Aanwinsten Juni 2024

Alweer een maand verder. Zo’n gek idee dat we ondertussen al halfweg 2024 zijn. De voorbije maand mocht ik heel wat mooie postkaarten, leuke stationary en zelfs enkele boeken aan de collecties toevoegen. Ik mocht ook een heel fijn Zomers Swap Pakket openen waarvan jullie de inhoud eerder al konden bekijken. Ik kreeg zowel iets van onze buurvrouw als van mijn tante en nonkel, manlief kocht iets voor ons allebei en ik bestelde iets gepersonaliseerd.

Toen de nieuwe collectie Mystery Postcard Bags van MinaLima werd aangekondigd wist ik meteen dat ik deze wel wilde proberen. Als je ze allemaal naast elkaar legt vormen ze samen immers Diagon Alley. Ik wilde uiteraard heel graag Flourish & Blotts te pakken krijgen maar jammer genoeg vond ik in de acht  zakjes die ik kocht vooral heel veel dubbele exemplaren. Ik had tweemaal de Gringotts bank en niet minder dan zes keer Mr.Mullpeppers Apothecary. Zelfs die mystery zakjes lijken door te hebben dat ik met mijn gezondheid sukkel.

Daarnaast kreeg ik ook een prachtig recensie-exemplaar van Legendes & Lattes van Travis Baldree dat ik jullie binnenkort in de recensie in meer detail zal laten zien.


Dat waren niet de enige kaarten die ik de voorbije weken aan mijn verzameling mocht toevoegen. Ik ontving ook deze mooie postkaarten dankzij enkele nieuwe swaps.


Ik bestelde gepersonaliseerde stickers met mijn accountnaam én adresstickers om die swaps nog wat vlotter te laten verlopen
Plus enkele kaarten en zowel herfst als kattenstickers.


Van de buurvrouw kreeg ik de blauw grijze Ikea kommetjes die perfect bij de beige passen die we al vrij lang hebben.

Bij Action vond ik deze mooie fantasy / uilen stickers.

Mijn tante en nonkel brachten enkele theezakjes voor me mee van hun reis

en manlief kocht tickets voor Visions of Magic zodat we daar deze zomer samen naartoe kunnen gaan.


Nog meer mooie postkaarten via swaps

én nog eens.


Maar ook een bestelling van Stationary Heaven met daarin enkele kaarten die ik voor mezelf kocht, mooie enveloppen (“Bij jou is precies alles paars Tante Liesbet. Dat is wel echt jouw lievelingskleur.” – mijn metekindje), sluitzegels, stickers, briefpapier met boekenprint en kaarten voor toekomstige swaps.

Plus washitape die me aan Nancy deed denken vermits er katten én boeken opstaan. Meteen ook de reden waarom ik de kaart in het midden onderaan heb gekocht.

Bij de Kringloopwinkel kocht ik twee boekjes om prenten uit te knippen als knutselmateriaal.

Tja, het was duidelijk een stationary maand. Er werd immers nog meer washitape én stickers gekocht. Plus een heel handig mapje om knipsels in te bewaren en sorteren. Zo zijn ze meteen ook beter beschermd dan los in een doos vermits dat altijd kreuken oplevert.

Kawaii stickers én de vier nieuwe rolletjes washitape met boekenprint samen.

Deze maand kwamen er echter ook enkele nieuwe boeken bij. Twee daarvan kocht ik zelf. Het laatste deel uit de Cassidy Blake serie van V.E.Schwab in mooie gelimiteerde edities plus Baby in de B&B van mijn nicht Kaat.

Plus de drie nieuwe boeken die samen met nog veel andere leuke verrassingen in het Zomerse Swappakket zat dat ik onlangs mocht openen.

Brug der Zielen – V.E.Schwab
Baby in de B&B – Kaat De Kock
The Modern Girl’s Guide to Magic – Linsey Hall
Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries – Heather Fawcett
Bride – Ali Hazelwood

Ja hoor, naar het einde van de maand toe kwamen er hier nog meer fijne postkaarten toe. Daardoor mocht ik ook nog een kaart met de Hufflepuff common room rond kersttijd, eentje van de magische dierenwinkel op Diagon Alley, een herfstige boekenkaart en eentje van een vrouw die in een bos aan het lezen is. Die laatste past mooi bij de zomer en staat dus momenteel te pronken op de kast.

Eind juni vierden we alvast (iets te vroeg) mijn verjaardag met een deel van de familie. Mijn metekindje had een mooie armband voor me gemaakt in het paars (lievelingskleur) en geel (Hufflepuff) en die ook in paars papier ingepakt. Ook mijn neefje kent me al goed want hij maakte een heuse Harry Potter tekening voor me. Daarnaast kreeg ik ook het boek De verborgen boekwinkel van Evie Woods en een mooie orchidee cadeau.

Ondertussen kwam er ook al wat verjaardagspost toe maar die laat ik dus mooi op de kast liggen tot ik jarig ben.

Zou voor verjaardags leesvoer dezelfde regel tellen als voor verjaardagscalorieën? Want ik vermoed dat mijn TBR anders nog wat meer zal stijgen de komende dagen.

4 gedachten over “Aanwinsten Juni 2024”

 1. Het besef was er hier deze week ook, dat 2024 al over de helft is. Hoe kan dat zelfs?
  Mooie aanwinsten, en extra punten voor je metekindje omdat ze je al zo goed kent :-).
  Baby in de B&B las ik al (e-book) en is echt alweer leuk geworden!
  Je blogpost doet me ook beseffen dat ik al máánden niks meer heb gekocht. Misschien komt daar binnenkort verandering in…

  1. Zo bizar hé hoe snel de tijd vliegt. Wat knap van je trouwens dat je al zo lang niets meer hebt gekocht. Daar was ik de voorbije maanden duidelijk niet goed in. 🙂

  1. Ik lijk de laatste tijd niet veel verder te komen dan verjaardagskaarten. Zomaar kaartjes tussendoor kom ik nog maar zelden aan toe. De tijd lijkt dan ook zo snel voorbij te vliegen. Bij zo’n zaken merk ik dat nog meer want “Oh, de volgende verjaardag komt er al weer aan” en “Juist, ik moet nog kamppost samenstellen”.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.