Foto-update #210

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Beginnen doen we met een terugblik op een leuke en gezellige knutseldate met lieve Irene die lekkere kaneelrollen had meegenomen. Ik maakte drie basiskaarten die later nog verder moeten worden afgewerkt en verwerkte enkele vellen tot enveloppen.

Een eerder zelfgemaakte envelop versierde ik om naar mijn pennenvriendin te verzenden

en ik legde een keer de verschillende mogelijke notitieboekjes naast elkaar om vervolgens te kiezen welk exemplaar ik volgend jaar als bullet journal wil gebruiken. Momenteel neig ik het meeste naar het bruine notitieboek met elastiek en een goudkleurig Hogwarts. Het blauwe Hogwarts exemplaar daarnaast is mijn tweede optie.

Eigenlijk had ik dit geboortekaartje bij de vorige Foto-update al net gemaakt maar ik wilde het hier nog niet posten tot ik het aan de kersverse ouders had kunnen afgeven. Het was even zoeken naar het juiste papier vermits ik zelf geen glitter-fan ben en dus geen glanzend papier in huis had. Na lang zoeken vond ik een envelop die iets wat glinsterde en kon ik aan de slag. Een matchende snijvorm had ik gelukkig wel.

Er werd ook gepuzzeld en eindelijk lukte het me om deze mooie mysterieuze bibliotheekpuzzel die moeilijker bleek dan verwacht een keertje af te werken.

Ik werk beetje bij beetje ook verder aan het Hufflepuff deken dat ik aan het maken ben terwijl ik onder mijn andere Hufflepuff deken zit. Als ik dan ook nog eens Hufflepuff sokken draag moet ik daar uiteraard een foto van maken.

Ik genoot ook van een fijne en gezellige middag in Antwerpen met lieve Annelies. Lunchen deden we bij Pitten en Bonen waar ik mijn favoriet (de Mangolino, maar dan wel met melk in plaats van fruitsap) koos en alvast wat verder las in In steen gebrand terwijl ik nog even op Annelies aan het wachten was. Die dag spotte ik bij deSlegte niet minder dan drie (ze hadden ook Duivelsval van Leigh Bardugo) gelimiteerde edities en zag ik bij Standaard Boekhandel een boek waarvan de titel heel mooi samenvat hoe mijn hersenen werken.

We vergaten die dag alweer om een foto van ons twee te maken maar we genoten wel in de Stadsfeestzaal van een Momade donut en nadien nog een bezoekje aan Sostrene Grene (zo’n leuke winkel).

Enkele dagen later ging ik bij de plaatselijke kringloopwinkel langs waar ik bij de kerstdecoratie deze Erik van Looy noveenkaars zag staan. Die ik dus mooi daar heb gelaten.

Verder maakte ik nog een verjaardagskaart voor mijn neefje die van robots houdt

en ging ik online op zoek naar een koekjesrecept waarin ik de in Utrecht gekochte Pumpkin Pie Spice kruiden kon gebruiken. Er zaten ook stukjes witte chocolade in en zowel ik als manlief waren fan.

Ik had op één dag niet minder dan drie afspraken in het ziekenhuis en het was heel bizar om daar in de wachtzaal te zitten en via Instagram posts te lezen over hoe met in Gaza een ziekenhuis was binnengevallen. Op zo’n moment besef je pas goed dat medische hulp niet vanzelfsprekend is.

Vermits het daar wat uitliep at ik vervolgens een broodje bij Panos vooraleer ik naar huis reed.

Ik dacht eerst te wachten tot hij wat minder regende maar de buitenradar toonde duidelijk aan dat daar geen kans toe was die dag. Dus kwam ik helemaal doorweekt thuis. Al een geluk was het in die volgorde en niet omgekeerd. Thuis kon ik me immers snel omkleden en anders had ik zo een aantal uren in het ziekenhuis gezeten.

Diezelfde week had manlief een dag verlof genomen en gingen we (voor mij een tweede keer) naar de Intratuin in Halsteren waar ik opnieuw genoot van de mooie decoratie en aankleding. Ze hebben er dit jaar zelfs uilenpost kantoor. Plus lekkere appeltaartjes. Dat ook.

Naast kerstdorpjes bewonderen en het North Pole postkantoor spotten zag ik ook deze grappige Stitch boekensteunen.

Afgelopen weekend gingen we ook nog naar Brick Mania in Antwerpen Expo. Daar was ik nog niet eerder geweest maar het was echt heel fijn om al die mooie creaties te zien. Bewonderen is eigenlijk meer op zijn plek want sommige zaken waren echt heel knap uitgewerkt. Het schilderij linksonder bijvoorbeeld maar ook deze Mister Bean buste. De Have you seen these wizards kader met allerlei Harry Potter figuurtjes was misschien minder ingenieus maar wel heel leuk gevonden.

