Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy

zesmaandenzonder

 

 

 

Titel: Zes maanden zonder
Auteur: Charlotte De Monchy
Uitgeverij: Boekerij
317 p.

“Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin.

Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan. Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen.

Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.”

‘Zes maanden zonder’ is het debuut van de Nederlandse Charlotte de Monchy en meteen een aangename kennismaking met deze auteur. Haar boek bevat immers alle ingrediënten die noodzakelijk zijn voor een feelgood roman: humor, liefde én romantiek.
Vooral de humor zorgde ervoor dat ik nog meer van dit boek hield. Robin is dan ook een geweldig hoofdpersonage. Dankzij haar manier van denken én grappige uitspraken wint ze je meteen voor zich en neemt je mee op sleeptouw bij haar avonturen. Je zit als lezer dan ook vanaf de eerste pagina’s in het verhaal.

Natuurlijk zijn het niet enkel de sympathieke personages die er voor zorgen dat het boek zo vlot wegleest. Charlotte de Monchy hanteerde bij het schrijven van haar eerste boek duidelijk een vlotte pen. Ze heeft oog voor de kleine details zonder te uitvoerig te worden en zorgt er zo voor dat je een duidelijk beeld voor ogen kan halen van het kleine dorpje met zijn prachtige landschappen waar Robin dankzij haar impulsieve beslissing terechtkomt.

Het is net die locatie die het boek voor mij persoonlijk nog leuker maakt. Ik ben niet iemand die verre reizen maakt, eigenlijk ga ik zelfs zelden op reis. Verre én warme bestemmingen zijn niet mijn ding, ik heb immers een zwak voor plekken als Jersey, Londen, Nottingham, de Cotswolds, Tutbury, … De oude landhuizen en kastelen doen mijn fantasie meteen op hol slagen én net als Robin beeld ik me dan in hoe de mensen daar vroeger geleefd moeten hebben. Dat dit verhaal zich afspeelt in Ierland en er ook nog een groot landgoed bij komt kijken is voor mij dan ook een extra voordeel.

In het kort … ‘Zes maanden zonder’ is een humoristische feelgood roman met innemende personages én een prachtige locatie. Een geweldig debuut dat je in snelvaart uitleest.

Een gedachte over “Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.