Leesgewoonten Tag

boekige-quotes-4-bOok deze Tag lag al een tijdje te wachten om ingevuld te worden. Ik weet niet meer juist bij wie ik hem voor het eerst ben tegengekomen,  maar ondertussen hebben reeds vele mede-blog(st)ers de vragen uit deze leuke Leesgewoonten Tag beantwoord.

 

Heb je een speciale plaats in huis waar je graag leest?                                                                                                                              Doorgaans installeer ik me knus in de zetel. Eigenlijk lees ik vrijwel overal graag, op voorwaarde dat ik een comfortabel plekje vind. In bad lezen heb ik één keer geprobeerd, maar dat vond ik dus niet rustgevend. Had dan ook de hele tijd schrik dat mijn boek nat zou worden. Ik moet trouwens toegeven dat ik evengoed af en toe aan het lezen ben terwijl ik achter het fornuis sta.

Gebruik je een boekenlegger of een gewoon stukje papier?            Een bladwijzer. Wanneer ik een nieuw boek uit het rek neem, heb ik automatisch ook mijn bladwijzer bij de hand. Eigenlijk heb ik er een hele collectie van, maar toch heb gebruik ik vrijwel iedere keer hetzelfde exemplaar dat ik voor mijn verjaardag cadeau kreeg.

Stop je gewoon met lezen of moet je per se door lezen tot je het hoofdstuk uit hebt?                                                                                                          Als ik gewoon thuis ben stop ik pas met lezen aan het einde van een hoofdstuk. Wanneer je met het openbaar vervoer onderweg bent en plots moet afstappen natuurlijk niet. 🙂

Eet of drink je tijdens het lezen?

Ik heb doorgaans wel drinken bij de hand, maar leg mijn boek wanneer ik dorst heb wel even naast me om theevlekken te voorkomen.

Luister je muziek of kijk je televisie tijdens het lezen?                      Liefst van al geen een van beide. Ik kruip liefst helemaal weg in een verhaal en heb dan geen achtergrondgeluiden nodig.

Lees je één boek of meerdere tegelijkertijd?                                               Eén boek. Ik kan me nog steeds moeilijk inbeelden wat er zo leuk is aan meerdere boeken tegelijk lezen.

Lees je alleen thuis, of ook ergens anders?                                                     Vrijwel overal. Onderweg in de bus, tram of trein. Tijdens het wachten op het vervoer, of een vriendin, of …

Lees je hardop of lees je in je hoofd?                                                                       Ik denk niet dat ik al ooit luidop gelezen heb. Dat moet geleden zijn van toen je af en toe eens een stukje moest voorlezen op school. Zelf lees ik dus gewoon stilletjes in het hoofd.

Lees je vooruit, of sla je weleens pagina’s over?                                            Altijd in chronologische volgorde. Als ik een boek echt niet leuk vind durf ik het tegenwoordig wel eens opgeven, maar stukken overslagen heb ik nog nooit gedaan.

Houd je je boeken graag nieuw of vind je het niet erg als de zijkant ‘cracked’?                                                                                                                                   Ik draag zelf wel zorg voor mijn boeken. Niet alleen die van mij, maar ook die van de bibliotheek, of boeken die ik van een vriendin mag lenen. Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren, maar ik zou het echt heel erg vinden, mocht dat gebeuren. Al helemaal wanneer het boek niet van mezelf is.

Langs de andere kant vind ik het wel jammer dat iemand mijn boeken niet zou durven lenen uit schrik om een rug te beschadigen. Boeken in perfecte staat die niet gelezen worden vind ik toch net iets erger als een boek waaraan je ziet dat het met liefde gelezen is.

Schrijf je in boeken?
Nee, die gewoonte heb ik niet. Dit is meteen ook de reden waarom ik nadien geen quotes meer kan herinneren. Soms durf ik wel iets noteren op een los blad en dat nadien tussen het boek schuiven, maar dat gebeurd eigenlijk zelden.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn leesgewoonten te ontdekken. Hebben jullie ‘vreemde’ gewoonten tijdens het lezen?

 

3 gedachten over “Leesgewoonten Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.