Dit kocht en deed ik NIET in Londen

Eind deze maand verschijnt er zoals gewoonlijk een Aanwinsten-blogpost. Vermits die door de leuke 6 dagen in Londen misschien iets wat indruk-wekkender is dan anders leek het me geen slecht idee om hier nu alvast te delen wat ik allemaal niet heb gekocht. Kwestie van aan te tonen dat ik me echt wel wat heb weten in te tomen.

Sommige winkels hielpen daar natuurlijk wel wat bij. Bij de Europese Flagship Store van Pop Mart was bijvoorbeeld niets te vinden van Harry Potter. Ja, ik vind het ook gek dat dat filiaal zich na de Brexit nog steeds in Engeland bevindt. We waren uiteraard op zes dagen niet uitgekeken dus post ik hier meteen ook een aantal zaken die we niet hebben gedaan. Die zijn dan meteen een ideale reden om later nog eens opnieuw een uitstap naar Londen te plannen.

NIET gekocht:

Een kleine Butterbeer geurkaars die net geen 9£ kostte

Een onderdeel van of de gehele Umbridge thee-set. Want ja, ik ben nog steeds op zoek naar een mooie Marauders Map theepot maar van Umbridge ben ik geen fan en ze hebben er gek genoeg voor gekozen om de kleur roze (logisch wanneer je aan dit personage denkt) te combineren met Umbridge zelf terwijl er in de verste verte geen kat te zien is.

De Hufflepuff das beker van HalfMoonBay. Grotendeels omwille van het feit dat het volgens mij niet meer in de koffer ging passen. Al moet ik toegeven dat de beker veel kleiner was dan ik had verwacht. Ik dacht hem te gebruiken als bloempot maar de opening bovenaan is zo klein dat je er zelfs geen potje kruiden in kan zetten.

De mooie Whomping Willow tote bag van MinaLima vermits ik al een hele verzameling heb en deze me net iets te klein leek om vaak gebruikt te kunnen worden.

De Thestral toverstaf

Een schattige pluche Hufflepuff das

Hufflepuff muts, beker, sleutelhanger met mini Hufflepuff sjaal of die met de zandloper met Hufflepuff-punten, …

Een echte Marauders Map

Luna’s bekende Spectrespecs vermits ik degene die Olleke verkoopt eigenlijk mooier vind én ik ze volgens mij zelden tot nooit zou opzetten.

Het Fantastic Beasts and where to find them notitieboek van MinaLima (het is nochtans het enige van hun schoolboek-notitieboekjes dat ik nog niet heb maar ik heb al een prachtig FB notitieboek dat ik eigenlijk nog mooier vind dan dat van hen.

Gepersonaliseerde chocolate frog kaart – ik zou het misschien wel gedaan hebben indien ze dezelfde vorm had als in de films maar dat is dus niet het geval

Set met PAARSE chocolate frog kousen. Die waren er niet of ik heb ze helemaal over het hoofd gezien.

Harry Potter Pop Mart blind boxes met leuke figuurtjes er in.

De Creatures washitape set vermits die al was uitverkocht. Dat telde trouwens ook voor alle items uit de kerstcollectie die ik leuk vond. Dat is dan meteen ook het nadeel van niet vaak naar Londen gaan. Je mist veel tijdelijke collecties en items zoals de Hufflepuff pyjama die me heel leuk leek maar die ik niet online durfde bestellen omwille van de maat, de Diagon Alley kaarten-set, …

De anime washitape die vlak boven de andere washi staat. Toen ze kort voor we naar huis keerden nieuwe producten aankondigden viel deze leuke washitape me meteen op (ik zag er zowel van Draco, Hermione én Luna) maar ze zijn blijkbaar enkel gebruikt voor de foto’s maar niet te koop. (edit: Ze zijn ondertussen wel te koop maar staan niet in de webshop. Waarschijnlijk kan je ze dus enkel bij de Studio Tour Shop kopen.)

Een aantal van de theesmaken hierboven vermits het of tijdelijke mengelingen waren of ze wel lekker klonken maar niet lekker roken.

De hardcover versie van The Book That Wouldn’t Burn van Mark Lawrence vermits het te zwaar woog en veel plek zou innemen in mijn koffer.

NIET gedaan:

Greenwich Observatory
Hamley’s
Een show bekijken
Victoria & Albert
Natural History Museum
Spitalfields Market
Leadenhall Market
Een fijn alternatief voor Paperchase vinden
Goodwin’s Court bezoeken
Of een WH Smith filiaal
Bij Cath Kidston gaan kijken of er nog wat HP items over waren
The British Library
Highgate Cemetery
Camden Lock Market opnieuw bezoeken
Carnaby Street
Daunt Books Marleybone
Regent’s Park
Twining Thee winkel
Een supermarkt met een groot thee-aanbod. We hebben er nochtans meerdere bezocht én dat in Londen.

6 gedachten over “Dit kocht en deed ik NIET in Londen”

  1. Leuk idee voor een post! Die theetjes lezen allemaal alsof ze wel erg lekker zouden zijn, maar als de geur dan tegenvalt… Ik ben daar ook gevoelig aan.

    1. Ik dus blijkbaar ook. Er moet nog maar een beetje anijs in zitten of ik wil het al niet meer drinken. Ondertussen heb ik ook voor het eerst in mijn leven milkshake gemaakt met thee. Oftewel verse thee in een infuser gedurende enkele uren in koude kokosmelk laten weken en voila Strawberry Milkshake. Die had ik in de winkel geproefd en hij is thuis even lekker.

    1. Hihi. Voor de mensen die zich afvragen waarom ik zo goed met Annelies overeen kom … ⬆️ dit is één van de redenen.

  2. Wauw, dat is pas karakter! Die knuffeldas is wel té schattig, daar zou ik wellicht niet aan kunnen weerstaan. Jammer dat je de bibliotheek niet hebt bezocht, maar niks moest hé. Ik moet je andere verslagpost nog lezen, ben aan een inhaalbeweging bezig. Ongetwijfeld hebben jullie heel wat leuke dingen wél gedaan :-).

    1. Haha, ik heb me dus weten in te houden. Onlangs opnieuw toen ik via Instagram ontdekte dat ze in een heel leuk winkeltje in Brugge een mooi houten beeldje van een das verkochten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.