Forever and a day – Jill Shalvis

foreverandaday

Titel: Forever and a day                                      (Lucky Harbor, #6)
Auteur: Jill Shalvis
Uitgeverij: Grand Central Publishing
384 p.

“Grace never thought she’d be starting her life over from scratch. Losing everything has landed her in Lucky Harbor, working as a dog walker for overwhelmed ER doctor Josh Scott. But the day his nanny fails to show up, Grace goes from caring for Josh’s lovable mutt to caring for his rambunctious son.

Soon Grace is playing house with the sexy single dad . . .
With so many people depending on him, Josh has no time for anything outside of his clinic and family-until Grace arrives in town. Now this brainy blonde is turning his life inside out and giving a whole new meaning to the phrase “good bedside manner.” Josh and Grace don’t know if what they have can last. But in a town like Lucky Harbor, a lifetime of love starts with just one day . . .”

Mijn mening:

Het was jullie misschien al wel duidelijk geworden door mijn eerdere recensies maar Jill Shalvis is één van die schrijfsters die me tot nu toe nog nooit heeft ontgoocheld. Alle zes de boeken die ik van deze auteur las wisten probleemloos hun belofte waar te maken en exact datgene te verwezenlijken dat je verwacht wanneer je met één van haar boeken in de zetel kruipt … ontspanning van de bovenste plank. Dankzij de humor die steeds volop in haar verhalen aanwezig is zorgt elk afzonderlijk deel uit de Lucky Harbor-reeks voor een instant-opkikker.

Ook dit zesde boek voldeed aan die verwachting. Deze luchtige romans volgen allemaal eenzelfde stramien maar doordat Jill Shalvis haar personages steeds zo goed weet uit te werken vertelt elk boek toch weer een heel ander verhaal. In dit geval dat van Grace en Josh. Maar tegelijkertijd ook het verhaal van Anna, Toby, Tank, Mallory, Amy, … Wat me meteen bij een volgende voordeel van deze boeken brengt. Je volgt natuurlijk met veel plezier de vaak hilarische situaties waarin de hoofdpersonages terecht komen, maar de schrijfster besteed zeker ook voldoende aandacht aan de overige inwoners van dit charmante dorpje. Nieuwe gezichten, oude bekenden, … ik heb me echt nog nooit verveeld in Lucky Harbor.

Wanneer Grace ging solliciteren voor de baan die haar perfect op het lijf geschreven lijkt te zijn én foutloos aansluit op haar studies ontdekte ze dat niet alle eisen omschreven waren in de vacature. Blijkbaar is het aanvaarden van deze functie onlosmakelijk verbonden met het aangaan van een affaire met je baas. Vermits dit duidelijk niet op Grace’s planning staat verlaat ze het gebouw – stapt in haar auto en blijft rijden tot haar nafttank leeg is. Althans dat deed ze een tijdje terug en op deze manier kwam ze terecht in het kleine dorpje waarnaar deze leuke reeks is vernoemd.

We kwamen haar al eerder tegen in de twee voorgaande delen, vermits Grace het derde lid van de Chocoholics is. Na Mallory en Amy heeft het lot nu duidelijk haar liefdesleven in het visier genomen. Liefde staat momenteel echter niet bovenaan haar prioriteiten-lijstje. Niet dat ze er geen interesse voor heeft … het afbetalen van haar studieschuld gaat echter voor en om haar rekeningen te kunnen betalen neemt ze momenteel vrijwel elk klusje aan dat ze kan krijgen. Niet bepaald het werk dat bij haar diploma past, maar de vergoeding zorgt er wel voor dat ze niet in het rood gaat. Van het bezorgen van bloemen én modelwerk bij de tekenles tot het uitlaten van honden.

Dat die ene kleine maar duidelijk duivelse hond een erg knappe en charmante eigenaar heeft maakt het werk zowel interessanter als gecompliceerder. Eén ding is echter zeker … er staat zowel Grace als Josh vanalles te wachten, terwijl de bevolking van Lucky Harbor (in het bijzonder de schaamteloze gepensioneeren onder leiding van Lucille) alles goed in het oog houdt.

Vriendschap, liefde, humor én chocolade. Altijd chocolade!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.