Verwachting – J.D.Robb

Titel: Verwachting
Reeks: Eve Dallas #23
Auteur: J.D.Robb
Uitgeverij: Boekerij
Prijs: 20,99€
Bladzijden: 364p.
Bron: recensieboek

Eve Dallas moet een afgrijselijke dubbelmoord oplossen waarbij twee geliefde, die beiden werkzaam zijn bij hetzelfde prestigieuze accountantskantoor, tegelijkertijd op gruwelijke wijze zijn vermoord. En dat is niet het enige wat haar ’s nachts wakker houdt …

Mijn mening:

Mocht ik in Eve Dallas haar schoenen staan dan zou er sowieso niet veel van slapen komen. De zaken die zij te zien krijgt op de dienst moordzaken zorgen vrijwel dagelijks voor vers nachtmerrie-materiaal. De futuristische wereld waarin deze verhalen zich afspreken is immers alles behalve rooskleurig.

Verwachting is alweer het 23ste deel in de Eve Dallas-serie en hierdoor voelen de personages en wereld heel vertrouwd aan. Net dat is één van de redenen waarom ik deze boeken graag blijf lezen ook al is het niet steeds verrassend of vernieuwend. Het voelt immers telkens een beetje aan als thuiskomen vermits je als lezer de karakters lijkt te kennen en hen net daardoor graag nogmaals ontmoet en hun avonturen wil blijven volgen.

Eve’s sociale handicap leidt nog steeds tot grappige situaties. Zeker wanneer haar vriendin haar vraagt om als lid van haar zwangerschaps coach-team mee naar de voorbereidingscursus te gaan. Of wanneer ze naar een babywinkel moet waar alles pluizig en zacht is en bovendien ook nog eens gekmakende muziekjes speelt. Zij voelt zich nu eenmaal meer op haar gemak op een crimescene of in het mortuarium.

Gelukkig voor haar vormen die in dit boek wat tegengewicht. In dit verhaal moet ze noodgedwongen haar ervaring ook aanspreken om ook een ander soort onderzoek te doen. Deze zaak lijkt de moorden die het verhaal aan het rollen brengen even te overheersen maar daar komt nadien verandering in. Het twee tot driemaal overlopen van de feiten stoorde me niet vermits het het echt deed aanvoelen als een politiezaak vermits daar nu eenmaal veel herhaling én herbekijken bij komt zien. Het contrast tussen beide zaken en de extra druk die de tweede met zich meebrengt zorgde dan weer voor een sneller tempo naarmate het boek vordert.

Gelukkig waren de elementen die er voor zorgen dat ik van deze serie hou ook weer van de partij. De zwarte humor van Eve, de dynamiek tussen de personages en het grimmige aspect van de wereld waarin ze zich bevinden. Het was fijn om bekende gezichten terug te zien komen maar in dit boek voelde dat soms iets te geforceerd aan. Een kamer vol zelfs naar het einde toe. Alsof J.D.Robb een afvinklijst aan het afwerken was omdat ze het idee had dat ieder van hen persé in dit boek moest voorkomen. Maar desalniettemin blijf ik het fijn vinden om af en toe in Eve’s wereld weg te duiken. Hoe duister die ook kan zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.