Pro & Con

DSCN3412Alles heeft voor -en nadelen. En ja hoor, daarnet kreeg ik weeral het bewijs van deze stelling in mijn inbox. Een tijdje geleden ziek geworden, natuurlijk net wanneer het eindelijk mooi weer werd en juist in dat ene weekend waarin ik normaal naar de verjaardagsfuif van een vriendin die 40 werd ging en waarin we een groot familiefeest hadden. Nu duurt het weer een hele tijd voor ik sommige familieleden opnieuw in het echt ontmoet. Maar vandaag stond er dus wel een mailtje op me te wachten met het leuke nieuws dat ik gewonnen heb met een wedstrijd van Hallmark en dus binnenkort een leuke Forever Friends beer mag verwachten met de post. Het nadeel is hier natuurlijk overduidelijk het nog maar eens ziek zijn, maar die leuke pluche beer die hier de verzameling mag komen uitbreiden is natuurlijk een positieve compensatie.

Ook het internet heeft voor mij een hele hoop voor -en nadelen. Zo is de prijs die ik nu gewonnen heb het resultaat van een wedstrijd die ik via FB ontdekte. Geen postzegel of dure telefoonnummers, enkel een lente-foto versturen naar het door hen opgegeven email-adres en een week later kreeg ik dus een leuke mail van hen. Vrijwel alle prijzen die ik de voorbije jaren gewonnen heb, ontdekte ik online. Ik doe natuurlijk wel aan heel veel wedstrijden mee, maar heb ondertussen al een heel deel leuke prijzen gekregen. Vroeger deed ik slechts af en toe mee met wedstrijden omdat je toen steeds een gele briefkaart nodig had of naar een betalend nummer moest bellen. Natuurlijk betaal je wel je internet-abonnement, maar je moet geen extra kosten doen, enkel af en toe controleren of er leuke acties zijn en een paar minuutjes uittrekken om je gegevens en het juiste antwoord te versturen.

 

suowlpunchHmmm, dankzij internet kom ik ook enorm veel inspiratie tegen, dingen die ik graag zelf wil maken, of foto’s van creaties van andere mensen waarbij ik denk ‘Aha, ik ben dus niet de enige die daar aan gedacht heeft’. Jammer genoeg kom ik ook af en toe producten tegen die ik heel graag zou hebben maar waar ik dan jammer genoeg niet kan aangeraken. Het omgekeerde telt gelukkig ook. Ik heb dus in het verleden al cd’s online besteld die ik in eigen land niet kon vinden. En vooral ook veel Engelstalige boeken wanneer ik niet het geduld had om op de vertaling te wachten. 🙂 Een tijdje geleden was ik echter op zoek naar iets en zelfs na veel rondsurfen lukte het me niet om het te bestellen en aan huis te laten leveren. Jammer genoeg deden ze dat niet voor België, gelukkig voor mij leverden ze wel in Nederland en wou een vriendin me helpen. Binnenkort krijg ik dus na wat zoekwerk en wat wachten toch die leuke owl-punch, waarvan ik dacht dat ik het vrijwel onmogelijk was om ze te verkrijgen.

 

il_fullxfull.205410736Zo was ik vroeger jaren lang op zoek naar een bepaalde haarspeld. Ik ben er zelfs voor naar een juwelier in Antwerpen geweest om te polsen naar de kostprijs om het te laten maken, maar jammer genoeg was die prijs te hoog. Toen we gingen trouwen ben ik echter online op zoek gegaan naar die specifieke haarspeld vermits ze perfect bij mijn Arwen-trouwjurk zou passen en ja hoor … ik geef toe dat ik lang heb moeten zoeken en eigenlijk is het een sjaal-pin in plaats van een haarspeld, maar ik ben er wel super gelukkig mee en de prijs viel ontzettend goed mee, ook al werd ze gemaakt en geleverd door een erg creatief koppel uit Oregon.

 

imagesIk maak niet snel reclame voor een site , maar hun Etsy-shop is echt wel de moeite waard. Ik ben er bewust al een tijdje niet gaan kijken vermits ik er telkens weer mooie juweeltjes ontdek. Maar nu ik deze link post begint het alvast te prikkelen om nog eens op ontdekking te gaan.

