The Colored Book Tag

Een tijdje terug zag ik dat Kwante van Kwante in Wonderland me getagd had voor deze kleurrijke tag. Het leek me meteen leuk om hem in te vullen dus nogmaals bedankt Kwante. Op die manier heb ik immers meteen nog is een excuus om weg te duiken in mijn boekencollectie. Alleen duurde het even vooraleer er een plekje vrij kwam voor mijn invulling. Gelukkig lukt het me nu dus wel.

De bedoeling is dat je gewoon de vragen beantwoord, (De vragen hebben met de kleur te maken) bij iedere vraag zet je 2 boeken neer, het boek waarom gevraagd word en een boek in die kleur die bij de vraag staat. Bij ieder boek leg je ook uit waarom je dat boek heb gekozen. (het 2e boek hoeft dus niet per se ook een antwoord op de vraag te zijn!)

Regels:
– Bedank degene die je nomineerde boven in je bericht of persoonlijk.
– Probeer bij elke vraag een ander boek te antwoorden, wijk alleen af als je anders echt niks weet.
– Nomineer 1 tot 5 andere personen/blogs.
– Vertel wat je ervan vond om deze tag te doen (wees eerlijk)

Geel: Een boek waarbij je heel gelukkig werd (dat kan op verschillende manieren gelukkig zijn):

De Stephanie Plum boeken van Janet Evanovich, de romantische én grappige boeken van Jill Shalvis, de Alien-reeks van Gini Koch, … Stuk voor stuk boeken waar heel veel humor in verwerkt is. Als een boek me aan het lachen kan brengen word ik er automatisch vrolijk en gelukkig van.

gelukkig jenna-lara-adrianGeel boek: Jenna van Lara Adrian

Roze: Een boek die je eigenlijk iets te zoetsappig vond/gaat vinden:

Enkele boeken van Abbi Glines. De verhalen lezen ontzettend vlot, maar zijn iets te stroperig naar mijn zin. Ik kan heus wel wat romantiek hebben maar soms wordt het voor mij gewoon te melig.

vooraltijdverliefd deijzerkoningin

Roze boek: De ijzerkoningin – Julie Kagawa

Rood: Een boek waar je ‘boos’ om werd dat je hem had gelezen. (andere verwachtingen, te veel tijd ingenomen):

Minion van L.A. Banks. Dit boek werd me op meerdere sites aangeraden in de vorm van ‘Voor de fans van’- suggesties. Hierdoor begon ik met ontzettend hoge verwachtingen in dit eerste boek

minion pupilhetrosieproject

Rood boek: Pupil – Julie Kagawa / Het Rosie-project van Graeme Simsion

Groen: Een boek die je graag buiten wilt/hebt (ge)lezen, je een zomers/winters gevoel geeft, je doet denken aan buiten enz: het Noorderlicht van Nora Roberts deed me meteen verlangen naar een winterse wandeling onder het prachtige Noorderlicht.

hetnoorderlicht alieninthefamily

Groen boek: Alien in the family – Gini Koch

Blauw: Een boek/personage waarbij je je het best kon inleven: de onzekerheid van Meg uit Rode Letters (Anne Bishop), Sophie Sullivan die boekenworm is en in een bibliotheek werkt (Betoverd door jou – Bella Andre), Cath met haar fandoms en zwak voor fanfictie (Fangirl – Rainbow Rowell) en vrijwel elk vrouwelijk personage van Jill Shalvis vermits deze schrijfster erg goed is in het tot leven brengen van herkenbare personages

rode-letters allerzielen

Blauw boek: Allerzielen van Deborah Harkness

Bruin: Je grootste miskoop: Ishq & Mushq – nooit gelezen vermits ik kort na de aankoop heel andere boeken ben beginnen lezen

ishqenmushq wortelboom

Bruin boek: Wortelboom – Thirza Meta

Wit: Een boek die je moest hebben maar nog niet hebt gelezen: Universal Alien en Alien Separation van Gini Koch

universal-alien zin

Wit boek: Zin – Jackie Van Laren → ik vind het leuk hoe de drie ruggen een mooi geheel vormen wanneer de serie compleet is.

Oranje: Een typisch Nederlands boek: Tja, ik heb eigenlijk slechts drie boeken van een Nederlandse auteur in mijn collectie en dat is de Q voor nu en altijd – serie van Jackie van Laren.

liefb22461

Oranje boek: De dochter van de circusdirecteur – Jostein Gaarder

Paars: Een boek met veel (unieke/goede/slechte) fantasie: Ontworteld van Naomi Novik → lichtjes betoverd door dit magische boek (Ja, het is me gelukt om is een keer NIET met mijn favoriete Harry Potter-boeken te antwoorden 😉 )

ontworteld embrace

Paars boek: Embrace van Jessica Shirvington

RANDOM: Een boek waarbij de gevoelens erg wisselden (ideeën over het boek, over een persoon): Het bottenseizoen – Samantha Shannon, Honingzoete dagen – Sarah-Kate Lynch

honingzoetedagen schimenschaduw

Random boek(en): Schim en Schaduw – Leigh Bardugo

Jullie weten al dat ik niet makkelijk mensen zal taggen, maar mocht deze tag je aanspreken dan kom ik graag jullie boeken-selectie bewonderen. (Laat dus gerust een linkje achter in de comments wanneer je hem zelf ook invult.)

4 gedachten over “The Colored Book Tag”

  1. Leuke tag! Bij de omschrijving passende boeken in onze kast vinden zou mij wel lukken, maar ik vraag mij af of ik er voor elke kleur eentje zou hebben. Moest ik het eens bekijken en er een berichtje van maken, post ik het hier nog wel 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.