Naar deze boeken die begin dit jaar verschijnen kijk ik uit

Mijn geheugen heeft geen ingebouwde kalender met daarin de data waarop alle boeken verschijnen waar ik naar uitkijk. Nee, mijn geheugen is eerder een harde schijf nadat iemand  er meermaals met een magneet is overheen gegaan. Exacte datums kan ik dus niet zo uit het niets opsommen maar ik weet natuurlijk wel naar welke boeken ik erg uitkijk en vandaag wil ik er graag enkele met jullie delen die in de eerste maanden van 2022 uitkomen.

The Book Smugglers, het vierde boek in de Pages & Co-serie van Anna James verscheen eerder al in een hardcover maar de paperback-editie die ik wil omdat ze bij mijn andere boeken past verschijnt op 31 maart én daar kijk ik nu alvast naar uit. Ook al heb ik het derde deel nog niet gelezen. Deze boeken zijn echt te leuk om er niet naar uit te kijken.

Fontaine Uitgevers gaat The land of stories boeken van Chris Colfer vertalen. Op 17 maart komt bij hen het eerste deel, De strijd om de magische wens uit. Ik ben al langer benieuwd naar deze reeks en ben dan ook blij dat de boeken vertaald gaan worden.

Een ander boek waar ik heel erg naar uitkeek is ondertussen zelfs al verschenen. Gisteren kwam Huis van lucht en adem van Sarah J.Maas hier immers al toe. Ik hoop dat dit tweede én super omvangrijke vervolgdeel even goed gaat zijn dan zijn voorganger én dat Sarah J.Maas even sympathiek is als Jay Kristoff en haar boek begint met een samenvatting van wat er al aan vooraf gegaan is. Mijn geheugen kan die opfrissing echt wel gebruiken. Bij de eerste druk van Huis van lucht en adem zit ook een mooie door Sasha Lee Coleman ontworpen bladwijzer. Dankjewel Boekerij!

Ook een dikke merci voor Kosmos Uitgevers want zij denken dit jaar aan de Potterheads. Bij hen bestaat het gouden trio niet uit Harry, Ron en Hermione maar uit: De haakschool voor Potterheads, De bakschool voor Potterheads en De tekenschool voor Potterheads. Elk van deze magische boeken komt uit op 1 maart 2022.

Ik vermoed dat er nu niet meer aan te ontsnappen valt en dat ik me toch eens aan de amigurimi-figuurtjes ga moeten wagen want de figuurtjes op de cover zien er super schattig uit. Cupcakes versieren heb ik vroeger behoorlijk veel gedaan maar in dit boek is meer terug te vinden dan enkel dat. De kans is dan ook groot dat er in maart geen frangipane gebakken wordt maar dat ik me aan magische koekjes waag en wie weet kan De tekenschool voor Potterheads er wél voor zorgen dat ik meer kan tekenen dan stokventjes. Echt mijn tekenvaardigheden kunnen zonder twijfel een magische update gebruiken.

Op 1 maart verschijnt Gallant, het nieuwe boek van V.E.Schwab bij Boekerij. Het onzichtbare leven van Addie LaRue was één van mijn favoriete boeken vorig jaar dus zeggen dat ik benieuwd ben naar dit nieuwe verhaal is een understatement.

Opnieuw in maart, dat is duidelijk een geweldige boekenmaand – ik heb het er heus niet expres voor gedaan, verschijnt Crowbones van Anne Bishop. Gezien mijn enthousiasme om De Anderen – serie van deze schrijfster komt het niet als een verrassing dat ik uitkijk naar 8 maart wat gelukkig niet meer zo lang duurt.

Op 4 februari is het tweede deel van De magische wereld van Charlie verschenen in het Frans. Ik hoop dan ook dat we nog dit jaar mogen uitkijken naar het vervolg op De leerling-toveraar van Audrey Alwett dat vorig jaar bij LS Amsterdam verscheen want – eerlijk is eerlijk – ik zie het niet zitten om in het Frans te gaan lezen.

