Gelezen in Juni 2024

Ja hallo, ik las de voorbije maand niet minder dan 41 boeken. Als dat geen verrassing is. Ok, het gaat om 4 leesboeken, 9 manga’s en niet minder dan 28 strips maar toch. Er werd opmerkelijk veel gelezen en dat kwam enerzijds door een midweek Centerparcs waarin het zo warm was dat ik niet veel meer mocht doen dan onder de parasol op het terras een boekje lezen én het feit dat manlief deze maand de Strip.be app van Standaard Uitgeverij op de tablet heeft geïnstalleerd.

Ik begon de maand met het eerste deel van Villains Are Destined to Die en die manhwa (Koreaans in plaats van Japans, in kleur ipv zwart/wit én je leest het verhaal van links naar rechts in plaats van omgekeerd) beviel me zo goed dat ik meteen ook de volgende vijf delen las. Om dan nu te moeten wachten tot het zevende volume verschijnt.

Villains Are Destined to Die, Vol.1 – Gyeoeul Gwon – 260p.
Villains Are Destined to Die, Vol.2 – Gyeoeul Gwon – 268p.
Villains Are Destined to Die, Vol.3 – Gyeoeul Gwon – 280p.
Villains Are Destined to Die, Vol.4 – Gyeoeul Gwon – 272p.
Villains Are Destined to Die, Vol.5 – Gyeoeul Gwon – 272p.
Villains Are Destined to Die, Vol.6 – Gyeoeul Gwon – 288p.

Ook The Saint’s Magic is Omnipotent manga reeks lees ik graag dus ging ik daar in juni wat verder in waardoor ik na het lezen van volume 6 t.e.m. 8 voorlopig weer even bij ben.

The Saint’s Magic is Omnipotent, Vol.6 – Fujiazuki & Yuka Tachibana – 164p
The Saint’s Magic is Omnipotent, Vol.7 – Fujiazuki & Yuka Tachibana – 148p.The Friendship Pact – Jill Shalvis – 384p.

Daarnaast las ik door de in de inleiding van deze blogpost al vermelde Strip.be app een heleboel strips. Vroeger verzamelde ik immers de Kiekeboe-strips. Op een gegeven moment ben ik daar mee gestopt maar de app bleek ideaal te zijn om een poging tot bijlezen te doen. Ik ben nog niet rond maar las de voorbije weken dus 28 Kiekeboe strips. Mijn TBR is er niet door gedaald, mijn Goodreads challenge ging dan weer wel enorm snel vooruit. Dat was echter niet de motivatie om de strips te lezen. Het voelt gewoon nostalgisch aan om verder te lezen in een reeks die je als kind hebt ontdekt.

De Wokchinees – Kiekeboe #113 – Merho – 46p.
Bij Verdiensten – Kiekeboe #114 – Merho – 46p.
Het Boemerangeffect – Kiekeboe #115 – Merho – 48p.
Boek BV – Kiekeboe #116 – Merho – 46p.
Drie bollen met slagroom – Kiekeboe #117 – Merho – 48p.
Kort en bondig – Kiekeboe #118 – Merho – 48p.
Geld terug – Kiekeboe #119 – Merho – 46p.
Joyo de Eerste – Kiekeboe #120 – Merho – 46p.
De Kangoeroeclub- Kiekeboe #121 – Merho – 55p.
Doodeenvoudig / Eenvoudig dood – Kiekeboe #122 – Merho – 56p.
Vluchtmisdrijf – Kiekeboe #123 – Merho – 48p.
The Saint’s Magic is Omnipotent, Vol.8 – Fujiazuki & Yuka Tachibana – 164p

Er kwamen echter ook leesboeken aan bod. Zo las ik eerst The Friendship Pact van Jill Shalvis uit nadat ik daar vorige maand al in was gestart.

De recensie van Legendes & Lattes moet ik nog uitwerken maar ik kan nu alvast meegeven dat dit boek me deed beseffen dat ik met veel plezier meer cozy fantasy wil gaan lezen.

Legendes & Lattes – Travis Balder – 335p.

