Vrijwillige tips #5

tipsVoor wie de start van deze rubriek gemist heeft, leg ik snel nog even de titel ‘Vrijwillige tips’ uit. Nu ja, veel uitleg komt er niet aan te pas hoor. Je hoeft dus niet te vrezen voor een lang epistel. Ik werk ondertussen al zo’n 13 jaar als vrijwilliger voor de plaatselijke bibliotheek. Op regelmatige basis kaft ik voor hen een heel deel van de nieuwe aanwinsten zodat die sneller in het rek kunnen geplaatst worden. Het leuke voor mij is natuurlijk dat ik op die manier ook deels zicht heb op de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek en dus meteen ook weet welke boeken ik moet reserveren voor mezelf. In deze rubriek toon ik jullie graag welke boeken me bij de laatste lading opvielen.

Terug van weggeweest … Die uitdrukking is hier wel op zijn plaats. Het is al een hele tijd geleden sinds ik een lading boeken kreeg bezorgd om te plastificeren voor de plaatselijke bibliotheek. Mij hoorde je niet klagen vermits dat betekende dat ik meer tijd overhield om te lezen. Maar nu er een nieuwe lading materiaal werd geleverd vind ik het toch wel leuk om deze rubriek opnieuw te kunnen verder zetten.

***

2014-10-24 13.14.30Droom je van een eigen blog? Of wil je de stap zetten van hobbyblogger naar professionele blogger? Dan zet dit boek je op weg.

Journaliste Stephanie Duval (www.70percentpure.be) blogt al meer dan tien jaar. Voor dit boek putte ze uit haar eigen ervaring en ging ze te rade bij topbloggers in binnen- en buitenland. Het resultaat is een inspirerend boek vol praktische tips & tricks die je helpen om van je blog een sterk merk te maken.

How blogs work – Stephanie Duval, Uitgegeven door Lannoo, EAN
9789401420402

***

2014-10-24 13.15.07Aspirant-politieman Jason Banbeck bewaakt in een Leuvens ziekenhuis een onbekend en comateus meisje en raakt betrokken in een avontuur dat hij zelfs in zijn wildste dromen niet verwachtte. Wanneer het meisje ontwaakt, proberen twee mannen haar te ontvoeren. Jason vlucht met haar en bevindt zich plots in de Franse stad Tours, in 1944, waar de Duitse bezetter nog de minste van hun problemen is. Want het meisje, Theodora, heeft gevaarlijke vijanden. Elders, in de eeuwige stad Orsenna, zijn de Families en het Directoraat in een strijd gewikkeld om de heerschappij. Theodora Kerhonen, dochter van een vooraanstaande Familie komt terecht in een complot dat heel wat verder reikt dan de strijd om de stad. Ze moet vluchten, ver van Orsenna vandaan, en komt in Leuven terecht. In een andere tijd, een ander universum.

Stappers (De praal van steden) – Guido Eekhout, Uitgeven door Uitgeverij Vrijdag, ISBN 9789460012846

***

2014-10-24 17.10.44Niets is heerlijker dan de geur van versgebakken brood die je huis vult. En als je dan de moeite neemt om zelf brood te bakken, kun je maar beter werken met de beste grondstoffen, met het beste boek met kwaliteitslabel Larousse, van iemand die gepassioneerd is voor het bakken van brood: Eric Kayser. In Frankrijk en ver daarbuiten is Eric Kayser de absolute referentie voor lekker ambachtelijk brood. Larousse brood bevat meer dan 80 recepten van brood en viennoiserie, vergezeld van handige tips van de auteur en geïllustreerd met meer dan 800 schitterende stap-voor-stapfoto’s.

Naast de klassiekers vind je een keur aan heerlijke broden en broodjes, hartig en zoet: – Brood met honing – noten-vruchtenbrood – ciabatta met boekweit – brood met zongedroogde tomaten – fougasse met olijven – chocoladebroodjes – kamutbroodjes met zeewier – focaccia met rozemarijn – bagels uit de VS – margrietbrood uit de Ardèche – ekmek uit Turkije – pompernikkel uit Duitsland &nspb; Eric Kayser is in Frankrijk en ver daarbuiten de absolute referentie voor lekker ambachtelijk brood. In Parijs alleen al heeft hij meer dan 20 bakkerijen, maar ook in steden als New York, Tokio, Hongkong en Dubai kun je zijn bakkerijen vinden. De reden van zijn succes? De allerbeste grondstoffen én passie!

Brood – Eric Kayser, Uitgegeven door Manteau, ISBN 9789022330470

2 gedachten over “Vrijwillige tips #5”

  1. Leuk dat blogboek, dat had ik een paar jaar eerder moeten ontdekken… Of is het ook een boek met eyeopeners voor bloggers die al langer bezig zijn?

    1. Volgens de ondertitel is het boek zowel voor beginnende als meer ervaren bloggers. Ik heb het jammer genoeg niet kunnen lezen vooraleer ze boeken terug werden opgehaald. Veel kans dat ik het binnenkort toch eens ga ontlenen bij de bibliotheek.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.