld om er een traditie van te maken om tijdens de koude maanden de volledige Twilight – filmreeks opnieuw te bekijken. Tot nu toe was dat er nog niet van gekomen, maar daar werd dus afgelopen donderdag verandering in gebracht. Vier films achter elkaar, met af en toe een korte pauze (de lunch én het avondeten konden we immers moeilijk overslaan). Bijkomend voordeel is dat ik nu ook nog eens wat heb kunnen breien. Ik ben immers iemand die vrijwel telkens aan het breien is terwijl ze televisie kijkt.

2015-01-23 14.05.48

 

 

Ik ben trouwens ook een echte rebel en zag alle vier die films terwijl ik mijn nieuwe Hogwarts T-shirt droeg. 🙂

 

 

serenaencainhavermoutjededemonenkoningDeze week kwamen er ook nog enkele nieuwe boeken toe, dus ik weet wat te doen de komende dagen. Een kookboek vol recepten met havermout (en dan niet enkel havermoutpap en haverkoekjes), het eerste deel uit een fantasy-serie en het tweede deel uit een Nora Roberts-reeks waarvan ik jammer genoeg het eerste boek nog niet te pakken heb gekregen.

20150124_130329Ik haalde mijn vulpen nog eens boven om ook dit keer, naar goede gewoonte mijn maandelijkse Amnesty-brief neer te pennen. Dit keer schreef ik om de uitbuiting van buitenlandse arbeiders aan te kaarten. In 2022 is Qatar immers de plek waar de World Cup wordt georganiseerd en momenteel lijken de arbeidscondities niet bepaald aan de noodzakelijke eisen te voldoen. Nu maar hopen dat al die brieven hun steentje bijdragen en iets aan deze situatie kunnen veranderen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.