Gelezen in Mei 2020

Het lijkt ondertussen wel een traditie. De maand na een leesmarathon lees ik opvallend minder. Alsof ik me dan even teveel geforceerd heb en er tijdelijk geen ruimte is om extra verhalen op te slagen. Zo voelde het deze maand alleszins vaak aan. Het lukte me moeilijk om in een verhaal te komen laat staan het ook echt op te slagen. Daardoor las ik opmerkelijk trager maar ook minder frequent.

Ik begon de meimaand met een recensieboek waar ik heel benieuwd naar was. De ijzige verloofde van Christelle Dabos kreeg ik toegestuurd door L.S.Amsterdam en het lezen van dit verhaal voelde aan alsof Lewis Caroll en Willy Wonka samen aan tafel waren gaan zitten om te overleggen hoe ze de lezers konden meenemen op een met momenten hallucinant verhaal.

Daarna filmde ik mezelf terwijl ik het boek Ik zou wel een kindje lusten van Sylvianne Domino voorlas aan mijn metekindje. Over dit boekje deed ik slechts enkele minuten in plaats van enkele dagen maar met zijn 24 bladzijden is dat natuurlijk niet zo verwonderlijk.

Vervolgens besloot ik Lost and found sisters van Jill Shalvis uit de kast te halen vermits die boeken steeds garant staan voor humor en ontspanning. Ik hoopte daar mijn leestempo wat mee op te krikken. Dat bleek niet helemaal te lukken maar het zorgde er wel voor dat ik meermaals aan het glimlachen was én gelukkig staat er niemand naast me met een chronometer om te timen hoelang ik over een boek doe.

Bij Buchbar bestelde ik twee boeken met comics voor én over booknerds. Deze twee waren als volgende aan de beurt. Zowel Reading Quirks, weird things that bookish people do! van The Wild Detectives & Laura Pacheco als I will judge you by your bookshelf van Grant Snider werden hier warm onthaald. Het laatste boek bleek mijn persoonlijke favoriet te zijn.

Na vier luchtige exemplaren besloot ik om aan een recensie-exemplaar te beginnen. Vrees en wraak, het vervolg op Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi lag hier immers nog op me te wachten. Wat ik van dat boek vond kan je nalezen in mijn recensie die enkele dagen geleden verscheen.

Ik besloot de maand af te sluiten met nog een Jill Shalvis boek. Tja, ik hou nu eenmaal van de ontspannende en romantische verhalen van deze schrijfster. Ik moet dan telkens aan Remus Lupin zijn bekende quote denken … “Eat this, you’l feel better.” Bij de boeken van deze schrijfster zou een gelijkaardige quote vermeld mogen worden … “Read this, you’ll feel better”. Voor Almost just friends was dat alleszins opnieuw het geval.

Daarnaast las ik ook nog enkele fanfics. Ja, meerdere. Het lukt me momenteel immers makkelijker om daar in op te gaan dan bij een fysiek boek of ebook. White Lies van Cassis Luna herlas ik zelfs nog een keer dankzij Marcia. We blijven elkaar maar aansteken met die gedeelde Fanfic-verslaving. Misschien moeten we een clubje beginnen. 🙂

In het kort:

De ijzige verloofde – Christelle Dabos – 544p.
Ik zou wel een kindje lusten – Sylvianne Domino – 24p.
Lost and found sisters – Jill Shalvis – 400p.
Reading Quirks, weird things that bookish nerds do! – The Wild Detectives & Laura Pacheco – 95p.
I will judge you by your bookshelf – Grant Snider – 128p.
Vrees en wraak – Tomi Adeyemi – 396p.
Almost just friends – Jill Shalvis – 359p.

Cijfertjes:

Goodreads: 40/100
Gelezen boeken: 7
Eigen boeken: 4
Recensieboeken: 2
Gelezen bladzijden: 1946p.

Weggedaan:

Ik besloot ook opnieuw om van een aantal boeken afscheid te nemen. Katie Fforde boeken bijvoorbeeld. Jullie konden hier eerder al lezen waarom ik besloot om deze weg te doen. Maar verder ook enkele fantasyboeken waarvan ik slechts een enkel deel heb én niet het eerste van de serie. Tja, kringloopwinkelvondsten en het voormalige Boekenfestijn zorgden daar af en toe voor en ik ben niet iemand die halverwege een serie wil starten.

