Van idee tot eindresultaat

2014-05-15 14.47.18Men zegt wel eens ‘Een goede voorbereiding is het halve werk‘. Als je die spreuk dan ook nog eens toepast op iemand met een zwak voor lijstjes dan krijg je een idee hoe ik mijn knutselwerkjes aanpak. Nu ja, vooral mijn kaartjes krijgen vorm volgens een combinatie van brainstormen, lijstjes en schets maken én vervolgens uitwerken.

Soms krijg ik immers ineens een idee en dan moet dat zo snel mogelijk ergens op papier worden geschetst in de hoop dat ik het nadien kan verwezenlijken. Of ik zie ergens iets op Pinterest dat me wel aanspreekt en bewerk dat idee dan vanuit mijn eigen invalshoek.

Inspiratie kan je vrijwel overal vinden, maar vaak ziet het eindresultaat er helemaal anders uit dan datgene dat ik oorspronkelijk in gedachte had. Het verwerkingsproces verloopt echter vrijwel altijd op dezelfde manier.

2014-05-18 20.38.43De eerste stap is het schetsen van wat ik in gedachten heb. Die tekening ziet er voor andere mensen waarschijnlijk uit als een moderne vorm van hiërogliefen. Ik geef eerlijk toe dat ik mezelf soms afvraag wat ik juist voor ogen hield, wanneer ik zo’n volgekribbeld briefje later tegenkom. 🙂

2014-05-14 15.45.00Vervolgens ga ik in mijn verzameling papier op zoek naar datgene dat ik nodig heb. Ondanks het feit dat die collectie van gekleurd papier en zowel sobere als vrolijke prints vrij omvangrijk is, heb ik toch vaak niet in huis wat ik zoek. Dit is dan ook de reden dat het eindresultaat er vaak helemaal anders uit ziet dan wat ik in gedachte had.

2014-05-18 20.39.25Wanneer schets, kaart en papier klaarliggen heb ik de voorbereiding achter de rug en kan ik aan het echte ‘werk’ beginnen. Op dit moment worden de grote middelen immers bovengehaald. Van een embossingtoestel en snijvormen, tot de klassieke schaar en plakroller. Maar ook de voorraad lintjes en dozen gevuld met allerlei decoratieve snuisterijen mogen uit de kast komen.

Soms denk ik dat ik minstens evenveel tijd nodig heb voor het zoeken en klaarzetten van het juiste materiaal dan voor het knutselen op zich. Er kruipt dus iets meer tijd in dan je op het eerste zicht zou vermoeden wanneer je zo’n afgewerkt kaartje in handen hebt. 😉

2014-05-15 14.47.31 2014-05-15 14.47.06

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.