AL is het natuurlijk minder leuk wanneer je iets super leuk tegenkomt en dan vervolgens ontdekt dat je er op geen enkele manier kan aangeraken. Maar blijkbaar heb ik op dat gebied tot nu toe veel geluk gehad, vermits ik vooral dingen kan opsommen die ik net wel gevonden heb dankzij het wereld wijde web.

Of toen ik overwoog om een keukenrobot aan te schaffen en reviews las via verscheidene forums. Natuurlijk wil ieder merk zijn eigen product aanraden, maar het is toch wel net iets interessanter om van de gebruikers te horen wat ze er van vonden. Ik heb uiteindelijk de betaalbare Aldi-versie aangeschaft en die heeft tot nu toe al heel goed zijn werk gedaan met al die cupcakes en koekjes die ik hier klaarmaak.

bloggenDe twijfelachtige geloofwaardigheid moet je er natuurlijk bijnemen. En het is zeker niet onverstandig om af en toe na te gaan of iets echt wel klopt. Als je je niet goed voelt kan je ook best naar de huisarts gaan in plaats van zelf je conclusie te trekken op basis van gezondheids-sites. Al is het soms wel grappig om te zien tot welke vaststelling zij komen op basis van de door jou ingegeven symptomen en klachten. En tot mijn grote verbazing zijn er nog steeds ontzettend veel mensen die er in trappen, maar NEE, jij bent niet toevallig de 1 000 000ste winnaar en je hebt ook niet gewonnen met een tombola (waar je nooit aan deelnam). Dus tja, al die spam en virussen zijn duidelijk één van de grote nadelen, al kan je er gelukkig wel doorgaans aan ontsnappen wanneer je je gezond verstand gebruikt.

Gelukkig kan je ook mensen ontmoeten die je anders nooit zou tegenkomen. Zo leerde ik enkele jaren terug iemand kennen die ondertussen een geweldige vriendin geworden is en waarmee ik heel veel overeenkomsten vertoon. En dat terwijl we elkaar toevallig ontmoeten via een FB-pagina. Vroeger had ik een pennenvriendin, nu een heuse mailvriendin. En die ellenlange mails zijn dan wel een pak langer dan de brieven die ik vroeger verstuurde, maar ook al mis ik soms de traditionele brieven en kaartjes, deze mails pakken natuurlijk geen volume in. Al wordt het wel de moeite mocht ik ze ooit uitprinten … ‘de ellenlange mail-correspondentie tussen L en N’ zou in een heel dik volume moeten worden gedrukt. 🙂 En ja, ze is wel echt wie ze zegt te zijn, we hebben elkaar al meerdere keren ontmoet ondertussen. 🙂

Al is het omgekeerde ook waar, mensen die ik al langer kende tonen soms aan de hand van statussen en commentaren een kant van zichzelf die ik tot nu toe nog nooit had gezien. Maar gelukkig zorgt diezelfde FB er ook voor dat je gelijkgestemde zielen ontmoet. Natuurlijk de vriendin die ik reeds vermelde, maar een tijdje geleden had ik door een reactie op een kaartje dat ik had gemaakt ook een leuke knutselmiddag met twee andere creatieve zielen.

Dus tja, ondanks de nadelen heb ik er zelf vooral veel voordelen van. Nieuwe mensen leren kennen die helemaal niet in mijn buurt wonen en ik dus anders nooit ontmoet zou hebben, aan veel wedstrijden kunnen meedoen en vrij vaak één van de gelukkige winnaars zijn, contact houden met vrienden ook al kan ik hen niet zo vaak in het echt ontmoeten, …

De online catalogus van de bibliotheek, waar ik zo vaak naar toe surf om te kijken of er leuke nieuwe aanwinsten zijn, dat ik bijna in de categorie ‘boek-stalker’ kan worden ingedeeld. 🙂 Of de Fanfiction die er voor zorgt dat ik terwijl ik ongeduldig aan het wachten ben op het volgende deel van één van mijn favoriete fantasy-reeksen, alvast nog wat in die ene fantasywereld kan verblijven.

Langs de ene kant win ik er vaak veel tijd mee, maar tegelijkertijd kan ik er minstens evenveel tijd aan kwijtspelen. Al is het maar door het up-to-date houden van deze site of het typen van deze vrij lange blog-post. 🙂

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.