Dark Slayer – Christine Feehan, The Darkest kiss – Keri Arthur, The Hazel Wood – Melissa Albert, Truthwitch – Susan Dennard, De as komt weer naar boven – Tahar Ben-Jelloun, Sneeuwval – Tess Gerritsen , Katie Fforde: Vrij spel * Een verleidelijk voorstel * Halsbrekende toeren / Wilde tuinen * Stoute schoenen * Schoon Schip * De kers op de taart * Praktisch Perfect * Thyme out * Artistic license * Stately Pursuits * Love Letters

TBR:

Wat is dat toch met die Goodreads. Ik moet mijn plank met ongelezen boeken regelmatig corrigeren omdat de app er regelmatig boeken laten staan die ik al wel gelezen heb. Zo gaat mijn tbr niet zakken hé. Nu ik er weer even doorheen ben gegaan staat mijn huidige aantal ongelezen boeken op 132.

18 gedachten over “Gelezen in Mei 2020”

  1. Ja hé, dat was me een tijdje terug opgevallen bij één van je terugblikposts. Wie weet kunnen we elkaar wat gaan aanmoedigen om dat aantal een beetje te laten zakken. 😉

  1. Goed om te horen dat ik niet de enige ben die er last van heeft. Dan is het niet zo dat iemand mijn Goodreads vervloekt heeft om te voorkomen dat mijn tbr zou zakken. Ik ben er zelf ook fan van hoor. Eigenlijk heb ik het lange tijd enkel via de laptop gebruikt vooraleer ik ben overgestapt naar de app maar ik vind het wel handig om snel iets te kunnen opzoeken.

   1. Ik heb hetzelfde voor met de app. Ben veel contenter van de site. Naar het schijnt is de iPhone app beter maar ik heb een android…..

    1. Ik heb zelf ook een android. Soms log ik gewoon opnieuw in via de site en pas ik daar enkele zaken aan. Want die blijft inderdaad overzichtelijker.

 1. Ik lees al maanden echt heel slecht, heb nu ook een luchtig boek opgepakt in de hoop dat ik zo weer in een leesflow kom.

  1. Zo jammer hé. Hier blijft het ook vrij moeizaam gaan. Het lukt me gewoon heel moeilijk om me voldoende te kunnen focussen. Hierdoor zal ik nu ook minder snel voor een boek van Diana Gabaldon kiezen en sneller iets luchtiger of dunner uit de kast nemen.

 2. Met goodreads is vaak door verschillende edities. Dan lijkt het alsof je dezelfde editie hebt gemarkeerd als op je shelf maar dan is het toch net een andere ofzo. Heel irritant.

  1. Ik dacht eerst dat het dat was maar ik selecteer de boeken die ik las telkens uit mijn plank met ongelezen boeken en zet ze vervolgens op gelezen. Om dan vervolgens enkele weken later te zien dat ze nog steeds op die ongelezen plank staan. Het leuke is dan weer wel dat hierdoor je tbr plots lager lijkt te liggen dan verwacht. 🙂

  1. Huh, dat is dan weer net het omgekeerde. Dat is ook bizar. Ze houden het op die manier natuurlijk wel avontuurlijk en ons alert. 🙂

 3. Dat boek ik zou wel een kindje lusten lijkt me erg leuk! Lekker veel gelezen. Ik ben nu in het laatste deel van de sleutel trilogie van Nora. Al gelezen maar was jaren terug dus weer eventjes genieten.

  1. Dat was echt een leuk boekje. Vandaag las ik voor haar De grote tandenpoetsdag van Sophie Schoenwald en Günther Jackobs. Dat was ook een toffe. Zeker omdat het zich in een dierentuin afspeelt en ze vandaag met haar ouders naar een dierentuin ging. Ik ben momenteel zelf ook in een Nora Roberts boek bezig. In De komst van de kracht, het laatste deel van een trilogie.

  1. Ik vind het echt zo frustrerend dat het zo onvoorspelbaar is geworden. Het draait natuurlijk niet om snelheid en aantal gelezen boeken maar de ene keer (april bijvoorbeeld) lukt het vrij goed en haal ik zelfs een reading challenge en de volgende maand komt er vrijwel niets van. Waar het vroeger net iets was dat ervoor zorgde dat ik alles om me heen kon vergeten kan ik nu alles om me heen blijkbaar niet voldoende opzij schuiven om me op een verhaal te focussen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.