Gewonnen

DSCN2058

Joepie! Gisteren kwam dit leuke pak aan met de post. Het eerste boek uit Thirza Meta’s saga ‘Zerians Vloek’. Ik zal dus wat sneller moeten beginnen lezen zodat ik zo snel mogelijk aan ‘Wortelboom’ kan beginnen. Want na dit boek zal ik ongetwijfeld willen verder lezen in haar andere boeken. (‘Muziekwevers’, ‘Maanhoedster’ en momenteel is ze druk bezig met het laatste deel uit deze reeks ‘Isangraille’)

 

Dit boek heb ik gewonnen dankzij haar Facebook auteurspagina. Bij 50 fans werd dit eerste boek verloot en was ik dus de gelukkige. Binnenkort wordt het tweede deel verloot wanneer ze 100 fans heeft. Wie een Facebook-account heeft en net als ik van Fantasy-verhalen houdt, weet dus wat te doen.

 

Thirza Meta Facebook

Thirza Meta Site

Verhaal: Eeuwen geleden stuitte een jonge Heks op een profetie over een kind van licht en duister. Bij gebrek aan informatie schonk ze hier geen aandacht aan, tot jaren later een voornaam raadsheer, Vai’Sayan, een gevaarlijke aanleg voor de duistere tak van de magie toonde. Zijn ontmoeting met Alvitiria, gemalin van koning Regali en fervent aanhangster van de witte magie, leidde tot de geboorte van Mashangar.

 

De Heks, nu oud en stervend, zag haar fout in en trachtte alsnog in te grijpen. Met haar laatste krachten incarneerde ze haar eigen magische essentie in een jonger en krachtiger lichaam, maar haar spreuk trof ook anderen die bij de geboorte van Mashangar betrokken waren. Deze mensen, waaronder Vai’Sayan, Alvitiria en Mashangar zelf, werden veroordeeld tot een eeuwig leven. Een bestaan in de Tussenwereld waar zij moesten wachten op een nieuwe breuk in het evenwicht tussen licht en duister op de wereld, op de nieuwe wederopstanding van Mashangar die het lot van de wereld diende te bepalen door te kiezen voor een van zijn ouders.

 

Zo ging het al vele honderden jaren lang op dezelfde manier, volgens eenzelfde chronologie. Waarom gaat het dan deze keer anders?

 

In de veronderstelling dat ze Mashangar reeds gevonden hebben, proberen de Discipelen Vai’Sayans essentie die in de Zwarte Wortelboom rust, te laten herrijzen, maar dat mislukt. Hun actie leidt tot een aantal reacties binnen hun eigen gelederen, maar ook de rest van de wereld zal snel ondervinden dat er een grote verandering op til is…

 

ISBN: 9789075212891

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.