Vrijwillige tips …

tipsWie mijn blog al even volgt weet dankzij deze blogpost al dat ik vrijwilligerswerk doe voor de plaatselijke bibliotheek. Wanneer het te druk is spring ik immers bij door de boeken voor hen te plastificeren. Alleen doe ik dit wel van thuis uit. Een lading boeken wordt bezorgd én nadat ik ze heb gekaft worden ze omgewisseld voor een nieuwe lading.

Toen ik deze week bezig was met dit kaftwerk bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om in een terugkerende rubriek telkens enkele boeken te tonen die mijn aanspreken.

Dit keer heb ik er alvast drie voor jullie geselecteerd én geloof het of niet er zit geen enkel leesboek bij. Het zijn zelfs drie totaal verschillende boeken.
henryparijs1Het eerste boek is dit prentenboek. Niet meteen wat jullie hier zullen verwachten (en dat is meteen ook de reden waarom deze rubriek me wel een leuk idee leek) maar ik vind de illustraties heel bijzonder. Net doordat ze zo eenvoudig zijn, brengen ze het verhaal heel mooi over. Dat men zich heeft beperkt tot een klein aantal kleuren zorgt ervoor dat alle afbeeldingen ook mooi een geheel lijken te vormen.

henryparijsHenry gaat naar Parijs –   Gottmer Uitgevers Groep – Tekst: Leonore Klein –  Illustraties: Saul Bass – ISBN: 9789025754419

 

2014-07-09 11.50.31Ik heb vrij lang haar, doorgaans draag ik het gewoon los of in een staart. Alleszins dat doe ik de laatste tijd, vroeger maakte ik regelmatig een vlecht. Van de gewone klassieke ingevlochte vlecht tot een visgraatvlecht. Of een schuins ingevlochte én tot knot verwerkte vlecht. Het leuke is dat je er uitvoerig mee kan variëren. Dit boek leest dan ook als een Pinterest boek. Het lijkt alsof iemand allemaal ideetjes heeft verzameld op deze site én ze vervolgens zelf is gaan uitproberen. Je kan hier dan ook een aantal vlecht & knooptechnieken voor je haar in terugvinden, maar evengoed knooptechenieken waardoor je je sjaals op een creatievere manier kan gebruiken. Niet enkel als sjaal of haarband, maar ook als riem, of schoudertas, decoratie, … Er bestaat ook een zomer-editie van dit boek, maar die vind ik zelf minder interessant.
haarensjaalindeknoopHaar en sjaals in de knoop –  Lannoo – Auteur: Saar Styling                        ISBN: 9789401413671

 

5:2Ik herinner me dat iemand het een tijd geleden over dit boek had, maar weet jammer genoeg niet meer zeker of het mijn nicht of vriendin was. Toen leek het me al veel haalbaarder te klinken dan al die strenge lifestyle-regeltjes. De auteur gaat er immers van uit dat het onmogelijk is om nooit te zondigen. Snoep voor altijd uit je leven bannen is niet haalbaar, elke dag sporten is ook niet bol te werken. Deze 5:2 regel is echter misschien wel te realiseren. Je sport bijvoorbeeld vijf dagen niet maar twee wel. Terwijl je in diezelfde week 5 dagen gewoon eet én gedurende twee dagen minder én gezonder. Je tracht je sociale media-gebruik over 5 dagen te spreiden en geniet vervolgens van 2 dagen offline waardoor je kan genieten van een ontspannend boek en een dag die veel minder hectisch lijkt als anders. Je moet ook niet alles plannen op exact dezelfde dagen. Bijvoorbeeld sporten op ma, maar die dag wel lekker eten is als ik het goed begrepen heb geen probleem. Ik heb het boek echter nog niet gelezen én weet dus niet exact hoe het juist in zijn werk gaat, maar deze methode intrigeert me wel.

5:2 Je leven, Boekerij, Auteur: Emma Cook, ISBN: 9789029089593

Dat waren de boeken die deze week mijn aandacht wisten te trekken. Wat denken jullie van deze nieuwe rubriek?

4 gedachten over “Vrijwillige tips …”

    1. Aan eerst lezen kom ik niet toe hoor. Of ik zou zo slim moeten geweest zijn om ze als eerste te reserveren. 🙂 Maar ik vind het wel leuk om te weten welke nieuwe boeken er binnenkomen. Op die manier blijft mijn TBR-lijst natuurlijk ook steeds groeien.

  1. Die kaft van Henry gaat naar Parijs is tof! Heel simpel maar toch sprekend. Ik lees nooit boeken maar als ik met Laura in boekenwinkels ben pak ik toch altijd boeken die mij aanspreken qua kaft.

    1. Sommige illustraties nodigen dan ook echt uit hé. Het verhaal van een boek is natuurlijk het belangrijkste, maar ik hou er van wanneer het ook nog eens mooi is ingepakt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.