Snap de hint, Dani Brown – Talia Hibbert

Titel: Snap de hint, Dani Brown
Reeks: Zussen Brown #2
Auteur: Talia Hibbert
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bladzijden: 335p.
Prijs: 16,99€
Bron: recensieboek

Danika brown weet precies wat ze wil: academisch succes en af en toe een kortstondige flirt. Een vaste relatie? Daar moet ze, ongeacht het geslacht, niets meer van weten na een pijnlijke break-up. Been there, done that. Dus Dani houdt het liever bij friends with benefits.

Wanneer de knappe beveiliger en ex-rugbyspeler Zafir Dani redt bij een uit de hand gelopen brandoefening, gaat er een video van Zaf’s heldendaad viraal en worden ze door het internet geshipped als #DrRugBae. De aandacht is geweldig voor Zaf’s goede doel, dus hij smeekt Dani om een relatie te faken. Dani hoopt dat de ‘benefits’ vanzelf ook zullen komen, maar Zag blijkt een hopeloze romanticus te zijn, iets waar Dani dus écht niet naar op zoek is. Elke nepdate en nachtelijke ontmoeting brengen haar alleen maar meer in de war …

Mijn mening:

Zoek het uit, Chloe Brown vond ik een leuk boek doordat er veel herkenning in zat. Die herkenning zorgde ervoor dat ik me over enkele minpuntjes heen kon zetten maar ik vroeg me toen al af of het tweede deel uit deze serie me ook zou bevallen.

Jammer genoeg vond ik geen herkenning bij deze opvolger en voelde ik bovendien ook geen klik met de hoofdpersonages. Iets meer met Zaf dan met Danika maar niet voldoende om echt van het verhaal te kunnen genieten. Wanneer ik geen klik voel met de personages gaan bepaalde zaken me immers veel meer opvallen.

Bijvoorbeeld het feit dat er een gek contrast zit tussen de fragmenten waarin de schrijfster vrij bloemrijke omschrijvingen gebruikt om een alinea verder plots een schrijfstijl te hanteren die net heel direct is en met momenten zelfs wat grof overkomt. Ook de twee hoofdpersonages zijn heel verschillend. Waar Dani allergisch lijkt te zijn voor emoties is Zaf er net heel open over. Maar dat contrast was dan weer wel fijn om te lezen.

Er zaten best wel wat stukjes in Snap de hint, Dani Brown die me deden glimlachen en ik vind het ook fijn dat deze serie meer diversiteit bevat al weet ik bij dit boek niet zeker of het ook een realistische weerspiegeling is vermits een relatie zonder huwelijk me niet vanzelfsprekend lijkt in een moslimgemeenschap.

Dit boek bevat de tweede in scène gezette relatie die ik dit jaar lees en bij zo’n boeken zit ik in gedachten steeds tegen de personages te mopperen dat het sowieso gaat mislopen indien ze niet eerlijk voor hun gevoelens uitkomen. Blijkbaar is zo’n fake dating trope niet mijn ding.

Datzelfde telt voor de vrijscènes. Ik ben er nog steeds niet uit of ik er in het Engels overheen zou lezen zonder me er te erg aan te storen maar momenteel ervaar ik deze scènes eerder als platvloers dan opwindend.

Dat er vrij veel herhaling was viel me ook op. Het was heel duidelijk dat ze allebei houden van het najagen van orgasmes maar de liefde voelde ik eigenlijk enkel langs Zaf’s kant en dan grotendeels omdat er vaak gezegd wordt dat hij haar graag ziet terwijl ik het net leuker vind om die liefde in kleine gebaren tot stand te zien komen.

Het begin van het boek vond ik nog wel leuk maar naarmate het verhaal vorderde leken ze me niet langer in de ban te kunnen houden. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog na zijn voorganger maar het verhaal van Chloe’s zus kon me veel minder bekoren.

Wat ik wel heel leuk vind is dat er in elk boek uit deze serie een bijpassende bladwijzer te vinden is.

2 gedachten over “Snap de hint, Dani Brown – Talia Hibbert”

    1. Ik ook, maar dan naar wat jij er van gaat vinden. Want ik vraag me dan steeds af of ik de enige ben die er zo over denkt. Over deze serie was ik immers veel enthousiaste meningen tegengekomen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.