Stinkend rijd – Kiekeboe #124 – Merho – 46p.
Vrouwen komen van Mars – Kiekeboe #125 – Merho – 48p
Tienduizend dagen – Kiekeboe #126 – Merho – 46p.

De laatste week van juni verbleven we een midweek in Centerparcs. Vermits leesboeken nog steeds moeizaam gaan besloot ik slechts twee boeken mee te nemen en dat bleek een foute beslissing te zijn. Door de hitte en het feit dat ik dat geen actieve inspanningen mag doen werd er immers veel onder de parasol gelegen én gelezen waardoor ik sneller dan verwacht door mijn leesvoer heen was. Gelukkig was er dus ook een tablet vol met strips mee en kon ik ook nog fanfictie lezen op mijn gsm.

Ik las echter eerst My roommate is a vampire van Jenna Levine uit en vervolgens ook The Wisteria Society of Lady Scoundrels van India Holton.

My roommate is a vampire – Jenna Levine – 341p.
De pepermunten – Kiekeboe #127 – Merho – 46p.
Nood in Macadamia – Kiekeboe #128 – Merho – 46p.
Grof wild – Kiekeboe #129 – Merho – 46p.
Het SS-syndroom – Kiekeboe #130 – Merho – 46p.
Omtrent Oscar – Kiekeboe #131 – Merho – 46p.
Alle eendjes – Kiekeboe #132 – Merho – 46p.
The Wisteria Society of Lady Scoundrels – India Holton – 324p.
Een dagje Dédé – Kiekeboe #133 – Merho – 46p.
Schatjes op zolder – Kiekeboe #134 – Merho – 48p.
Code E – Kiekeboe #135 – Merho – 48p.
Schijnheilig bloed – Kiekeboe #136 – Merho – 46p.
Bistro Dodo – Kiekeboe #137 – Merho – 48p.
Geen rook – Kiekeboe #138 – Merho – 48p.
Zonder vuur – Kiekeboe #139 – Merho – 48p.
Bubbelspel – Kiekeboe #140 – Merho – 48p.

Plus nog meer Kiekeboe’s.

In het kort:

4 leesboeken waarvan 1 recensieboek, 9 manga’s en 28 strips

Cijfertjes:

Goodreads: 78/50
Gelezen boeken: 41
Geleende boeken: 9 (+28 digitale strips via StripWeb)
Recensie boeken: 1
Eigen boeken: 3
Gelezen bladzijden: 4829p.
TBR: 168

Wat was jouw favoriete boek de voorbije maand?

7 gedachten over “Gelezen in Juni 2024”

  1. Ik ben benieuwd wat jij er van zal vinden. Zelf vond ik het einde wel wat jammer qua afwerking en geloofwaardigheid. Ja, ik weet dat het gek klinkt om het over geloofwaardigheid te hebben wanneer het boek over een vampier als kamergenoot gaat.

 1. Ik dacht al toen ik ‘m zag passeren bij je aanwinsten dat je Legendes & Lattes waarschijnlijk wel zou kunnen smaken! Ik vond het zelf echt een heeeeerlijk boek. Dus ik kijk alvast uit naar eventuele tips in het genre. 😉
  Mijn topper van juni was toch wel Magic Rises van Ilona Andrews denk ik. En zeggen dat ik boek 1 van die serie echt een beetje heb moeten doorworstelen. Zo blij dat ik heb doorgezet!

  1. Ik heb exact hetzelfde voorgehad met de Kate Daniels-serie. Het eerste boek was een twijfelgeval. Ik vond het uiteindelijk wel ok maar was nog niet overtuigd dat ik wilde verderlezen in de reeks. Wat ben ik blij dat ik dat uiteindelijk wel heb gedaan.

   Hopelijk lukt het me binnenkort om de recensie van Legendes & Lattes uit te werken en te publiceren. Ik hoop zelf ook om meerdere boeken in dit subgenre te ontdekken. Als er toffe bij zitten laat ik het hier zeker weten.

  1. Juni was duidelijk een uitschieter en dat voelde inderdaad fijn aan. Deze maand is het weer minder maar de voorbije – goede – leesmaand heb ik toch maar mooi gehad.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.