2023 in lijstjes: Deze dingen maakte ik het afgelopen jaar

Naast lezen hou ik me ook graag bezig met creatief bezig zijn. Van kruisjessteek (om de een of andere blijft autocorrect dat woord aanpassen naar kruismes-steek) en haken of breien tot scrapbooking en het knutselen van kaarten. Af en toe komt er nog een ander soort knutselwerkje bij maar die eerste zijn mijn persoonlijke favorieten. Al werd er het voorbije jaar vooral veel met papier gewerkt.

In mijn bullet journal hou ik ook bij wat ik geknutseld heb maar vermits foto’s nu eenmaal meer details tonen dan de omschrijving ‘zeemeermin schrapbooking album’ kijk ik daarnaast ook graag op deze manier even terug naar alle knutselprojecten van 2023

Januari

Plus papier(resten) verwerken tot bladwijzers, cadeaulabels en enveloppen.

Februari

Deze maand werd er vooral veel tijd en energie gestoken in het sorteren van knutselmateriaal in plaats van daadwerkelijk te knutselen.

Al maakte ik wel een paars boekjuweel bladwijzer met een boek bedel voor Nikita.

Maart

Ja hoor, nog meer enveloppen van prints die ik mezelf niet meteen tot kaarten zag verwerken.

Plus een lente scrapbooking album voor lieve Annelies en

Eentje voor Ganesha van The Fallen Angels en haar mama.

April

Een kaartje voor de dochter van Katrien van Perfect Imperfect

eentje voor de dochter van Talitha (+ Harry Potter verjaardagspost voor de zoon van een vriendin)

en een verjaardagskaart voor een nicht plus een proficiat kaart voor een andere nicht die zwanger was.

Maar ook een herfst/winter album voor mezelf dat nadien verder werd aangevuld met foto’s en leuke anekdotes en herinneringen.

Mei

Ik maakte een Londen Scrapbooking album voor mijn nicht die jarig was terwijl we samen naar Londen gingen.

Plus een verjaardagskaart voor mijn neefje.

Juli

De twee bovenstaande scrapbooking albums maakte ik voor de Zomerse Post Actie

Verschillende verjaardagskaarten.

Een scrapbooking verjaardagsalbum voor de dochter van een vriendin.

Augustus

Zowel voor moeke als schoonmoeder een scrapbooking album voor moederdag

een verjaardagskaart voor mijn vake, een jubileumkaart voor een lieve vriendin en een heel deel basiskaarten die ik maakte tijdens een leuke knutseldate met Irene.

September

Een herfstig verjaardagsalbum voor lieve Annelies.

en een licht aangepaste zeemeerminnen-versie voor mijn metekindje.

Enkele van die basiskaarten werden ondertussen verder afgewerkt en werd ook een verjaardagskaart voor een 18-jarige geknutseld.

Oktober

Nog meer gepersonaliseerde geboortekaarten. Dit keer die van Oliver

en Julie. Onze grote familie werd immers nog wat groter.

Eén van de verrassingspakjes in de adventskalender die ik voor Annelies samenstelde was dit cozy scrapbooking kerstalbum.

bladwijzers voor mijn lootje bij de halloweenswap

en een herfstig Halloween-album voor diezelfde swap

November

Pumpkin Pie Spice White Chocolate Cookies,

C3PO kaart voor mijn neefje,

nog wat meer enveloppen toen ik knutselmateriaal aan het sorteren was

en heerlijke vegan brownies.

Er werd uiteraard meer gebakken dan koekjes en brownies maar dit waren ongetwijfeld de twee grootste favorieten van het voorbije jaar.

een boekige Luna kerstkaart voor mijn lootje bij de kerstswap

en cadeaulabels en bladwijzers  voor bij diezelfde swap

plus een massa kerstkaarten

December

een Lente/Zomer scrapbooking album en ja ik weet dat het hier al lang geen zomer meer was. Ik liep echter nog wat achter met de creatieve projecten voor mezelf.

een verjaardagskaart voor mijn jarige neefje. Ik weet niet meer zeker wanneer ik de herfstige kaart gemaakt heb. Ergens aan het begin van het jaar als ik me niet vergis.

Zowel het loomknitting Hufflepuff deken als het kruisjessteekwerk zijn nog niet afgewerkt. De kaartjes maakte ik eerder op het jaar maar geraakten niet meer bij de eerdere collages.

Deze chocolate frog slingersjaal die gelukkig wel net op tijd klaar was en dus in de kerstboom kon worden gehangen.

Er zijn ook nog een paar zaken waar ik geen foto van heb gemaakt maar dit is wel het merendeel van mijn creatieve projecten van het voorbije jaar.

Wat zijn jullie creatieve hobby’s? Oh en je favoriete creatie van vorig jaar? Want daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

8 gedachten over “2023 in lijstjes: Deze dingen maakte ik het afgelopen jaar”

  1. Dankjewel Irene! Die kaartjes voelen telkens het meeste aan als een creatieve uitdaging maar het is wel fijn om dan aan het einde te ontdekken dat het eindresultaat mooi bij het origineel past.

 1. Wauw! Dat is echt zoveel als je het bij elkaar ziet he. En ik ben het met Irene eens wat de babykaartjes betreft!

  1. Dankjewel! Die kaartjes blijven de grootste uitdaging omdat ik me op iets specifieks baseer. Dat is ook een manier van puzzelen hé. Iets proberen te maken terwijl je niet perse exact dezelfde kleuren in huis hebt. Laat staan de juiste stempels of snijvormen. Dan moet je vaak nog net wat creatiever proberen te zijn dan anders.

 2. Wauw, dat is een behoorlijke collectie, en je hebt prachtige dingen gemaakt. Tijd vinden om alle knutselspullen uit te sorteren is ook af en toe eens nodig hé.
  Hier werden in 2023 heel wat scrapbookalbums gemaakt met dochterlief (en haar vriendinnen) nadat we dat van jou leerden. Verder bleef knutselen vrij beperkt, al maakte ik wel enkele gehaakte knuffeltjes (eentje voor Juliette en eentje voor ons nieuwe neefje). In 2023 heb ik amper geborduurd, dat wil ik in 2024 graag weer opnemen :-).

  1. Dankjewel! Zo fijn dat jullie die scrapbookalbums zijn blijven maken. Jouw gehaakte knuffels zagen er allebei super leuk uit. Net als jij hoop ik ook dit jaar wat verder te borduren. Sinds die vakantie aan zee heb ik er niet meer aan verder gewerkt. Hoog tijd dus om de draad letterlijk weer op te pikken.

   1. Om de één of andere reden is dat iets wat ik in de winter doe, en deze winter is het er nog niet van gekomen door het vele werk (en okéja, lego bouwen met Juliette). Soms verschuiven hobbies een beetje, maar telkens als ik het dan weer oppik, besef ik hoe graag ik het doe :-).

    1. Gelukkig is Lego bouwen ook een heel ontspannende hobby. Dat hobbies verschuiven heb ik zelf ook al gemerkt. Bij mij ligt de focus de laatste jaren duidelijk meer op knutselen met papier terwijl het vroeger handwerk was. Dus waar ik vroeger het ene handwerk project na het andere afwerkte doe ik er nu veel véél langer over. Maar dat kan natuurlijk geen kwaad. Er is gelukkig geen tijdslimiet aan verbonden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.