Foto-update #24

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

 

muffinsIk doe het niet opzettelijk hoor, maar dit keer staan er weer veel bakresultaten op de foto. En dat terwijl ik mijn uiterste best doe om af te vallen. Het was dus een heuse uitdaging om nergens van te smullen. Zo maakte ik twee ladingen muffins als afscheidsgebak, vermits mijn echtgenoot een andere functie kreeg op zijn werk. Op die momenten komt die ‘koffer’ goed van pas. Alle 24 stuks kwamen op die manier veilig aan. De lading bovenaan zijn cranberry-muffins met een kaneel-crumble topping, de lading daaronder zijn de banaan-pecannotenmuffins die ik af en toe klaarmaak.

 

2014-10-30 09.24.39Volgens mij is het al weer eventjes geleden sinds ik mijn Amnesty-bijdrage heb getoond. Dus maak ik daar met deze brief die richting USA werd verstuurd meteen even verandering in.

 

recensiemateriaalEind vorige week bedacht ik me plots dat ik bijna door mijn recensiemateriaal heen was en in mijn eigen boeken kon beginnen. Klinkt bekend hé … en ja hoor, ik had nog maar net de bedenking gemaakt dat het een rustige week was met ‘slechts’ één recensie-exemplaar en wat later stond eerst de postbode aan de deur met ‘Vanaf nu altijd’ en iets later de UPS-koerier met ‘Alice in Wonderland’.

 

2014-10-31 12.44.56Een dagje later maakte ik deze frangipane voor mijn echtgenoot. In tegenstelling tot mij kan hij blijkbaar alles eten zonder bij te komen. Die taartenstolp vind ik nog steeds erg mooi, maar op die manier lijkt de taart wel continu naar me te lonken. Gelukkig kon ik ook hier aan weerstaan.

 

 

wandelingGelukkig was het niet enkel zaterdag mooi weer want toen was ik alleen thuis. Zondag was er toch ook nog wat zon te zien én belangrijker geen druppeltje regen terwijl we een wandeling maakten in een natuurgebied vlak bij ons.

 

2014-11-02 20.15.30Toen ik met de buurvrouw boodschappen was gaan doen had ik gezegd dat ik pompoensoep super lekker vind. Die soep past voor mij ook helemaal bij dit seizoen. De buurvrouw had gezegd dat ze me de eerst volgende keer dat ze deze soep maakte een portie ging langsbrengen. Dankjewel lieve buurvrouw! De soep was erg lekker én dieetvriendelijk. Binnenkort moet ik toch maar weer eens aan een lading pompoen zien te geraken.

 

boekenbeurskoekjesTijd voor de derde en laatste bak-foto van deze update. Na een middag koekjes-bakken ben ik helemaal klaar om naar de Boekenbeurs te gaan. Ik ben immers van plan om deze witte chocolade-koekjes met cranberry uit te delen als ‘Dankjewel’ voor de uitgeverijen die me het afgelopen jaar zoveel recensie-boeken hebben toegestuurd.

Hier heb ik jammer genoeg wel aan gezeten toen het hele huis naar koekjes rook. Gelukkig ben ik ondertussen al iets meer dan 2 kilo kwijtgespeeld. Nu maar hopen dan ik het blijf volhouden.

3 gedachten over “Foto-update #24”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.