Foto-update #185

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Burrito’s maken,
mutsen breien
en enveloppen knutselen.

Besluiten om het huis wat aan te kleden voor Halloween. Met het leuke pompoen voorraadpotje dat ik een tijdje terug bij de kringloopwinkel vond,

een pumpkin spice latte geurkaars waarvan ik hoop dat ze lekker gaat ruiken,

en een Give ‘em Pumpkin to talk about douchegel die ik bij Action tegenkwam en een minstens even schattig pompoenpotje als het tweedehands exemplaar. Dit keer is het echter helemaal nieuw en vond ik het bij Hema.

Dit boek én de oranje spinnensokken leken me ook perfect bij deze maand te passen. Alleen leek mijn lichaam daar anders over te denken en heb ik het boek uiteindelijk maar terug in de kast gelegd vermits ik me er totaal niet op kon focussen.

Ik ging met mijn nicht naar Intratuin en merkte daar dat de Potteritis weer opspeelde. Zo kwam ik niet alleen Trevor tegen maar ook een echte Hogwarts-plank, de Hogwarts uilpost die hun gouden jubileum aan het vieren waren, een Snitch, Gryffindor én de sleutels die Hagrid verloren was.

Wat later ging ik nog eens naar Intratuin. Dit keer met manlief die na dit bezoekje snapt waarom ik meermaals tegen hem zei dat hij er eens naar toe moest. Drie keer raden waardoor ik aan Gilmore Girls moest denken. Kunnen jullie ook raden welk gebouw/huisje we uiteindelijk gekocht hebben? Tip: Het is niet de Haunted Library. Al was die wel heel knap uitgewerkt. Het viel me trouwens op dat er dit jaar geen boekenwinkel of bibliotheek te vinden was van het merk Lemax.

Er werd uiteraard ook gekookt en niet alleen burrito’s. De voorbije weken probeerde ik heel wat nieuwe recepten uit. Sommige kwamen uit magazines maar de meeste kwamen uit Every Day Vegan van Lenna Omrani. Ook deze Indische Butter Chicken vond ik lekker.

Naast zelf koken ging ik ook een paar keer lekker eten. Hier samen met mijn nicht bij Intratuin. Er komen echter nog een paar lekkere foto’s aan.

Het heeft een tijdje geduurd maar ondertussen werden er dan toch schuttingen geplaatst tussen onze tuin en die van de buren. Ik vind het nog steeds heel bizar om zo ingesloten te zitten en ben heel blij dat we wel nog steeds met elkaar kunnen afspreken om bij te praten nu we dat niet langer handig in de tuin kunnen doen.

Ik verstuurde post naar mijn pennenvriendin,

maakte deze Ratatouilletaart met hummus. Opnieuw uit dat ene kookboek dat ik eerder al heb vermeld

en ik ontdekte dat M&M’s verwarrend kunnen zijn. Een maand geleden was ik nog reclame aan het maken voor de Fudge Brownie M&M’s waar ik in Antwerpen een klein zakje van had gekocht. Ik was dan ook heel blij toen ik deze plots bij A.Heijn tegenkwam. (Blijkbaar is het geen goed idee om boodschappen te doen terwijl je last hebt van dat maandelijks kwaaltje want dan kom je dus met chocolade thuis terwijl je die doorgaans wel laat staan. ) Achteraf ontdekte ik echter dat de Brownie versie naar Fudge Brownie smaakt én de Fudge Brownie versie naar Brownie. Kortom ik vond het kleine zakje heel lekker maar deze vielen me eigenlijk tegen.

Samen met manlief ging ik voor het eerst naar Made in Asia. We dachten allebei dat er geen massa mensen zou worden toegelaten maar dat bleek dus niet het geval. Mondmaskers waren ook niet langer verplicht – dat hadden we ergens wel verwacht vermits het in Brussel te doen was maar het werd enkel aangeraden. Lang verhaal kort: het was er druk, chaotisch en luid en er was zoveel volk dat je geen afstand kon houden van elkaar. Ik ben blij met de leuke zaken die we gevonden hebben en zal mijn eigen aanwinsten binnenkort met jullie delen. Periwinkle en ik waren echter allebei heel blij dat we nadien terug thuis waren.

