Boekenfestijn Antwerpen

2014-05-03 12.13.50Ik heb zo’n vermoeden dat vele onder jullie nu denken … ‘Antwerpen? Was die nu niet net nog naar het Boekenfestijn in Mechelen geweest?’ En ja hoor, daar hebben jullie helemaal gelijk in.

Alleen was ik zo slim geweest om een geweldige reeks aan te kopen van Katie MacAlister. Op zich een heel verstandige aankoop, vermits de boeken slechts 1,99€ per stuk waren en het eerste boek ‘Playing with fire’ me echt liet lachen en genieten. Het bleek iets minder interessant te zijn toen bleek dat ik deel 1 én 3 had gekocht, in plaats van zoals ik had gedacht, de eerste twee delen.

antwerpexpoVermits ik een busabonnement heb, een vrije dag had en de inkom van het Boekenfestijn nog steeds gratis is, leek het me een goed idee om toch maar naar de editie in Antwerpen te gaan. Ook al was ik begin deze maand nog maar net in Mechelen geweest. Bovendien had ik dit keer de kans om samen met Joany van Craving Pages af te spreken op het festijn. Ik vond het heel leuk om haar eens in het echt te ontmoeten al was het misschien tactisch gezien niet zo slim om samen met een mede-boekenfan door die grote hallen rond te slenteren die waren volgeladen met rijen én rijen boeken.

De tijd vloog immers veel te snel voorbij terwijl we allebei de boeken aan het bestuderen waren. Zo snel dat we zelfs niet alles hebben kunnen zien vooraleer Joany zich terug naar het station moest haasten om nog op tijd haar trein te halen. Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat we vooral veel tijd hebben gespendeerd in de hal met Engelstalige boeken …

2014-05-22 18.51.34Het slechte nieuws (voor mij alleszins) is dat het tweede boek uit die leuke Silver Dragons-reeks van Katie MacAlister niet te vinden was. In de nabije toekomst zal een bezoekje aan The Book Depositoy dat probleem wel verhelpen maar ik ging me natuurlijk geen twee keer laten beetnemen. Vandaar dat ik dan ook meteen de drie boeken van deze reeks kocht. Als ze mij even goed bevallen als Joany dan kan ik nu in ieder geval meteen doorlezen.

2014-05-22 18.51.55Verder kocht ik ook ‘Embrace’ van Jessica Shirvington en nee, niet enkel en alleen omwille van de mooie paarse cover. Ik ben vooral erg benieuwd hoe dit verhaal over het lot, de liefde en donkere krachten zal lezen. Bij wezens als engelen denk ik makkelijk terug aan boeken die ik reeds eerder las, maar ik hoop natuurlijk dat dit weer een heel andere invalshoek zal weerspiegelen.

Ook ‘The Vampire Narcise’ van Colleen Gleason kwam in mijn mandje terecht. Daarnet toen ik het boek opzocht via Goodreads ontdekte ik echter dat dit geen losstaand verhaal is maar het derde deel uit een reeks. Ha, nu doe ik het dus opnieuw. Hopelijk kan je dit verhaal los van de andere lezen, want mijn budget staat me niet echt toe om al die reeksen te vervolledigen.

2014-05-22 18.52.44De boeken van Maeve Binchy probeer ik echter wel allemaal te verzamelen. Het zijn allemaal losstaande verhalen, maar ik heb die stuk voor stuk graag gelezen en ben daarom al een tijdje bezig met ze bij elkaar te sprokkelen via het Boekenfestijn, de kringloopwinkel en rommelmarkten. In Antwerpen kocht ik dit keer ‘En toen kwam Frankie’, één van haar latere boeken. Zoals je op de foto kan zien is het wel jammer dat ik haar boeken ondertussen in vier verschillende edities op de plank heb staan. 🙁

4 gedachten over “Boekenfestijn Antwerpen”

  1. Wat een fijne boeken heb je gekocht! Embrace had ik op een vorig boekenfestijn al eens gekocht. Ik moet het nog lezen, dus ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

    1. Als ik door mijn recensieboeken heen ben, moet ik echt eens werk maken van mijn eigen ongelezen collectie. 😉 Ik ben alleszins heel nieuwsgierig naar ‘Embrace’

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.