Boekenbeurs 2014 én aanwinsten

boekenbeurs14Deze week ging ik naar de Boekenbeurs in Antwerpen. Ik had tickets gewonnen via een Facebook wedstrijd van L&M Books en had daardoor meteen ook geld uitgespaard dat ik aan mijn boeken-budget kon toevoegen. 😉
Samen met mijn buurvrouw reed ik er met de auto naartoe en tegen ’s avonds was ik heel gelukkig dat ik niet met het openbare vervoer naar huis moest. Waarom? Dat zullen jullie straks wel merken.

Aangekomen op de Boekenbeurs spraken we eerst af met die lieve vriendin waarmee ik vrijwel continu over onze gezamelijke boekenliefde kan praten. Vermits beide vriendinnen dezelfde naam hebben, werd het soms wat verwarrend en daardoor tegelijkertijd ook grappig. Het was echt een super gezellige namiddag in goed gezelschap.

boekenbeurskoekjesVermits ik erg gelukkig ben met al die leuke/mooie/spannende/avontuurlijke/fantasie-rijke/ontspannende/… – recensie-exemplaren die ik het afgelopen jaar kreeg toegestuurd, wou ik de Uitgeverijen persoonlijk gaan bedanken. Daarom had ik de dag voordien een dubbele lading Witte chocolade cranberry-koekjes gemaakt die ik ter plekke ging uitdelen.

10754991_10203882159027110_1429754880_n‘Verschijnen ze tijdig op de site?’, ‘Zijn mijn recensies wel goed genoeg?’ Dit zijn niet de vragen die ik aan de uitgeverijen heb gesteld, maar wel zaken die ik mezelf regelmatig af vraag. Ik weet dat aan jezelf twijfelen een karaktertrekje is waar ik aan zou moeten werken, maar ik blaak nu eenmaal niet van het zelfvertrouwen. Het was dan ook een hele geruststelling toen ik van iedereen te horen kreeg dat ze tevreden waren over zowel de recensies als de samenwerking.

photo.phpDat was echter niet alles, twee keer werd me de vraag gesteld of ik nog meer boeken wilde recenseren. Of ik misschien geen zin had om ter plaatse even rond te zien of er iets tussen stond dat me aansprak? Dat was een vraag die ik niet had verwacht maar wel een waar ik graag een bevestigende reactie op gaf. (Foto: Al meteen goed beladen, al hebben we hier nog maar één stand bezocht)

 

2014-11-05 19.09.08Jullie begrijpen ondertussen  waarschijnlijk al  waarom ik zo van dit dagje Boekenbeurs in leuk gezelschap heb genoten. Ik heb immers acht nieuwe  recensie-exemplaren mee naar huis mogen nemen. Samen met mijn eigen aanwinst, die ik mezelf had beloofd als beloning, vermits ik ondertussen 2,2kg was kwijtgespeeld (‘Ja Emmy, ik heb jouw goede voorbeeld én vooral de motivatie gevolgd’) en een gepersonaliseerde bladwijzer (dankjewel Bol.com!) vormde dit mijn uiteindelijke bookhaul van deze uiterst geslaagde dag.

De dag werd zelfs nog beter. Jaja, je leest het goed … NOG beter. Men stelde me immers de vraag of ik graag aanwezig wil zijn bij het Bookbloggers-event van deze zondag waar ik Cassandra Clare en Holly Black kan ontmoeten. Dit had ik helemaal niet verwacht. Ondertussen heb ik al een kleine attentie voor beide auteurs klaarstaan én een aantal vragen genoteerd om uit te kiezen. Nu maar hopen dat ik zondag door de zenuwen niet volledig blokkeer, want dit is wel degelijk mijn allereerste Bookbloggers-event. Hopelijk kom ik daar enkele van mijn collega-blogsters tegen.

Jullie zijn waarschijnlijk ongetwijfeld benieuwd naar mijn nieuwe aanwinsten. Op die manier weten jullie meteen ook welke recensies je de komende weken mag verwachten …

aanwinsten

11 gedachten over “Boekenbeurs 2014 én aanwinsten”

    1. Dat zou leuk zijn. Ik loop er waarschijnlijk met een rood kleedje en bruine cardigan rond. Al vrees ik dat dat niet veel hulp zal zijn in die grote mensenmassa. 😉

      1. Ik probeer vroeg te gaan, ‘k wil mijn boeken eerst laten signeren en ‘k moet daarna het groene podium nog vinden :p.
        Ik heb vast een jeansbroek en bordeaurood truitje aan.
        ‘k Denk dat het heel druk zal zijn, alhoewel bij Kiera Cass viel het erg mee. In een 20 tal minuten had ik mijn gesigneerde boeken.

    1. Ik hoop dat ze bij hen in de smaak zijn gevallen. Zelf eet ik ze alleszins heel graag, wat dus wel een uitdaging vormde vermits ik probeer om gewicht te verliezen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.