Véronique heeft met een super fijn magisch pakketje toegestuurd met de post en daar werd mijn dag plots een pak vrolijker door. Eigenlijk vind ik alles wat er in zat leuk maar de Hermione-pin is echt één van mijn favorieten. Die heb ik ondertussen al meermaals gedragen.

Ook Annelies vrolijkte mijn dag op door me dit prachtige scrapbooking project in herfstthema toe te sturen. Waar ik ondermeer lekkere thee in terugvond en een prachtige pompoen.

Dat we elkaar een week later nog eens in het echt konden ontmoeten was zelfs nog leuker. De foto linksboven is niet van dezelfde dag (die was van toen mijn suiker bij Intratuin plots enorm daalde van al die kersthuisjes te bekijken) maar het andere lekkers wel. We hebben getest of het klopt dat je van getrakteerde calorieën niet bijkomt. De jury is er echter nog niet helemaal uit. Misschien gaan we het dus nog eens moeten doen wanneer ik kan trakteren voor mijn verjaardag. 🙂

Naast lekker eten en gezellig bijpraten gingen we uiteraard ook in enkele boekenwinkels rondsnuisteren. Eerst bij deSlegte en vervolgens bij Luddites waar ik heel lang naartoe wilde gaan. De winkel was even mooi dan op de foto’s dan ik zag maar wel kleiner dan ik had verwacht.

Het valt me op dat ik na een afspraakje met een mede-boekenfan vaak thuiskom met een gsm waar boekenfoto’s opstaan. Hoe zou dat nu toch komen?

Ik ging aan het knutselen omdat ik Véronique wilde bedanken voor haar leuke post. Zo fijn wanneer een kaart er vrijwel exact hetzelfde uitziet dan hoe je ze in gedachten voor je zag. Het kleine envelopje kan geopend worden. Dus ze kreeg op deze manier eindelijk haar Hogwarts brief.

Natuurlijk ben ik vergeten om meer detailfoto’s van de kaart te maken. Op de achterzijde stond bijvoorbeeld haar geopende Hogwarts-brief. Ik heb er echter wel aan gedacht om de versierde envelop op foto te vereeuwigen. De combinatie van die uil én een washitape vol met enveloppen vond ik zelf heel leuk.

In Antwerpen vond ik een Pumkin Spice Chai Latte mix en daar was ik wel benieuwd naar. Slecht is hij niet maar geweldig evenmin.

Dat ik in oktober op het terras kon zitten vond ik al bijzonder. Dat ik in de schaduw moest gaan zitten omdat ik anders zou verbranden vond ik vooral heel bizar.

Als die seizoenen dan toch zo chaotisch verlopen mag ik uiteraard mijn pompoen vullen met pepernoten. Die heb ik dit jaar immers voor het eerst getest én daar ben ik dus wel fan van.

Van dit heerlijke zachte en warme jurkje ook. Het zit echt super comfortabel.

Er was ook een jarige in de familie tijd dus om een kaartje te posten.

Ik heb er zo lang mogelijk over gedaan zodat ik er ook zo lang mogelijk van kon genieten maar ondertussen zijn zowel Honeydukes als de Three Broomsticks en staan ze hier te pronken op de kast. Hopelijk lukt het me binnenkort om er wat detailfoto’s van te maken.

Verder maakte ik ook nog eens een traybake en de Pasta al Forno van Janneke Philippi. Met dat herfstige weer waren ovengerechten extra welkom.

Wat doe je wanneer je al je Harry Potter Lego-sets gemaakt hebt? Dan breek je ze af en begin je opnieuw. Bij de kleine sets gaat dat echter iets sneller dan bij het grote Hogwarts. Ik vermoed dat ik hier nog wel even zoet mee ga zijn vermits ik het zakje per zakje afbreek en vervolgens de onderdelen in genummerde ziplock zakjes bewaar.

“You gotta fight for your right to gro-oo-wl!” Ja, sorry hé. Ik vond dat grappig toen ik die Beastly Boys zag staan.

Ik probeerde ook nog maar eens een Every Day Vegan recept uit. Dit keer de Marokkaanse Jackfruit Curry. Met dat ingrediënt had ik nog nooit eerder gewerkt dus ik was benieuwd naar het eindresultaat. Lekker trouwens maar niet mijn favoriete recept van Lenna Omrani.

