Dieetkundige wet van Murphy

Doorgaans ben ik op zowat alles de uitzondering. Nu kan je dat natuurlijk zowel positief als negatief zien. Zo ben ik tegelijkertijd een unicum als een dwarsligger, zowel origineel en onvoorspelbaar als averechts. 🙂 Feit is dat ik zelden in één vakje pas en dat op verschillende gebieden. Van iets eenvoudig als mijn kleurtype, waarbij ik een combinatie van twee seizoenen ben, tot iets ingewikkelder als verschillende symptomen waarvan het abnormaal is dat ze in combinatie voorkomen.

Ik ben dus een linkshandige, ‘koele zomer’, die doorgaans niet één maar alle neveneffecten heeft die bij een medicament kunnen optreden en daarboven nog enkele extra neveneffecten die niet eens in de bijsluiter vermeld staan. 🙂

Al van kindsaf heb ik allerlei ‘passieve’ hobby’s waardoor leeftijdsgenoten me vroeger vreemd bekeken omdat het volgens hen een ‘oude-mensen’-hobby was, tot het plots een tijd geleden ineens weer een heuse hype werd om zelf te breien, haken, kruisjessteken, bakken, … Misschien ben ik nu iets te optimistisch, maar ik zou mezelf dus evengoed een trendsetter kunnen noemen in plaats van averechts. 😉

Af en toe zijn er gelukkig ook ook zaken waar ik niet de uitzondering op de regel ben. Zo zou ik het net als vele andere vrouwen helemaal niet erg vinden mocht ik enkele (lees: vele) kilo’s kunnen kwijtspelen. Jamemr genoeg verdwijnen die niet uit zichzelf en het is nu niet echt zo dat breien of knutselen evenveel caloriëen verbrandt als een intensieve fitness-sessie. Dat laatste behoort jammer genoeg niet tot de mogelijkheden. En Tai Chi, wat ik dan weer wel doe, heeft wel een rustgevend, maar jammer genoeg geen,afslankend effect.

41332_1589648110753_6123230_nWat dus betekent dat ik zo’n beetje op water & brood zou moeten leven om wat gewicht kwijt te spelen en laat nu net deze site de catalysator van de dieetkundige Wet van Murphy zijn. Al die recepten die een foto moeten krijgen moeten natuurlijk eerst worden klaargemaakt en vervolgens worden opgegeten. Zoete gerechten worden zoveel mogelijk uitgedeeld, maar een nieuwe recept moet natuurlijk wel worden voorgeproefd vooraleer ik het kan uitdelen. Ik kan het toch echt niet laten voorvallen dat ik een wansmakelijk gebak presenteer. 😉

Telkens opnieuw neem ik me voor om de net iets gevarieerdere ‘water & brood’-versie vol te houden, maar vanaf er een bijpraat-sessie is met een vriendin of een familiefeest komt daar al snel wat improvisatie bij kijken …

Het lijkt me echt geweldig om te kunnen eten wat je wil zonder bij te komen of aan je cholesterol te moeten denken. De persoon die het middel kan uitwerken om dit te verwezenlijken zal daar ongetwijfeld erg rijk mee kunnen worden. Want ik vermoed dat ik lang niet de enige persoon ben die zoiets op haar ‘impossible’ wishlist heeft staan.

In de tussentijd kan ik misschien best tijdens het bakken in cirkeltjes rond het eiland in de keuken wandelen. Of een stapel boeken van de woonkamer naar de achterdeur verhuizen en terug. En dat dan zo’n 150 keer of zo. Huishoudelijke fitness … is daar al iemand rijk door geworden? Of nog beter … mee afgevallen?

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.