Gelezen in December 2023

Geloof het of niet maar ik sloot 2023 af door in de laatste maand heel wat boeken te lezen. Dat komt deels doordat er een heel deel manga’s bij zaten maar ook doordat we een midweek in Centerparcs waren waar ik doorgaans sowieso wat meer lees. Plus door het feit dat ik in december twee boeken uitlas waar ik erg lang over deed. Niet doordat ze slecht waren maar net doordat ik er met kleine beetjes van wilde genieten. De laatste stukjes las ik dus aan het einde van het jaar uit.

Wat een groot contrast vormen die 15 boeken met wat ik hier doorgaans gedurende de voorbije maanden met jullie deelde. Ik hoop echt heel erg dat ik in 2024 weer meer aan lezen toekom en dat het ook vlotter zal gaan. Met wat geluk kan ik dat leestempo van december doortrekken in het net begonnen nieuwe jaar.

Christmas in the Scottish Highlands – Donna Ashcroft – 289p.
The Promised Neverland, Vol.6 – Kaiu Shirai, Posuka Demizu – 195p.
The Promised Neverland, Vol.7 – Kaiu Shirai, Posuka Demizu – 189p.
The Promised Neverland, Vol.8 – Kaiu Shirai, Posuka Demizu – 189p.
The Promised Neverland, Vol.9 – Kaiu Shirai, Posuka Demizu – 191p.
The Promised Neverland, Vol.10- Kaiu Shirai, Posuka Demizu.- 191p.
The Promised Neverland, Vol.11- Kaiu Shirai, Posuka Demizu – 189p.
The Promised Neverland, Vol.12 -Kaiu Shirai, Posuka Demizu – 187p.
The Promised Neverland, Vol.13 -Kaiu Shirai, Posuka Demizu – 189p.

A merry little meet cute – Julie Murphy & Sierra Simone – 432p.
Father Christmas and Me – Matt Haig – 304p.
Wizarding Almanac – J.K.Rowling + illustratoren: Peter Goes, Louise Lockhart, et al. – 208p.
Hi, I’m a Witch, and My Crush Wants Me to Make a Love Potion, Vol.3 – Kamada, … – 164p.
Harry Potter: A Magical Year – The Illustrations of Jim Kay – J.K.Rowling & Jim Kay – 240p.
The Comfort Book – Matt Haig – 272p.

Het was een vrij gevarieerd pakket. Van een luchtig romantisch kerstverhaal tot een opnieuw luchtig en romantisch kerstverhaal dat erotischer bleek te zijn dan ik had verwacht. The Promised Neverland blijf ik tot nu toe nog steeds heel graag lezen en ik hoop dat dat zo blijft tot het einde van de reeks.

Father Christmas and Me was het derde en voor mij minst favoriete deel uit de A boy called Christmas reeks van Matt Haig. Van zijn The Comfort Book heb ik dan weer veel meer genoten.

De Wizarding Almanak las ik meteen nadat ik het cadeau kreeg. Het boek bleek een visueel pareltje te zijn maar inhoudelijk niets nieuws te bieden. Dus geen achtergrondinformatie over personages, voorwerpen of locaties die we niet eerder al in de boekenreeks tegenkwamen. Maar wel prachtige kunstwerken van niet minder dan 7 verschillende illustrators.

Vervolgens een manga die minder magie bevat dan de titel doet vermoeden en het afronden van Harry Potter : A Magical Year. Ook in dit boek kwam geen nieuwe informatie aan bod maar wel voor elke dag van het jaar fragment uit de Harry Potter boeken én dat in combinatie met de prachtige illustraties van Jim Kay.

Cijfertjes:

Goodreads: 74
Gelezen boeken: 15
Eigen boeken: 6
Geleende boeken: 9
Bladzijden: 3429p.
TBR: 184

4 gedachten over “Gelezen in December 2023”

  1. Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter en nog wat leeskilometers! Goed bezig in december. Ik hoop voor jou ook dat je dit in 2024 kan verderzetten.

    1. Als we daar met twee om duimen/hopen dan heb ik sowieso al tweemaal zoveel kans hé. Dikke merci dus voor het meeduimen.

    1. Dankjewel lieve Luna. Hopelijk heeft 2024 veel hartverwarmende zaken in petto. Plus uiteraard ook een mooi aantal nieuwe verhalen om te ontdekken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.