Zo’n bak vol Lego-hoofdjes (aan deze stand kon je zelf figuurtjes samenstellen) is behoorlijk indrukwekkend. Ik vond veel details bij zelfgemaakte sets leuk om te zien. Deze Groot bijvoorbeeld die van  achter een spookhuis komt piepen. Of de mede Harry Potter fan die de bestaande Attack on the Burrow set nog leuker heeft gemaakt. Ik vond het aanval gedeelte bij deze set zo onnozel dat ik het meestal gewoon in de doos laat liggen maar op deze manier is het wel heel tof geworden.

Nog meer ingekaderde Harry Potter Lego figuurtjes. Ditmaal in combinatie met een Marauders Map achtergrond. Maar ik spotte ook Fred en George Weasley in een andere Lego-set en zag dat iemand anders ook deze Privet Drive set verbeterd had.

Ik heb die dag echt veel zitten bewonderen. Zo was er een groep Lego fans die samen een heel erg lang (het liep helemaal rond hun lange stand) parcours had aangelegd met allerlei mechanische elementen waardoor kleine balletjes werden getransporteerd. De ene keer werden ze omhoog geduwd, een andere keer getrokken, of via een draaiend element, ze werden opgeschept met een kraan, … zoveel verschillende technieken die perfect op elkaar waren afgestemd.

Een andere fan had dan weer Tomorrowland gebouwd met Lego blokjes. Mét mijn favoriete podium … de immens grote bibliotheek met massa’s boekenkasten.

We zagen Animal, het nieuwe Disney kasteel en ook een groot Hogwarts kasteel waarin heel wat grappige details verwerkt zaten. Een student die de trappen oploopt met een muziekinstallatie bijvoorbeeld, maar ook Umbridge die in het Forbidden Forest wegvlucht, …

Er werd nogmaals een Amnesty brief geschreven en ik vind het heel héél triestig dat dit (de groene zegels onderaan) de Belgische kerstzegels voor dit jaar zijn geworden terwijl ze in Nederland wel opnieuw prachtige exemplaren hebben gekregen. We betalen denk ik toch wel ruim voldoende voor die zegels dus ik zou het heel fijn vinden mochten ze er ook iets knus en uitnodigend van kunnen maken. Dit jaar ga ik onze kerstkaarten dus met gewone zegels verzenden want ik vind deze echt lelijk.

10 gedachten over “Foto-update #210”

 1. Haha heb je die noveenkaars niet gekocht?! Je had ze mss naar bpost kunnen sturen. Ze matcht qua lelijkheid met hun kerstzegels.

  1. Ik denk het niet. Ah nee, want dan moet ik super veel van die lelijke en dure zegels op de verpakking kleven omdat de kaars niet tot bij hen geraakt. 🙂

 2. Amai ja wow die zegels zijn echt heel lelijk. Totaal geen kerstsfeer te bespeuren. Eerlijk gezegd doet het me zelfs denken aan zo’n typische afbeelding van een Aziatische man met een lange snor en met zo’n hoedje op. Die in Nederland zijn inderdaad veel mooier. Ik had eens gekeken om zelf zegels te maken met een tekening, maar dat is echt bijna niet te betalen.

  1. De zelfgemaakte zijn jammer genoeg nog kostelijker hé. Ik vind het echt een gemiste kans want kerstzegels zouden toch op zijn minst knus en uitnodigend moeten overkomen in plaats van een mysterie waarbij je moet proberen te achterhalen wat het moet uitbeelden.

 3. Leuk hé, uitkijken naar nieuwe notitieboeken?
  De buienradar vertrouw ik al lang niet meer :-). En echt zo typisch hé, dat er telkens weinig foto’s zijn van leuke dates?
  Juliette gaat binnenkort met school naar het Legomuseum. Of ik een klein beetje jaloers ben? Misschien :-).

  1. Dat is altijd een beetje spannend om er daadwerkelijk in te beginnen schrijven hé. Ik ben heel blij dat ik ze als bullet journal kan gebruiken zodat ik nadien een reden heb om ze zeker niet weg te doen. Eerder deze week had ik het weer voor maar dat toont alleen maar aan dat je des te meer van het moment zelf aan het genieten bent hé. Dat zal wel. Misschien kunnen jullie in de zomer nog eens gaan maar dan met het gezin. Of is het Lego museum daar wat te ver voor?

 4. Wat een leuk geboortekaartje. Zo heet 1 van mijn vriendinnetjes. Heel mooi gemaakt! En weer veel LEGO 😉 Zit nu ik dit typ ook naar eentje te kijken die zijn Spidey lego in elkaar aan het zetten is.

  1. Dankjewel Sas! Ja hoor, Lego is hier altijd een favoriet. Hebben jullie Noa een Lego Adventskalender gegeven? Dan kan hij elke dag tot kerst iets kleins in elkaar steken. Zelf heb ik mijn Harry Potter Lego Adventskalender van twee jaar terug opnieuw bovengehaald zodat ik hem nog eens kan maken. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.