Dit of Dat – Boeken Tag

Ik kom telkens nogal laat af met mijn Tags. Ondertussen is deze ongetwijfeld al bij een heel aantal boekenblogs verschenen. Het spijt me heel erg maar ik weet zelfs niet meer bij wie ik hem het eerst ben tegengekomen. Het leek me wel heel leuk om hier zelf eens bij stil te staan, dus heb ik hem ook een keer ingevuld.

1. Audioboek of een echt boek?
Zonder twijfel het echte boek. Ik lees vrij snel en denk dat zo’n audioboek me niet lang zou kunnen boeien. Bovendien lees ik gewoon veel te graag zelf om het aan iemand anders over te laten. 🙂

2. Zachte of harde kaft?
Goh, ik vind de boeken met harde kaft het mooiste. Zeker wanneer ze ook nog eens een knappe dustcover hebben. Maar wat gewicht en handtas-formaat betreft zijn paperbacks toch net iets handiger. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik een keuze maak dus … de harde kaft.

3. Fictie of non-fictie
De enige non-fictie boeken die ik lees zijn knutselboeken met bijvoorbeeld haak -of breipatronen en kookboeken. Lezen doe ik echter veel liever in fictie-boeken.

4. Verzonnen of de echte wereld?
Het eerste, ik vind het immers heerlijk om weg te kruipen in zo’n fantasiewereld, of een wereld die op het eerste zicht op de onze lijkt maar waar alles toch net iets anders is.

5. Harry Potter of Twilight?
DSCN4299

Harry Potter! Ja, ik heb beide reeksen met veel plezier gelezen, maar alleen al het aantal herlezingen bewijst duidelijk welke reeks mijn favoriet is.

 

6. Geleend of gekocht?
Als ik het kapitaal en de plek had, zou ik liefst al mijn favoriete boeken zelf aankopen. Een bibliotheek als Belle, of nog leuker … een verborgen bibliotheek in onze eigen woning zou helemaal geweldig zijn. Vermits dit niet het geval is ben ik wel heel erg blij dat ik in de bibliotheek of bij een vriendin terecht kan voor de boeken die ik zelf niet heb.

kringloopwinkel7. Boekenwinkel of online?
Ik hou er nu eenmaal veel te veel van om tussen de boeken rond te snuisteren, ze vrijwel allemaal eens op te pakken, hun cover te bewonderen, de tekst op de achterflap te lezen, … Boekenwinkel is dus uiteraard mijn antwoord op deze vraag. Al ben ik wel heel erg blij dat ik ook online terecht kan voor al die Engelstalige (fantasy)-boeken die ik in de plaatselijke boekenwinkels niet kan terugvinden.

8. Eenmalig boek of trilogie?
Dit is waarschijnlijk een beetje af van hoe ik me voel op een bepaald tijdstip. In het algemeen gaat mijn voorkeur echter uit naar een reeks. Ik vind het immers erg jammer om op het einde van een boek afscheid te moeten nemen van leuke personages. Met een trilogie of reeks kan je dit afscheid toch nog wat langer uit stellen.

9. Zwaar en dik of lief en kort?
Hmmm, ik hou van grote volumes. Althans, ik hou van die boeken wanneer ze vlot lezen en ik helemaal kan wegduiken in het verhaal. Een boek van 700 pagina’s lezen terwijl deze gevuld zijn met droge tekst in plaats van een boeiend verhaal spreekt me dan weer niet aan.

10. Romantisch of actie?
rijwel alle boeken die ik ontzettend graag gelezen heb, zijn een kruising van beide. Ik vind het net leuk dat er afwisseling voorkomt in een verhaal. Natuurlijk is een ontspannende chicklit ontspannend leesvoer, maar als ik er daar twee van gelezen heb, wil ik ze wel afwisselen met een spannende thriller. En ja, dat telt dus evengoed in de omgekeerde volgorde. Boeken die beide onderdelen bevatten kan ik dan weer non-stop verslinden.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
Goh, ik kan niet goed tegen de zon. Zelfs in de schaduw word ik binnen de kortste keren helemaal rood. Het lijkt me heerlijk om in een hangmat buiten in de schaduw te lezen, maar binnen in de zetel met alles binnen handbereik kan ik evengoed van mijn boeken genieten. Het laatste doe ik echter het vaakst.

12. Warme chocolademelk of koffie?
Deze vraag is dan weer heel gemakkelijk te beantwoorden vermits ik absoluut geen koffie lust. Mocht er nu thee of chocomelk staan, dan was het moeilijker geweest, maar nu ga ik zonder twijfel voor de heerlijke warme chocolademelk.

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Sinds ik zelf steeds meer recensies schrijf, wacht ik sowieso met het lezen van een recensie tot ik mijn eigen versie heb geschreven. Na het lezen kan ik erg van genieten om te ontdekken wat andere mensen van hetzelfde boek denken. Als ik toch een recensie bewust opzoek is het doorgaans omdat ik interesse heb in een boek en wil weten of het de moeite is om het aan te schaffen.

Een gedachte over “Dit of Dat – Boeken Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.