Book Blogger Enquete I

there-s-more-to-life-than-books-quoteIk beloofde jullie al een tijdje om nadat ik het afgelopen leesjaar in cijfers had samengevat, ditzelfde ook te doen in een meer uitgebreide versie. Dit keer dus geen cijfers. Maar wel een aantal dat door Joany van CravingPages in het leven werd geroepen. De meeste boekenblog(st)ers hebben deze reeds eerder in dit jaar beantwoord, zelf had ik het eventjes wat te druk met, je raadt het waarschijnlijk meteen correct … lezen.

Bovendien had ik jullie beloofd om geen te lange blogposts meer voor te schotelen, dus ga ik de hele vragenlijst over enkele blogposts verdelen. Alvast veel plezier met dit eerste deel …

Wat was het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen? (Voel je vrij om dit onder te verdelen in genres als je anders moeite hebt met kiezen)

Goh, we beginnen dus direct met een erg moeilijke vraag. Een top 10 opstellen zou misschien haalbaar zijn, maar één favoriet boek uitkiezen voor een heel jaar is vrijwel onmogelijk. Ik zal het dus bij enkele aanraders houden. 🙂

Sci-Fi: Absoluut de boeken van Gini Koch. Ik ontdekte deze schrijfster toen ik dankzij een Goodreads- Giveaway haar eerste boek won. Vervolgens kreeg ik het tweede en derde boek cadeau van een vriendin en onlangs heb ik me zelf boek 4 tot en met 6 cadeau gedaan. Als ook het zesde me nog steeds zoveel aan het lachen brengt, ben ik zeker van plan om ook de overige boeken te bestellen. (wie benieuwd is kan er enkele recensies van lezen)

Paranormal Romance: De Middernacht-reeks van Lara Adrian vind ik super. Momenteel ben ik op het 12de boek aan het wachten, maar de 11 voorgaande boeken zijn hier allemaal gelezen én goedgekeurd. Onlangs ontdekte ik echter ook ‘Halverwege het graf’ van Jeaniene Frost en na het lezen van dit boek kijk ik erg uit naar het tweede boek in deze reeks.

Young Adult Fantasy: De boeken van Julie Kagawa. Zowel in de ‘Iron Fey’-reeks als in het eerste boek uit de ‘Blood of Eden’-reeks (Onsterfelijk) zorgt ze er met haar geweldig verteltalent voor dat je als lezer van de eerste tot de laatste pagina aan het boek gekluisterd blijft.

Fantasy: Zowel Kim Harrison als P.C.Cast zorgden er dankzij een combinatie van fantasy, actie, humor én zelfs romantiek door dat ik al snel een fan werd van hun boeken, de hoofdpersonages én de fantasiewereld die ze tot stand brachten. (The Hollows Series en de Partholon-serie)

Chicklit: In 2013 ontdekte ik verschillende nieuwe auteurs. Zowel Nora Roberts, Kristan Higgins, Jennifer Probst én Samantha Young vielen ontzettend in de smaak.

Romans: Het Rosie Project. Grappig, ontroerend én mooi geschreven.

Thrillers: De 5de Golf van Rick Yancey

Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?

minionDat was ‘Minion’ van L.A.Banks. Ik was al lange tijd heel nieuwsgierig naar deze reeks, omdat ze werd aangeraden voor de fans van Charlaine Harris. De Southern Vampire Mysteries, vond ik vooral in het begin erg leuk om te lezen, maar naar het einde toe al een pak minder. Het boek van L.A.Banks bleek echer een grote ontgoocheling … voornamelijk door de storende schrijfstijl, maar het boek kon me echt niet bekoren.

Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?

halverwegehetgrafDat zijn er meerdere. Dus ik zal het bij de recentste ontdekking houden. ‘Halverwege het graf’ van Jeaniene Frost, bleek een heel leuke ontdekking te zijn. Als fan van paranormal romance is het heel leuk om een nieuwe reeks te vinden, die je nog niet kent. Het eerste boek is me heel goed bevallen en ik ben dan ook heel blij dat er me als lezer nog een heel deel nieuwe boeken te wachten staan.

Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts één titel aan mocht raden.., welk boek zou je dan kiezen?

Daar kan ik dus echt niet op antwoorden. Het hangt af van de persoon aan wie ik het boek zou aanraden vermits niet iedereen fan is van hetzelfde genre.

Wat is de beste boekenreeks die je het afgelopen jaar hebt ontdekt?

touchedbyanalienDe reeks waarin Kitty Catherine Katt (oftewel Kitty Kat) de hoofdrol voor haar rekening neemt. Gini Koch weet me telkens op nieuw aan het lachen te brengen, de avonturen volgen elkaar bovendien zo snel op dat het verhaal geen enkel moment stil valt.

 

Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?

Hier ga ik natuurlijk in herhaling vallen … Graeme Simsion, Maya Banks, Gini Koch, Jeaniene Frost, Lara Adrian, P.C.Cast, Julie Kagawa, Samantha Young, Rick Yancey, …

Heb je dit jaar nog andere genres verkend?

zondighartIk las onlangs mijn allereerste historische roman. Sylvia Day schreef immers naast de Crossfire-trilogie en een geweldig leuke paranormal romance-reeks ook ‘Zondig Hart’. Dit boek was dan ook het eerste dat ik in dit genre las.

 

 

Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

‘Halverwege het graf’ van Jeaniene Frost dat ik heb uitgelezen op 31 december, ook al was het oudejaarsavond. Elk moment dat ik eventjes alleen zat, was ik in dat boek aan het lezen. Maar ook ‘Het Experiment’ van Michelle Gagnon, dat boek heb ik in het ziekenhuis gelezen en ik zat zo erg in het verhaal dat ik mijn naam niet hoorde afroepen. De laatste 10 bladzijden heb ik zelfs gelezen terwijl ik op de behandeltafel aan het wachten was tot de specialist binnen kwam. 🙂

Welk van de boeken die je dit jaar hebt gelezen heeft de aller mooiste cover?

Ik hou wel van de covers van de boeken die Tahereh Mafi schrijft, maar ook de Nederlandse versie van de Middernacht-reeks vind ik heel mooi door het ‘keltische’ aspect en de warme kleuren.

Wie is je favoriete personage uit alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?

Kitty ‘Catherine’ Katt

Toch nog een lange blogpost, maar het leek me nogal gek om deze 10 vragen op te splitsen. Ik beloof bij deze plechtig dat de volgende post korter zal zijn. 🙂

 

 

Een gedachte over “Book Blogger Enquete I”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.