The blogger made me read it – Tag

blogToen ik deze blog de eerste keer las bij Joany van Craving Pages was mijn eerste reactie … ‘Oei, wat een moeilijke vragen’. In het begin was ik dan ook stiekem blij dat ik niet getagd was en me niet het hoofd moest breken over deze doordenkers. Toen ik later ook bij andere de antwoorden op deze vragen las begon ik echter automatisch na te denken hoeveel invloed mede-boekenbloggers op mijn leeskeuzes hebben. Dankzij Lieke van Make-it-Personal die me onlangs heeft getagd, ga ik nu dus toch een poging wagen om jullie en ook mezelf, een idee te geven van de invloed die boekenblogs op me uitoefenen.

1. Welke boekenbloggers hebben de meeste invloed op jou?
possibilitiesGoh, ik volg vrij veel mede-blog(st)ers en eigenlijk hebben die elks wel een bepaalde rubriek die me aanspreekt. Craving Pages en Zon en Maan volg ik al het langste. Maar ik hou ook van Make it Personal, Adorable Books, Book Babbles, Books & Kisses, Storyhunters, Daisies on bookshelves, Boekboetiek, BookBouquets, Het leven van een boekenworm, Watermelilian, Mijn brein is een boekenkast, …. (hapt eventjes naar adem). Het zijn echter vooral Joany en Emmy die het meeste invloed op me hebben.

2. Wiens recensies vertrouw je blindelings?
Ik weet niet zeker of ik blindelings vertrouwen heb in een recensie. Ondanks het feit dat je eenzelfde smaak hebt, kunnen voorkeuren nu eenmaal verschillen. Toch ben ik heel snel geneigd om een onbekend boek dat ik ontdek via een recensie op Craving Pages of Zon en Maan, op mijn TBR-lijst te zetten. Deels door het feit dat we grotendeels van dezelfde boeken houden, maar ook omdat hun enthousiasme van het scherm lijkt te springen bij sommige recensies. Je merkt echt heel duidelijk wanneer ze een leuke ontdekking hebben gedaan en dat enthousiasme werkt uiterst aanstekelijk.

3. Koop je wel eens een boek gebaseerd op één recensie van een boekbloggers? Of struin je eerst het internet af naar andere meningen?
boekenfestijn13antwerpen1Eerst dacht ik dat het antwoord hier nee zou zijn, maar op het Boekenfestijn heb ik dit jaar een boek (nu ja, DRIE boeken) gekocht dat Joany mee heeft aangeraden en eerder had ik er ook drie pockets gekocht die iemand anders me had getipt. In beide gevallen ben ik niet eerst op zoek gegaan naar andere recensies en heb ik dus gewoon de sprong gewaagd.

4. Wat is je favoriete boek dat je ook hebt gekocht op basis van een recensie?
adrian1Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet ontzettend lang intensief boekenblogs aan het volgen ben. Vroeger waren die bezoekjes slechts heel sporadisch en leerde ik vooral nieuwe boeken kennen aan de hand van tips van vriendinnen. Bovendien werk ik als vrijwilliger voor een bibliotheek en heb ik dus wel een vrij goed zicht op de nieuwe boeken die binnenkomen. Hierdoor heb ik echt mijn Goodreads-profiel moeten raadplegen om te zien welke boeken ik gelezen/gekocht naar aanleiding van een recensie.

Oh ja, ‘Gabrielle’ van Lara Adrian ontdekte ik door de recensie die een vriendin schreef nadat ze dit boek gewonnen had. Het is al eventjes geleden, maar ik was meteen verslaafd aan deze Middernacht-serie.

5. Wat is je minst favoriete boek dat je ooit gekocht hebt op basis van een recensie?
Hier ga ik een beetje foefelen vermits ik deze boeken niet heb gekocht, maar wel heb ontleend na het lezen van meerdere enthousiaste recensies. Al snel bleek echter dat zowel ‘Drift’ als ‘Dreiging’ van Becca Fitzpatrick not-my-cup-of-tea waren. Ik moet zelfs eerlijk bekennen dat ik de overige twee boeken in deze serie niet meer gelezen heb.

6. Noem vijf boeken die je gekocht hebt op basis van een recensie:
Het was eventjes zoeken vermits ik veel boeken tegenkwam die ik wou lezen na een recensie maar eigenlijk had gewonnen of zelf mocht recenseren van de uitgeverijen. Deze boeken ben ik speciaal gaan ontlenen in de bibliotheek of adopteren bij de boekenwinkel na het lezen van een recensie …

Ziel van vuur – Sophie Jordan
Een wereld zonder hemel – Veronica Rossi
Verwelken – Lauren Destefano
Vuur – Mats Strandberg en Sara B.Elfgren
Perfecte zomer – Abbi Glines

7. Heb je wel eens een boek gekocht omdat het verschrikkelijk werd gehyped?
Ik denk niet dat ik al ooit een boek gekocht heb omdat het een hype was. Al is het natuurlijk al wel gebeurd dat ik een boek las dat me aansprak én dat boek ook nog eens erg populair leek te zijn.

8. Heb je wel eens een boek vermeden juist omdat het werd gehyped?
prent-bookseriesGoh, eerst dacht ik dat ik sneller een boek zou vermijden wanneer het een hype is dan dat ik het enkel en alleen omwille daarvan zou lezen. Maar dat is het hem nu net, eigenlijk doe ik geen één van de twee. Ik ga niet een boek dat me aanspreekt laten liggen omdat iedereen het erover heeft. Evenmin ga ik een boek dat me totaal niet ligt ook niet lezen omdat anderen dat wel doen.

9. Check je altijd eerst de recensies voordat je iets koopt?
Niet altijd, bij sommige boeken ben ik immers 100% zeker dat ik ze wil ook al heb ik ze nog niet gelezen. Bijvoorbeeld bij series waar ik fan van ben. Bij andere aankopen durf ik wel eerst wat online meningen bekijken. Al vind ik in dit geval vooral Goodreads handig omdat je daar de gemiddelde beoordeling van een groot aantal lezers kan raadplegen. Ik vind het vaak veel leuker om pas na te het lezen te ontdekken of andere mensen evenveel van een boek hebben genoten als ik.

5 gedachten over “The blogger made me read it – Tag”

    1. Wij twee doen dat goed hé. Jouw prijs doet ons Lara Adrian ontdekken en door die van mij leerden we de boeken van Gini Koch kennen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.