Recent gelezen

bookseriesDe voorbije dagen heb ik weer enkele boeken verslonden.

‘Reigers Vlucht’ – Sophie Lucas   ‘Dolci d’Amore’ – Sarah-Kate Lynch ‘Inwijding’ – Veronica Roth   ‘Verwelken’ – Lauren DeStefano ‘Witte Kat’ – Holly Black

Van deze vijf boeken was er eigenlijk slechts één ‘niet-fantasy’ verhaal. ‘Dolci d’Amore was immers een vlot lezend romantisch boek. Bij alle verhalen van Sarah-Kate Lynch worden liefde en voeding tot een ontspannend geheel verweven. Maar uit dit lijstje zijn er slechts twee die ik heel graag heb gelezen en dat zijn ‘Reigers Vlucht’ en ‘Inwijding’. Twee fantasy-boeken, maar eveneens twee totaal verschillende werelden en schrijfstijlen. Beide boeken wisten me van de eerste pagina tot de laatste pagina te boeien. AL moet ik er wel bij vermelden dat het vooral het eerste boek is dat heel erg mooi en beeldend geschreven is.

reigersvluchtEr dreigt oorlog in het keizerrijk Yuan. De jonge prinses Mei Lin kan zich moeilijk schikken in de ceremoniële rol die in het keizerrijk voor haar is weggelegd. Wanneer ze kennismaakt met paleisdienaar Cang Lu, een jongen met bovennatuurlijke gaven, komt ze een complot op het spoor dat haar leven, dat van de keizer en zelfs het hele rijk bedreigt. Eindelijk kan ze een rol van belang spelen; maar om haar land te redden moet Mei Lin alles opgeven wat ze liefheeft en zich verbinden met haar grootste vijand. Toch is het Cang Lu die uiteindelijk het grootste offer brengt.

 

inwijdingFuturistisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.

 

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.