Aanvulling boekenkasten

DSCN3524De boekenkasten zijn de voorbije weken nog wat aangevuld. Een tijdje geleden had ik immers nog eens geluk en werd ik, dankzij de mensen van MagicTales en Uitgeverij Harlequin, de gelukkige winnaar van het boek ‘De ijzerkoningin’ van Julie Kagawa. Haar eerste boek had ik al eens ontleend bij de plaatselijke bibliotheek, maar blijkbaar hadden ze daar het tweede deel nog niet, terwijl het derde al in de winkelrekken lag. Ik heb dus nog eventjes moeten wachten vooraleer ik het kon ontlenen. Ondertussen heb ik zowel De Ijzerkoning als De Ijzerprinses gelezen en kan ik dus binnenkort in mijn nieuwe gewonnen boek beginnen.

 

DSCN3695Nu het seizoen van de rommelmarkten en garageverkopen weer volop gestart is, heb ik ook daar al enkele keren geluk gehad. Al is ook de kringloopwinkel nog steeds een favoriet boeken-adres voor mij. Je moet er natuurlijk niet naar toe gaan met één bepaald boek in gedachten, maar als je er af en toe kan langsgaan kom je soms echt wel leuke exemplaren tegen. Zo had ik de laatste keer, toen ik naar een nieuwe kringloopwinkel bij ons in de buurt langsging het geluk om drie boeken te vinden voor een luttele 3,70€. Het eerste boek uit een reeks waarvan ik deel 2 en 3 al in de kast had staan, een boek van Patricia Cornwell dat nog in mijn collectie ontbrak en een boek van Maeve Binchy dat aan dezelfde omschrijving voldoet.

 

DSCN3694Tijdens de gemeentelijke garageverkoop kwam ik ook nog een boek van Karin Slaughter tegen dat nog niet in het rijtje stond en op een rommelmarkt in onze buurgemeente vond ik nog een boek uit de Scarpetta-reeks, die stilletjes aan bijna volledig geraakt.

 

DSCN3693Mijn verjaardag heeft natuurlijk zijn steentje bijgedragen. In de vorige blogpost liet ik jullie al zien welke boeken ik zelf had uitgekozen. Aanvullingen voor zowel de Stephanie Plum-reeks als de SVM-reeks van Charlaine Harris, het nieuwe kookboek van Nigella Lawson en een hele lading boeken van Lara Adrian. Ik kreeg echter ook boeken cadeau van mijn schoonouders en een goede vriendin (die even gek van boeken is als ikzelf). Het boek van mijn schoonouders is niet echt dieet-vriendelijk te noemen, maar ik kan natuurlijk wel met de feestdagen een aantal pralines klaarmaken om cadeau te doen. 🙂 De drie andere boeken heb ik ondertussen gelezen en de recensies daarvan kan je hier terugvinden.

 

Bovendien heb ik het dan nog niet over al die andere boeken die ik vroeger op dezelfde adresjes kon aanschaffen. Dankzij die voordelige aanwinsten en de leuke prijzen die ik af en toe win dankzij online-wedstrijden, geraken mijn boekenkasten steeds wat meer gevuld en kan ik sommige reeksen die ik verzamel stilletjes aan vervolledigen. Al heb ik natuurlijk nog steeds een vrij lange boeken wishlist, maar dat lijkt me niet meer als normaal …. anders was ik natuurlijk mijn bijnaam van ‘Boekennerd’ niet waardig. 🙂

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.