Foto-update #206

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie staan te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken ?

Zo ziet het er uit wanneer twee booknerds samen een midweek naar Centerparcs gaan en niet willen dat hun boeken beschadigd geraken. Al een geluk dat ik verschillende booksleeves heb.

We deden het vijf dagen lang rustig aan, lieten het koken die week vooral vaak aan anderen over én kwamen op ons terras deze superkleine chocolate frogs tegen. Ze waren ongeveer even groot als de nagel van een duim.

Ik begon in Falling Hard for the Royal Guard op het terras van onze bungalow in Centerparcs en las het jammer genoeg nog steeds niet uit. Mochten er mensen zijn die zich afvroegen of het lezen al wat beter ging … het antwoord is dus overduidelijk nee. Het is nochtans een heel fijn boek. Vooral doordat je er Londense locaties in herkent. Zoals St. Dunstan in the East waar ik in mei nog naar toe ging.

Begin juli gingen we ook naar een rommelmarkt waar ik heerlijke kersen kocht én deze Ninjago Lego boekjes voor mijn neefje die daar momenteel nogal grote fan van is.

In het echt was die prachtige volle maan dus nog veel indrukwekkender hé.

Manlief en ik vierden onze verjaardagen samen met een dessertjesfeest. Ik maakte met witte chocolade omhulde hazelnootchocoladecakeballetjes (zou je daar in scrabble mee kunnen winnen?), frangipane, cookiemisu, bosbes-cheesecake-kruimelgebak én fruitsla. Kwestie van het gezond te houden.

Ik heb de voorbije maand misschien volop geprofiteerd van het feit dat verjaardagscalorieën niet tellen. Niet op de dag dat je je verjaardagsfeest doet, niet op de verjaardag zelf (vandaar de Amerikaanse pancakes met vruchten als verjaardagsontbijt) en ook niet wanneer je met vriendinnen afspreekt om je verjaardag te vieren.

Hier is alvast één spoiler voor de gigantische Aanwinsten-blogpost waar ik nog aan moet beginnen. Ik kreeg namelijk een heel mooi Diagon Alley notitieboek én een hoge stapel nieuw leesvoer (door de Zomerse boekenswap én mijn verjaardag).

We gingen ook even naar Mechelen waar ik zelf ook nog iets kocht (mijn Aanwinsten blogpost was immers nog niet omvangrijk genoeg) én samen met manlief een ijsje ging eten.

Er werd kamppost samengesteld voor de zoon en dochter van een vriendin. De ene is een mede Harry Potter fan, de andere leek volgens het briefje dat ze me voor mijn verjaardag bezorgde een grote ijsjes-fan dus daar werd uiteraard rekening mee gehouden.

Er werd ook nog wat verjaardagspost voor anderen gepost, een vegetarische Caesar salade gemaakt, watermeloen gegeten én naar Kreacher gezwaaid bij For Geeks in Antwerpen.

Daar had ik die dag namelijk afgesproken met lieve Annelies. Dit keer dachten we er zelfs aan om de dag te vereeuwigen op foto voor we in het Centraal Station waren. Ik genoot die dag van gratis verjaardagstraktaties dankzij zowel Wasbar (een bagelburger) en Quetzal (een brownie). Voor alle duidelijkheid even benadrukken dat het hier gaat om gratis + gedeelde + verjaardagscalorieën. Kwestie van er zeker van te zijn dat de weegschaal zich binnenkort niet vergis.

Toen ik opzij keek om te zien waar Annelies een foto van aan het maken was (een quote die 100% klopt –> Life happens, chocolate helps) leverde dat deze leuke foto op.

We ontdekten ook een leuke binnenweg en een rustig plekje. Vinden jullie het ook zo leuk om die in een drukke stad tegen te komen?

Bij de Standaard Boekhandel op de Schoenmarkt zagen we heel wat leuke boekenpuzzels. Alleen telden ze allemaal 1000 stukjes. Awoe!

De dag nadien genieten van de verjaardagstraktatie van Quetzal verdiende dan weer een Joepie! in plaats van een awoe.

Een restjeswrap voor de ene avond dat ik alleen thuis was ’s avonds en sushi voor de andere.

Dobby houdt me al heel lang gezelschap tijdens het fietsen. Dankzij moeke (dag moeke!) die me deze grappige hamster cadeau gaf en hem vervolgens ook nog voor me op het voorwiel van mijn fiets bevestigde fietst Wonwon nu ook met me mee.

Ik plak dan wel een uilen-postzegel op de brief voor mijn pennenvriendin maar ik vermoed dat de echte uilenpost niet gelukkig zou zijn met het extra gewicht van onze doorgaans behoorlijk lange brieven. 🙂

De voorbije weken kwamen er verschillende lieve verjaardagswensen toe. Plus verrassingen per post. Die krijgen jullie binnekort te zien. Voor nu moeten jullie het met deze mooie zon en maan kaart stellen die ik van lieve Bram kreeg.