Ik kocht misschien ook alvast super leuk inpakpapier voor de Kerstswap van Kwante,

besloot vervolgens mijn Hogwarts koffer nog eens mooi te sorteren en deed dat onder het goedkeurend/misprijzend toezicht van Professor Snape.

Ook het inpakpapier werd gesorteerd. Ik had immers heel wat kleine stukjes waar ik eigenlijk niets meer mee kon inpakken en er lagen ook een aantal lege kokers in de doos. Ondertussen ziet deze er gelukkig weer een pak ordelijker en overzichtelijker uit. Valt het op dat ik regelmatig meedoe aan swaps en daardoor vrij veel inpakpapier bij elkaar heb verzameld?

Dankzij een vriendin mag ik 4 weken lang gratis van Libelle genieten. Bij het eerste exemplaar staken 8 kaartjes. Het begon dus al meteen goed.

Eerder deze week zag ik eindelijk lieve Nancy nog eens. We spraken af in Gent en ontdekten daar ondermeer dat die ene zaak het wel heel ernstig neemt met het zo fout mogelijk schrijven van klanten hun namen. Deze versie is volgens mij de creatiefste tot nu toe.

Jammer dat deze jurk drie maten te groot was én niet meer opnieuw binnenkwam want anders was ik nu de gelukkige eigenaar geweest van een Every Flavour Beans jurk.

Ook dit keer trok ik enkele boekenfoto’s. In dit geval omdat ik eens wil opzoeken of deze iets voor mij zijn. Want dan kan ik ze misschien op mijn Giftster wenslijst voor de kerstswap zetten.

Voor ik de trein terug naar huis moest nemen genoten we nog even bij Fitchen. Ook daar was ik al heel lang niet meer geweest. Extra leuk dus om er nu nog eens zelf een bowl te kunnen samenstellen.

Ook met mijn nichtje sprak ik nog eens af. Dit keer gingen we met de waterbus naar Antwerpen en besloten we te testen of gedeelde calorieën ook maar half worden opgenomen.

Ik moest ook nog eens naar het ziekenhuis maar dat was gelukkig maar voor één nacht en met wat geluk zorgt dat korte verblijf voor dat ik binnenkort beter ga slapen.

Er werd me gevraagd of ik zin heb om De tovenaar in mijn schuur van Simon Farnaby te recenseren en ergens wil ik dat wel maar vermits het lezen nog steeds moeizaam gaat (ja ik weet dat ik in herhaling val) durf ik niet teveel recensie-exemplaren te aanvaarden. Het boek gaat echter wel op mijn lijstje met boeken die ik nog wil lezen.

Zou de Sint ook bij grote brave kinderen langskomen?

Spinnen, pompoenen en spookjes. Perfecte sokken voor deze maand. Dat ze me ook doen glimlachen is een extra pluspunt.

Hmm, misschien maak ik net iets teveel foto’s want deze update is weer bijzonder lang geworden.

16 gedachten over “Foto-update #185”

 1. Wat leuk dat je bij Luddites bent geweest. Mijn zus werkt daar sinds zomer 2020 als jobstudent. Maar wel vooral in de wijnbar boven

  1. Zo leuk dat ze daar werkt. Ik wilde er al naar toe van zodra ik las dat er in Antwerpen een winkel zou komen die zich op Engelstalige boeken zou focussen. De wijnbar was gesloten toen wij er langsgingen maar ik vermoed dat ik er anders ook niet snel naartoe zou gaan vermits ik geen alcohol drink.

  1. Oef, ik was er vrij lang mee bezig geweest en vreesde dat ze misschien gewoon te lang werden. Die Lego-sets zijn behoorlijk verslavend. Ik kan er zo uit het hoofd al meteen drie opsommen die ik ook nog zou willen maken. Het is dat ze vrij duur en veel plek innemen. Mochten we nu een extra kamer hebben om al die knappe sets in uit te stallen hé. 🙂

 2. Lego rules!!!!!

  Ben de laatste jaren ook meer fan van jurken geworden(lang leve home office).

  En als groot kind heb ik lego bloemen gevraagd, die ga ik dan in een vaas zetten!

