Adam – Jacquelyn Frank

adam

 

Titel: Adam (The Nightwalkers, 6)
Auteur: Jacquelyn Frank
Uitgeverij: Zebra Books
329 p.

For 400 years he was lost to her, but he is hers tonight …

From their first tantalizing touch, Jasmine knows he is different. What other lover could unlock her tight control, flood Vampire senses jaded by a lifetime of decadent self-indulgence? Centuries ago, when he disappeared without a trace, she had given up hope of ever fulfilling the promise of incomparable passion. But here he is, against the very laws of nature, ready to bring down their most vicious enemy, ready to bring her blood to the boiling point … if she will only let him.

Inleiding:

Na Jacob, Gideon, Elijah, Damian en Noah is in dit zesde en aflsuitende boek van de Nightwalkers-serie, Adam aan de beurt om de rol van mannelijk hoofdpersonage in te vullen. Ik stelde Jacquelyn Frank in een eerdere blogpost al eens aan jullie voor. En ja, ik weet dat niet iedereen gek is van Paranormal Romance, maar zelf vind ik het een heel leuk én vooral ontspannend genre. Net als de boeken van Lara Adrian, zorgt ook Jacquelyn Frank er met deze reeks voor dat ik heerlijk kan wegduiken in haar fantasywereld.

Na het lezen van Jacob wisten we eigenlijk al wie er in het volgende boek de hoofdrol voor zijn/haar rekening zou nemen. Ook in de volgende boeken werd telkens al een tipje van de sluier opgelicht. Na het lezen van ‘Noah’ was het echter vooral duidelijk welke vrouw de hoofdrol zou spelen in het zesde boek maar niet wie haar tegenspeler zou zijn. Jacquelyn Frank had in dit afsluitende verhaal dus sowieso al een verrassing extra in petto voor haar lezers.

Verhaal:

Dat Jasmine uitgebreid aan bod zou komen in dit verhaal, had ik dus verwacht. Ook al lijkt het er niet op dat ze op zoek is naar haar soulmate. Nee, ze heeft wel andere zaken aan het hoofd door één gezamelijk kwaad dat zowel de lycans, als vampieren én demonen bedreigt. Ruth is dan wel ernstig gestoord, ze is er jammer genoeg niet minder machtig door. Twee factoren die een gevaarlijke combinatie vormen met een hoge risicofactor. Zolang zij in leven blijft is niemand veilig en ondanks verschillende pogingen lijkt het erop dat niemand haar kan stoppen. Alleszins niemand die we tot nu toe reeds hebben ontmoet in deze verslavende serie.

Mijn mening:

Dat demonen krachtige gaven hebben wisten we reeds, sommige van hen zagen we immers al in actie. Andere waren dan weer zo nieuw dat we niet wisten wat we er juist van konden verwachten én dat wordt dan weer heel duidelijk tijdens het lezen van deze mooie afsluiter waarin de schrijfster opnieuw de perfecte matchmaker blijkt te zijn door twee mensen (nu ja …) bij één te brengen die elkaar knap weten aan te vullen. Bovendien krijgen we in dit laatste boek ook een antwoord op een aantal tot nu toe onbeantwoorde vragen.

Ik weet niet hoe jullie hier tegenover staan, maar zelf heb ik toch het liefst dat een serie mooi wordt afgewerkt en ik als lezer niet met een heleboel vragen achterblijf.

3 gedachten over “Adam – Jacquelyn Frank”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.