Gelezen in februari 2021

Ik hoopte de voorbije maand even vlot te kunnen lezen als in januari maar dat bleek jammer genoeg niet het geval te zijn. Dus werd er de voorbije maand meer geknutseld dan dat er gelezen werd. Vooral het eerste boek dat ik in februari las bleek een harde noot te zijn. Jammer genoeg ging het lezen daardoor moeizamer en zette zich dat voort gedurende de rest van de maand.

Ik begon namelijk met De vermisten van Maneschijn, het tweede deel uit de Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Het eerste boek had ik met veel plezier gelezen en ik ging er vanuit dat dat nu ook weer het geval zou zijn. Alleen kon deze opvolger mijn aandacht veel moeilijker vasthouden. Al bij het eerste deel merkte ik dat het boek het – wat mijn persoonlijk betreft alleszins – vooral van de wereld en het verhaal moest hebben doordat ik geen echte klik voelde met de personages. Dat gevoel werd nog sterker in De vermisten van Maneschijn. Uiteindelijk kostte het me ongeveer twee weken tijd om door het boek heen te geraken. Sommige boeken kan je amper neerleggen, maar bij dit boek lukte het me net wat te goed om het opzij te leggen en iets anders te gaan doen.

Dat ik toch nog een mooi aantal bladzijden bij elkaar kreeg komt doordat ik ook deze maand enkele manga’s las. Opnieuw gaat het om exemplaren die manlief had gekocht. Deze spraken me echter meer aan dan degene die ik in januari las. Het gaat om de eerste vier delen (het vijfde moet nog uitkomen) van How to Treat Magical Beasts van Kaziya.

Daarnaast las ik ook Spoiler Alert van Olivia Dade en dat boek zorgde ervoor dat ik de maand met een positieve noot kon afsluiten. De manga’s vond ik al leuk maar dit boek was echt genieten. Fanfictie, fandom, cosplay, humor en een personage dat eens niet voldoet aan het klassieke schoonheidsideaal dat magazines ons zo graag voorschotelen.

Er liggen momenteel geen recensie-exemplaren op me te wachten dus ik heb nog geen flauw idee wat ik deze maand ga lezen. Behalve dan het boek dat nu alvast klaar ligt. Het tiende deel uit de Lucky Harbor serie van Jill Shalvis. De eerste negen delen las ik al in het Engels voor ze vertaald werden. De laatste drie las ik nog niet eerder dus ik ben heel benieuwd of die even ontspannend en grappig gaan zijn als hun voorgangers.

Oh ja, in januari las ik ook Je hoort wat tijdens een zwangerschap van Arnoleon. Dat boek had ik eerder nog niet vermeld omdat ik het gekocht had voor een swap-actie. Dus ik tel het hier even mee op bij het gelezen aantal boeken en bladzijden. Anders klopt mijn overzicht niet aan het einde van het jaar.

In het kort:

De vermisten van Maneschijn – Christelle Dabos – 577p.
How to Treat Magical Beasts : Mine and Master’s Medical Journal – Kaziya – Vol.1 – 180p.
How to Treat Magical Beasts : Mine and Master’s Medical Journal – Kaziya – Vol.2 – 180p.
How to Treat Magical Beasts : Mine and Master’s Medical Journal – Kaziya – Vol.3 – 180p.
How to Treat Magical Beasts : Mine and Master’s Medical Journal – Kaziya – Vol.4 – 180p.
Spoiler Alert – Olivia Dade – 416p.
Je hoort wat tijdens een zwangerschap – Arnoleon – 168p.

Cijfertjes:

Goodreads: 18/80
Gelezen boeken: 7
Recensieboeken: 1
Eigen boeken: 1
Geleende boeken: 5
Totaal aantal gelezen bladzijden: 1881p.
TBR: 131

4 gedachten over “Gelezen in februari 2021”

  1. Heerlijk zeg! Ik heb weer wat nieuwe verhalen van Nora gelezen (de ene was wat beter dan de andere) en ben nu weer Zomerstorm aan het herlezen. Ook heb ik een lijstje gemaakt en aangekruist wat ik wel & niet moet hebben. Een hele klus, aangezien mevrouw boeken heeft met meerdere titels :’) Zag op Bol en Hebban vaak nog je leuke recensies voorbij komen toevallig 🙂

    1. Oh, daar had ik al een tijdje niet meer aan gedacht. Ik ben er een jaar of twee drie terug mee gestopt om mijn recensies ook daar te delen maar degene die ik gepost heb blijven er natuurlijk wel nog steeds staan. Grappig dat jij ze daar terug tegenkwam. Al die verschillende titels maken het wel moeilijk hé.

    1. Ik heb deze middag nog proberen te achterhalen of de auteur een man of vrouw is vermits ik dit jaar in mijn bullet journal wat meer informatie over mijn gelezen boeken probeer bij te houden. Maar tot nu toe ben ik er nog steeds niet achter gekomen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.