Ondenkbaar – Christina Lauren

 

Titel: Ondenkbaar (Stouter, 1)
Auteur: Christina Lauren
Uitgeverij: Xander Uitgevers
268 p.

“Chloe Mills is slim, ambitieus en op weg naar de top. Eigenlijk heeft ze maar een probleem: haar baas Bennett Ryan. Hij is veeleisend, onbeschoft, onaardig én … totaal onweerstaanbaar.

Chloe is bloedmooi, uitdagend en in haar onschuld totaal verleidelijk. Tegen zijn eigen principes in ontstaat er tussen Bennett en Chloe een even ondenkbare als opwindende kantoorverhouding. Hoe meer ze laten gebeuren, hoe meer ze van elkaar willen. Hoe ver laten Chloe en Bennett de verhouding gaan? En hoeveel zijn ze bereid voor elkaar op te geven?”

Ik kan er niet aan doen maar dit boek deed me een beetje aan Pride & Prejudice denken. Vooraleer ik hier een hele hoop kritische reacties krijg … ik heb het dan wel over een gepeperde versie waar de erotische scènes primeren over de schrijfstijl en opbouw van het boek.

Zo bestaan de twee hoofdpersonages uit de irritante en onbeschofte Bennett, die zich als baas ontzettend uit de hoogte gedraagt en Chloe die net hierdoor automatisch een afkeer van hem krijgt waardoor ze niet ziet dat hij eigenlijk gevoelens voor haar koestert en hiermee worstelt. Haar eerste indruk van hem zorgt er natuurlijk meteen ook voor dat ze vrijwel alles wat hij doet of zegt verkeerd interpreteert en de afstand tussen hen nog groter lijkt te maken.

Waar de etiquette in Jane Austen’s tijdperk ervoor zorgde dat haar personages hun misnoegen in beleefde termen wisten te uitten, zijn Chloe en Bennett niet aan deze beperking onderworpen en dat zal de lezer geweten hebben. Hun continue gekibbel wordt slechts onderbroken wanneer ze elkaar weer niet kunnen weerstaan, al schakelen ze dan doorgaans gewoon over op dirty talk.

Al snel ontdekken ze dat ze ondanks hun afkeer van elkaar, fysiek steeds weer naar elkaar toe worden getrokken. Eens gestart werkt hun verhouding als een verslaving. Zelfs zonder elkaar uit te dagen lijken ze niet bij elkaar weg te kunnen blijven. Elke mogelijk plek lijkt hen hiervoor geschikt te zijn …de vergaderzaal, een trappenhal, een lift, de wc’s in restaurant, zelfs een pashokje en een parkeergarage… pas wanneer het einde van het boek in zicht komt lijken ze ook de voordelen van een bed te ontdekken.

Beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings schrijven sinds 2009 samen onder de naam Christina Lauren. Je merkt echter duidelijk dat ‘Ondenkbaar’ geschreven werd als fanfictie. De ontspanningsfactor primeert maar de structuur van het verhaal én een eventueel plot lijken vaak te verdwijnen of nog snel op het laatste nippertje toegevoegd.

Een groot aantal lezers zal zich daar misschien aan ergeren. Ik kan het boek ook onmogelijk aanprijzen als een literair meesterwerk. Maar ik kan evenmin ontkennen dat het boek uiterst ontspannend was, zeker na het lezen van een erg spannende en lugubere thriller.

Het feit dat de hoofdpersonages niet vanaf het eerste moment stapelverliefd worden, maar net een afkeer van elkaar hebben én toch fysiek tot elkaar worden aangetrokken was bovendien een verademing ten opzichte van de andere boeken in dit genre die doorgaans wel dat stramien volgen. Ook de aanwezigheid van twee sterke én koppige karakters doet het boek afwijken van zijn voorgangers. Geen getormenteerde zielen, geen aggressieve stalkers die voor problemen zorgen. Maar wel twee aan elkaar gewaagde personages die niet voor elkaar onderdoen en voor een aaneenrijging van erotische scènes zorgen. Kortom een uiterst luchtig én ontspannend boek dat je zonder nadenken kan uitlezen.

2 gedachten over “Ondenkbaar – Christina Lauren”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.