Recensie: Onschuldig bloed – James Rollins

onschuldigbloed

 

Titel: Onschuldig bloed (De orde van de sanguisten, #2)
Auteur: James Rollins & Rebecca Cantrell
Uitgeverij: LS Amsterdam
431 p.

“Een ruwe aanval op een paardenstal in Californië brengt archeologe Erin Granger terug bij de sanguisten. Deze onsterfelijke orde is gesticht met het bloed van Christus en belast met het beschermen van de wereld tegen duistere krachten. Opnieuw moet Erin, samen met sergeant Jordan Stone en de mysterieuze priester Rhun Korza, de strijd aanbinden om een jongen te beschermen die wordt verondersteld een engel te zijn…”

Verhaal:

De quote van Booklist die op de achterflap van het boek prijkt, lijkt het boek mooi samen te vatten. “De Da Vinci Code meets vampiers”. Alleen hebben we het dan niet over een zoektocht naar iets fictief, vampiers spelen wel degelijk een actieve rol in dit boek van James Rollins en Rebecca Cantrell.

Door een eed af te leggen en het bloed van Christus in plaats van dat van mensen transformeerden verdorven zielloze wezens naar creaturen met een ziel én geweten. Geketend door hun eed leven ze tussen de menselijke bevolking en beschermen diezelfde mensen tegen duistere krachten en hun niet-bekeerde soortgenoten. Dit doen ze al vele honderden jaren lang.

Erin Granger is teruggekeerd en geeft twee maanden na de desastreuse gebeurtenissen waardoor twee van haar oudejaarsstudenten overleden, colleges in Stanford. Ze mag dan wel opnieuw thuis zijn, niets is nog hetzelfde voor haar sinds ze eerder dat jaar kennis verwierf die al eeuwen goed verborgen werd. Deze informatie moet nog steeds geheim blijven en hierdoor leeft Erin in een wereld van leugens.

Een onverwachtse aanval doet al snel vermoeden dat iemand het op haar heeft voorzien, wanneer ze vervolgens ook nog eens wordt gecontacteerd door de orde van de sanguisten komt alles in een stroomversnelling. Samen met militair Jordan Stone, de bekeerde sanguist Rhun Korza en enkele van zijn mede-strijders moet archeologe en academica Erin de krachten bundelen om één jongen te beschermen én hierdoor de plannen van het kwaad te vermijden.

Mijn mening:

Doordat het eerste boek in deze serie nog vrij lang was uitgeleend in de bibliotheek, heb ik dit recensieboek jammer genoeg zonder zijn voorganger gelezen. Het verhaal zelf viel wel perfect te volgen maar je merkt toch duidelijk dat je een heel deel gebeurtenissen en voorgeschiedenis mist. Wie interesse heeft in deze reeks, raad ik dan ook graag aan om eerst ‘Geschreven in bloed’ te lezen.

Wat ik persoonlijk een voordeel vond bij dit boek is dat het een heel ander licht werpt op bekende historische feiten. De hele geschiedenis in het algemeen bekijk je op een totaal verschillende manier dan wat we als kind in de schoolbanken hebben geleerd.

De flashbacks die regelmatig aan bod kwamen in ‘Onschuldig bloed’ spraken me ook wel aan. In combinatie met het hogere aantal perspectieven die we volgen in dit boek werd het soms wel een beetje chaotisch. Hierdoor moet je wel iets alerter zijn bij het lezen, waardoor het voor mij alleszins, minder ontspannend las dan een luchtige chicklit.

2 gedachten over “Recensie: Onschuldig bloed – James Rollins”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.