Foto-update #182

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maanden naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Euhm, deze blogpost had eigenlijk op 27 juli moeten verschijnen maar blijkbaar had WordPress andere plannen. Dus krijgen jullie hem nu pas te zien. Nu snap ik ook waarom er die dag geen reacties binnenkwamen terwijl dat doorgaans wel het geval is bij een Foto-update.

De oudste foto in deze terugblik is van 23 juni. Tja, dat heb je dan wanneer je minder frequent foto-updates deelt. Die dag genoot ik samen met mijn nicht van een ontspannende wandeling én een lekker Amarena ijsje. Toen we een rustig padje binnendoor uitkozen dat langs een oude spoorlijn loopt leken we plots in een wildernis terecht te komen.

Ik kreeg die dag van haar (en haar zus) een doos vol pakjes. Eigenlijk mocht ik deze als een soort aftelkalender naar mijn verjaardag toe uitpakken maar ik besloot om te wachten tot ik jarig was. Eind deze maand hebben jullie dus nog een aanwinsten post van me te goed met zowel nieuwe boeken als de cadeautjes die ik voor mijn verjaardag kreeg.

De voorbije jaren bestond het sorteren van mijn kleerkast er meestal uit dat ik te kleine/korte/ … jurken uit de kast haalde en ze elders bewaarde onder het motto je weet maar nooit. Dit jaar besloot ik toch maar eens van mijn hart een steen te maken en echt grote kuis te houden. Outfits die bij elke wasbeurt wat korter worden gaan niet plots terug langer worden en kleedjes die ik jaren terug kocht passen me nu niet meer. De ene keer qua maat, de andere keer qua stijl. Twee grote vuilzakken vol deed ik uiteindelijk naar de Kringloopwinkel en sommige jurken kregen eerder al bij andere een nieuwe thuis. Zelf hield ik er vooral een extra overzichtelijke kleerkast aan over.

Ik had een bijpraat thee-date in de tuin van een lieve vriendin, maakte niet minder dan twee trouwkaarten en we kochten tijdens manlief zijn verlof een parasol. Dat laatste was misschien geen goed plan vermits de zon zich amper liet zien gedurende zijn vakantie.

Salade, pangerechten, …

Verjaardagspost voor mijn birthday twin die niet enkel op dezelfde dag jarig is maar ook een Harry Potter fan is.

Twee verschillende magische werelden. Allebei heel fijn om in te vertoeven. Dat beide illustraties zo mooi bij elkaar passen wilde ik uiteraard op foto vereeuwigen.

Op je verjaardag dit label aan je theezakje ontdekken is uiteraard een fijn toeval. Dat we het die dag zelf nog niet met de familie konden vieren is dan weer iets minder fijn maar dat halen we binnenkort in. Op mijn verjaardag zelf mocht ik wel heel wat post en pakjes openen. Wat ik kreeg toon ik jullie binnenkort in de Aanwinsten – post van deze maand.

Verder werd er vooral van lekkers gesmuld. Zo bestelde ik lekker gebak bij mijn favoriete bijpraat-adresje in Antwerpen. Toen dat geleverd werd kreeg ik er zelfs een boeketje bloemen bovenop. Zo’n lieve verrassing van de uitbaatsters. Dat het weer die dag wél even wilde meewerken maakte het zelfs nog wat leuker.

Dat er zoveel lekkers was dat ik nadien nog een dagje kon nagenieten was ook super fijn. Al vrees ik dat de regel over verjaardagscalorieën die niet tellen enkel geldig is op de dag zelf.

Er werd oude post gesorteerd (zo leuk trouwens om oude brieven en kaarten nog eens opnieuw te herlezen), nieuwe (in dit geval kamp -én zomerse) post verzonden én zelf vond ik ook wat leuks in de brievenbus.

De katten van de buren hielden ons meermaals gezelschap. Scar deed zelfs regelmatig dienst als catguard terwijl ik in mijn eentje buiten aan het lezen was. Ondertussen werden de kapotte houten tuintafel en tuinstoelen naar het containerpark gedaan en deze twee vonden dat iets minder leuk vermits dat oude hout blijkbaar een geweldig alternatief voor een krabpaal was.

Alsof ik nog niet voldoende leesvoer heb besloot ik toch maar zowel de nieuwe Flow als de Flow zomerbox te bestellen.

Doorgaans eet ik steeds hetzelfde als ontbijt maar deze American Pancakes die ze tijdelijk bij Aldi in aanbieding hadden wilde ik ook wel eens uitproberen. Dankzij Annelies at ik ook voor het eerst in mijn leven een ijsje dat eigenlijk geen ijsje is. Het zou wel fijn zijn mocht dat van die verjaardagscalorieën tellen voor je verjaarmaand ipv dag.

Jammer genoeg moest ik onlangs ook afscheid nemen van mijn oma. Ik ben er echter van overtuigd dat ze als orchidee-fan heel gelukkig zou zijn geworden van deze nieuwe takken en op komst zijnde bloemen.

Ik knutselde ook weer wat. Deze verjaardagskaart voor mijn schoonmoeder die van luchtballonnen houdt bijvoorbeeld.

Maar ook een kaartje met zowel roze als paars én glitters. Tja, af en toe moet je ook eens iets knutselen dat je zelf niet mooi vindt maar waar je iemand anders (in dit geval de bijna jarige dochter van een vriendin) wel blij mee kan maken.

Deze maand was de opdracht van Fieke en Eva hun bakchallenge om een taart met kruimeldeeg, banketbakkersroom én fruit te maken. Dat werd uiteindelijk deze Banoffee taart voor manlief.

Dat het weer wisselvallig was merk je ook wel aan de maaltijden die hier op tafel verschenen. De ene keer salades omdat het te warm was om uitgebreid te koken, de andere keer een ovenschotel omdat het weer herfst leek.

Op één van die herfstige dagen besloot ik deze lichtjes opnieuw aan te doen ’s avonds want Lumos helpt altijd. Ok, niet altijd want mijn lichaam was er desondanks ook van overtuigd dat het herfst was. Misschien moet ik nog wat meer sfeerverlichting in huis halen.

Enkele dagen later plots weer wel in de tuin kunnen lezen,

zomers fruit en salade eten

én deze lieverds die ons plots nog wat extra gezelschap kwamen houden en zelfs knuffels gaven hielp uiteraard nog meer. De tuintafel die wel kon blijven staan vind Scar gelukkig ook leuk. Of toch de (volgens haar) ingebouwde kattenmand.

4 gedachten over “Foto-update #182”

    1. Die is wel leuk. Het zijn uiteraard andere prints dan die van vorig jaar maar ergens zijn ze verder wel vergelijkbaar qua aanbod.

    1. Die twee poezen waren onlangs helemaal in de war toen er een schutting werd afgebroken waardoor de tuin (tijdelijk) een pak groter lijkt. Zodra de aannemer de nieuwe schutting komt plaatsen (nog even afwachten wanneer dat gaat zijn) zal het hier dan weer net smaller lijken. Met een Banoffee-fan in huis was die keuze snel gemaakt. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.