Ook mede-Hufflepuff Véronique was zo lief om naar Antwerpen te reizen voor een rustig afspraakje. Ik voel me er vaak wat schuldig om vermits het me zo zonde lijkt wanneer vriendinnen vrij lang onderweg zijn om vervolgens niet super veel van Antwerpen te zien maar ik ben wel heel dankbaar dat ze dit zien zitten. Véronique is niet alleen een mede Potterhead, boekenliefhebber en Hufflepuff maar ook jarig in dezelfde maand als ik. Daarom besloten we bij Marolus een High Tea te boeken en het samen te vieren. De uitbaters waren zo lief om duidelijk aan te geven dat het om verjaardagscalorieën ging en ook dat werd geapprecieerd (goed opletten hé weegschaal!)

We hebben gezellig bijgepraat, zijn even bij Standaard Boekhandel en The Other Shop gaan rondsnuisteren, wisselden pakjes uit en sloten de dag af met een pokebowl. Ik vond het vooral grappig dat we de pakjes zonder af te spreken allebei in thema hadden ingepakt. Hufflepakjes voor Véronique …

en mooi Harry Potter inpakpapier voor mij.

Bij The Other Shop zag ik een boek dat ik wel moest fotograferen en naar mijn broertjes moes sturen. Er kwam echter geen reactie op dus die The Sister Who Ate Her Brothers was misschien net ietsje te beangstigend. 🙂

Deze raaf op de cover van een Jommeke strip viel me uiteraard ook meteen op.

Dat de trein naar huis vrijwel volledig leeg was was een meevaller vermits het eerste Tomorrow weekend er aan kwam en ik niet zeker was of de camping al op woensdag of pas op donderdag zou openen.

Altijd een fijn moment wanneer nog voor de laatste bloem van je orchidee valt er al enkele nieuwe klaarstaan. In dit geval een volledig nieuwe tak én een zijtak.

Als je courgette uit de moestuin van je ouders krijgt is het tijd om nog eens Oosterse Parmentier te maken.

Het werd ook tijd voor zowel een boekenkast als washitape-lade reorganisatie en dat dankzij alle verjaardagsverwennerijen. Ik voel me zowel heel dankbaar als extreem verwend.

Post uit Engeland (dankjewel nichtjes), zomerse post (merci Cindy) én post van Lego met daarin een blokje dat ontbrak aan een nieuwe Lego-set.

Ik proefde mango mochi-ijs met bosbessensmaak,

kocht wol (in Hufflepuff-achtige tinten) voor een nieuw creatief project

en stelde een Veel beterschap-pakket samen met ondermeer deze snel werkende medicatie voor mijn metekindje vermits we ons afspraakje moesten annuleren doordat ze ziek was.

Wanneer je nieuwe thee cadeau krijgt moet je die uiteraard ook testen. De Karamel Donut rooibos thee was alvast heel lekker.

Of ik Harry Potter Panini zakjes kocht

én inpakpapier aan het verknippen was alsof ik geen knutselmateriaal in huis heb? Misschien wel ja. Maar dat inpakpapier was dan ook veel te mooi om het zo maar bij het oude papier te leggen.

De vorige eigenares van deze jurken die ik bij de Kringloopwinkel zag had duidelijk dezelfde lievelingskleur als ik. Maar jammer genoeg niet dezelfde maat.

6 gedachten over “Foto-update #206”

 1. Je hebt je verjaardagsmaand duidelijk heel goed gevierd. Blij dat ik ermee van kon genieten. Ik heb al tegen iedereen die het wou horen verteld over Quetzal en hoe lekker het daar is (en ruikt!).

  Zo goed dat je dat missende Legoblokje opgestuurd kreeg. Het zou anders wel heel jammer geweest zijn van zo’n splinternieuwe set.

  1. Hihi, ik vraag me af of die uitbater zich een soort Willy Wonka voelt door de hele dag in dat chocolade-aroma te staan. Of zou je dat na een tijdje niet meer ruiken? Wel … uiteindelijk bleek er niet het juiste exemplaar in die evenlop te zitten. Maar na een mailtje naar de klantendienst zou nu wel het correcte blokje op weg moeten zijn.

 2. Leuk dat ons bijkletsmoment veelvuldig is vastgelegd. Ook ik ben nog steeds aan het nagenieten en kijk alvast uit naar een nieuwe datum.

  1. Ik hoor het heel graag wanneer je daar nog eens tijd voor hebt. Hopelijk is mijn lichaam tegen dan wat liever en kunnen we wat meer boekenwinkels bezoeken.

 3. Jammer dat het lezen nog altijd niet vlotter gaat… 🙁
  Dat dessertjesfeest ziet er anders wel een héél leuk feestje uit!
  Rustige straatjes in een drukke stad: ook fan van! Fijn dat je zoveel leuks (en lekkers) had op je verjaardag! 🙂
  Ik moet toegeven dat ik zelf geen idee heb of ik al dan niet Hufflepuff ben. Misschien moet ik daar eens één of andere test voor doen of zo…

  1. Mijn nichtjes en neef hebben onlangs voor ze de Studio Tours gingen bezoeken de online test gedaan waarbij je te weten komt hoeveel procent je in welk huis thuishoort. Ik zal hem eens naar je doorsturen als ik hem kan terugvinden dan kan je ontdekken in welk huis de sorteerhoed je zou plaatsen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.