Naar welk boek dat binnenkort verschijnt kijken jullie al een hele poos uit? Hebben jullie nog tips voor me?

8 gedachten over “Naar deze boeken die begin dit jaar verschijnen kijk ik uit”

 1. De boeken van Anna James hebben ook mijn hart gestolen; ik las de eerste drie delen uit de bib, maar ga ze nu zelf kopen. Wel in het Nederlands, zo kan Juliette er ook plezier aan beleven. Op de Nederlandse vertaling van deel vier zal het nog wel even wachten zijn denk ik!
  Naar de haakschool voor Potterheads ben ik ook wel benieuwd. De link naar dat boek had ik al eens naar jou doorgestuurd, dacht ik?

  1. Volgens mij had je me vorig jaar de link naar het andere Harry Potter haakboek doorgestuurd. Deze had ik alleszins voor het eerst gezien toen ik de nieuwe catalogi aan het doorbladeren was en toen werd ik er uiteraard meteen benieuwd naar.

   Groot gelijk trouwens dat je de boeken van Anna James aan je eigen collectie gaat toevoegen. Het lijkt me zo leuk dat je er later ook nog eens samen met Juliette opnieuw van kan genieten.

  1. Dat ben ik wel van plan ja, al moet ik waarschijnlijk wel wat puzzelen om ze ook allemaal een plekje te kunnen geven in de boekenkasten. 🙂

 2. Gallant heb ik ook alvast op mijn lijstje gezet. En met die Pages & Co moet ik toch ook eens verder. Kunnen we hier ook een Time Turner inzetten?

  1. Hoe ver was jij al geraakt? Ik moet aan het derde deel beginnen. Oh en ik hoor het graag wanneer je hebt uitgedokterd hoe we een functionerende Timeturner kunnen bemachtigen.

 3. Van Pages en Co hoor ik van verschillende kanten zoveel goeds. Nog eentje om op mn TBR te zetten 😉
  Wat?! Die Harry Potter boekjes had ik nog niet gezien! Owee, vooral het haak- en bakboek spreken me aan.
  Gallant kijk ik ook naar uit, maar nog niet besteld.
  Het eerste deel van Crescent City staat hier nog ongelezen te blinken in de kast. Moet ik ook eens werk van maken. Ik weet zeker dat ik het graag ga lezen, maar ben er dus nog niet toe gekomen… Zoals zo veel, lol

  Trouwens, waar leer jij over uit te komen boeken? Ik heb enkel Goodreads en soms instagram als bron, dusik denk dat ik ergens een input mis.

  1. Van Pages & Co ga je ongetwijfeld genieten. Het zijn echt zo’n leuke boeken.
   Het teken -en bakboek heb ik ondertussen al in detail bekeken dus daar hoop ik binnenkort recensies van te kunnen uitwerken.
   Aan De haakschool voor Potterheads moet ik nog beginnen.

   Ik ben ondertussen begonnen aan Huis van lucht en adem en heb eerst online een samenvatting van dat eerste deel opgezocht vermits ik al zoveel vergeten was. Even snel een opfrissingscursus zodat ik hopelijk snel terug in het verhaal kan geraken. Al moet ik dan uiteraard wel eerst aan lezen toekomen.

   Van sommige uitgeverijen krijg ik digitale catalogi toegestuurd. Maar die kan je zelf ook terugvinden via issuu.com en dan zoeken op de naam van een uitgeverij. De Nederlandstalige boeken probeer ik grotendeels op die manier maar ook via social media accounts van uitgeverijen bij te houden. Voor de Engelstalige is het ook voornamelijk Goodreads en er zijn ook wel enkele sites die tonen welke boeken dit jaar uitkomen. Maar daar moet ik zelf ook altijd naar op zoek. Het is niet dat ik er daar enkele van heb opgeslagen of zo.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.