  1. Daar ben ik het dus helemaal mee eens. Ik vind het zo ontspannend om te maken én het ziet er ook nog eens prachtig uit. Dankzij jou ga ik nu regelmatig eens kijken bij Fairy Positron. Hopelijk komt daar binnenkort eens een prachtige boekenjurk in de collectie. In de tussentijd blijf ik ook andere winkels in het oog houden. Ik heb Diagon Alley en de Boekenwinkel als subtiele tips op mijn Giftster gezet. Je weet maar nooit hé. 🙂

 3. Zo’n leuk foto-overzicht weer! Met heel wat lekkere recepten/gerechten! Die kaartjes uit de Libelle heb ik ook al gekregen van ons mama.

  Ik ben benieuwd of ons volgende uitstapje ook weer zoveel boekige en lekkere foto’s gaat opleveren 🙂

  1. Al een geluk dat je van Foto-updates niet kan bijkomen hé want anders was dit weer een gevaarlijke editie. 🙂 Ik zou het alleszins heel fijn vinden indien dat het geval is. Zo fijn om met jou af te spreken en van een gezellige, boekige of creatieve én lekkere dag te kunnen genieten.

 4. Wauw, die ratatouilletaart ziet er lekker uit, maar wel veel werk!
  Wellicht ben ik de enige, maar ik snap al die pompoenkoffiedrankjes niet. Oké, het is nu everything-pumpkin-season, maar sommige dingen vind ik echt vreemd :-).
  Oeh, de lego! Leuk! Ik vind afbreken vaak even leuk als opbouwen, maar wij bewaren elke set in één doos maar niet nog eens per aparte zakjes.
  Van jackfruit ben ik ook niet zo’n fan, het heeft zo’n zurige smaak. Maar als je ’t niet eens probeert, kan je ’t niet weten hé.
  Ik ben nog maar één keer bij Fitchen geweest, en dat is toen behoorlijk tegengevallen eigenlijk.
  Afgelopen week werd er geknipt en geplakt uit het grote bol.com speelgoedboek, en ik moet toegeven dat ik zin had om ook een brief te maken. Gelukkig is de smaak van dochterlief op sommige vlakken gelijklopend, dus het zou kunnen dat we bepaalde cadeautjes gaan delen :-).

  1. Ik lust sowieso geen koffie en had me dus nog nooit aan Pumpkin Spice gewaagd. Toen ik deze mix tegenkwam was ik dus wel benieuwd maar jammer genoeg ben ik er – net als jij – niet gek van. Dan gaat het afbreken bij jullie waarschijnlijk een pak sneller dan bij mij maar ik vermoed dat het herbouwen bij mij dan weer sneller zal gaan dan bij jullie. 🙂

   Tot nu toe heb ik er nog maar één recept mee geprobeerd. Met de andere pot ga ik nog iets anders testen mocht ik daar ook niet zo zot van zijn dan vervang ik het in het vervolg wel door iets anders.

   Oh, wat jammer dat Fitchen was tegengevallen. Het is natuurlijk niet de meest gezellige plek en we zullen er dus nooit blijven plakken maar als we snel iets willen eten dat toch nog wat gezond is dan vind ik het wel een handig adres.

   Haha, dat boek is echt goed uitgewerkt hé. Stickers, kleurplaten, … ik kreeg zelf ook zin om een brief samen te stellen. 🙂

   1. Juliette kan eigenlijk al verrassend snel opbouwen. Eens ze één keer iets heeft gezien is ze er snel mee weg…
    We zeiden het nog tegen J., of mama en papa niet ook een brief zouden mogen maken :-).

    1. Wat was Juliette’s antwoord op jullie vraag? Want je blijft uiteindelijk altijd een kind hé en ik ga er van uit dat jullie heel braaf zijn geweest. 🙂

     1. Natuurlijk mogen we, maar we zullen zien of de Sint ook voor ons iets brengt. Gelukkig zien veel dingen van haar verlanglijst er ook leuk genoeg uit voor mama’s en papa’s, dus het komt wel goed :-).

     2. Misschien moet ik dit jaar zelf ook maar een schoentje zetten. 🙂

  1. Dankjewel! Daar was ik zelf ook heel blij mee. Meestal weet ik telkens wel iets dat ik nog zou willen verbeteren maar bij deze heb ik het gewoon zo gelaten en volgens mij werkt het net omdat het niet te veel details bevat.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.