Leesmarathon II

Ja hoor, het leek wel alsof ik deze week eventjes van de aarde verdwenen was maar ik ben er nog steeds en dus werk ik nu zoals beloofd, aan de nieuwe blogpost. Zoals reeds eerder vermeld, deed ik de voorbije week voor het eerst mee aan een Leesmarathon. Deze werd georganiseerd door CravingPages en was, althans naar mijn persoonlijke mening, een groot succes.

 

leesmarathonIk was hier dus wel degelijk één van de groentjes en wist niet goed wat ik me juist als doelstellingen moest vooropstellen. Vierentwintig uur lang lezen is niet echt iets voor mij, en omdat ik het zeker bij deze eerste deelname allemaal een beetje wou afwachten, had ik me dus gewoon voorgenomen om zoveel mogelijk te lezen gedurende de 6 dagen dat deze Leesmarathon liep. En dat lijkt me goed gelukt … ik schrok er zelf van, maar ben er dus blijkbaar in geslaagd om in die periode 10 boeken uit te lezen. Alles bij elkaar geteld heb ik de voorbije dagen zo’n 3411 pagina’s verslonden.

 

Het was vooral erg leuk om dankzij deze marathon verschillende mede-boekenwormen te ontmoeten en hun persoonlijke boekenblogs te ontdekken. Mocht ik dus ooit eens NIET weten welk boek ik wil lezen, dan weet ik dus waar ik moet zijn voor nieuwe titels. Ook de challenges zorgden voor het nodige amusement. Iedere dag was er wel een nieuwe. Zowel snelle acties waarbij je moest uitleggen waarom je een bepaald boek graag wou winnen. Bij één van deze was ik de gelukkige en heb ik het boek ‘Lokroep’ van Amanda Hocking gewonnen. Andere acties waren verbonden aan een opdracht of challenge.

achterderugZo moest je bijvoorbeeld een zin maken door de rugtitels van boeken op elkaar te stapelen.

 

 

 

 

 

 

 

steljevoorOf jezelf voorstellen met een stapel boeken waarvan de eerste letters van de titels je naam vormden. Bij een andere actie moest je in een gedichtje één van je favoriete boeken samenvatten, en bij de volgende actie moest je dan weer een nummer linken aan een boek dat je graag gelezen hebt en uitleggen waarom je bij dat ene liedje aan dat specifieke boek moet denken. Op het einde van de marathon was er ook nog een challenge waarbij je een heuse boekentoren moest bouwen. Jammer genoeg was het iets te warm en hadden de boeken meer zin om te fungeren als vallend puin in plaats van stevige bouwstenen. Maar ik heb uiteindelijk toch een foto kunnen inzenden van mijn ‘wannabe’- Eifeltoren.

 

Ik kijk alvast uit naar de volgende editie en ook al is de leesmarathon ondertussen afgelopen ik heb nog steeds ontzettend veel zin om in het volgende boek te beginnen lezen. Namelijk het eerste boek van L.A.Banks dat ik van een geweldige vriendin cadeau kreeg voor mijn verjaardag.

 

alientangoMet bovenstaande stapel boeken ben ik de marathon gestart, maar er zijn er uiteindelijk nog 3 extra bijgekomen. Voor de geïnteresseerden eventjes alle titels op een rijtje: ‘Wat spook jij uit” – Sophie Kinsella, “Deadline” – Rachel Ward, “De Huwelijksval” – Jennifer Probst, “De ijzerprinses” – Julie Kagawa, “Met de Franse slag” – Katie Fforde, “Als ik jou was” – Lisa Renee Jones, “Roeping” – Kelley Armstrong, “Tachtig dagen blauw” – Vina Jackson, “Elfenbloed” – Justina Robson, “Alien Tango” – Gini Koch

 

DSCN3645Ik had uit de tuin van mijn schoonouders een hele lading rabarber liggen en wou me dus voor de allereerste keer eens aan het maken van confituur wagen. In plaats van de klassieke rabarber & aardbei-combinatie wou ik echter wel eens iets anders proberen. Uiteindelijk werd het een ‘rabarber en banaan’-confituur en hij werd gelukkig goedgekeurd. Persoonlijk vind ik hem net lekker door het contrast tussen de zure rabarber en zoete banaan. En meteen kwamen de twee steriliseerpotten die in de kelder stonden ook goed van pas.

 

DSCN3640Het pakket waar ik het in mijn vorige post over had, dat onverwachts op de dorpel van de voordeur op me stond te wachten was deze doos van Eggo. Onze nieuwe keuken hebben we bij hen gekocht, en nu enkele maanden later kregen we dus deze verrassing als bedanking dat we voor hen gekozen hadden. Heel leuk om zo plots te krijgen en ik ben nog steeds erg blij met mijn ruime en praktische keuken. Al heb ik het doosje chocolade dat er bij in zat, maar zo snel mogelijk uit het zicht gelegd om het mezelf niet al te moeilijk te maken. 🙂

 

DSCN3644Oh ja, de nieuwe aanwinsten nog. Ik had de twee boeken van L.A.Banks en “Alien Tango” van Gini Koch die ik beide van een superlieve vriendin cadeau kreeg al toegevoegd aan de site. Maar ondertussen zijn er nog enkele andere boeken bijgekomen die ik online besteld had. Ik zie er al naar uit om al die nieuwe boeken te lezen. Van L.A. Banks via C.Harris naar J.Evanovich om vervolgens te kunnen beginnen aan deel vier van Lara Adrian’s reeks.

 

laraadrianIk zag het echt niet zitten om te wachten tot de vertaling van deel 4 uitkomt in oktober of november van dit jaar. Nu kan ik meteen in één keer goed doorlezen, al moet ik dan nadien natuurlijk nog wel de overige delen ook aanschaffen. Ik zal ze alvast op mijn Wishlist plaatsen. 🙂

 

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.