Aanwinsten Mei 2020

In mei moest ik niet tot de laatste dag van de maand wachten vooraleer er nieuwe boeken toekwamen. Het pakket van AwesomeBooks is nog steeds vermist en ik vermoed dat daar geen verandering in zal komen. Of er zou iemand in dat gigantische Indiana Jones-achtig magazijn vol verdwaalde postpakketten moeten opmerken dat dat pakje eigenlijk hier thuishoort. Wel kwamen er een aantal eerder bestelde boeken toe én twee recensie-exemplaren.

Serieus verliefd is het negende vertaalde deel uit de Lucky Harbor – serie van Jill Shalvis. Ik las die oorspronkelijk in het Engels maar ben ze vervolgens als fysiek boek beginnen aanschaffen toen Harlequin ze ging vertalen. Alleen duurt het altijd een tijdje vooraleer ze bij Standaard Boekhandel terechtkomen. Ze verkopen de Harlequin boeken immers enkel als ebook vanuit hun webshop. De uitbater van het plaatselijke filiaal is telkens zo lief om deze boeken voor me te bestellen via de aankoopdienst maar ze zijn wel altijd even onderweg. Dit exemplaar bestelde ik bijvoorbeeld in februari en kwam halverwege mei toe. Al zal het nu waarschijnlijk nog wat langer hebben geduurd dan normaal door de hele Corona-crisis. Ik ben alleszins heel blij dat ik mijn serie weer heb kunnen aanvullen en hoop dat ze de laatste drie resterende delen ook nog gaan vertalen.

We gaan nog even verder met Jill Shalvis want net door heel dat Corona-gebeuren leek het me een slim idee om wat extra ontspannend leesvoer te bestellen. Nobody but you bestelde ik via de webshop van Standaard Boekhandel in de editie die ik nodig had om de Cedar Ridge – trilogie te vervolledigen. Lost and found sisters bestelde ik via Amazon zonder te beseffen dat het om een tweedehands exemplaar ging. Wel gek om daar dan meer voor te betalen dan voor een nieuw boek. Maar desalniettemin was ik ook met dit boek heel gelukkig. Het derde boek The Immortal Highlander van Karen Marie Moning bestelde ik ook bij Standaard Boekhandel. Ook hier wilde ik de juiste editie zodat het boek bij de rest van de reeks zou passen. Er is er nog eentje van deze serie onderweg. Ik hoop alleszins dat ze daar nog gaan aangeraken want de bestelling staat al langer dan 30 dagen open.

Daarnaast ontving ik ook een aan huis geleverde bestelling van Buchbar. Ik wilde hen graag steunen in deze voor kleine ondernemers moeilijke tijden en besloot dat te doen door twee boeken te bestellen met cartoons voor booknerds. Perfecte manier toch om een boekhandel te steunen. Niet?

I will judge you by your bookshelf – Grant Snider
Reading Quirks – Weird things bookish nerds do! – The Wild Detectives & Laura Pachego

Naast die zelf gekochte boeken kreeg ik ook twee recensie-exemplaren. Ik ontving namelijk Vrees en wraak van Tomi Adeyemi (Dankjewel Agora Books en Harper Collins) en De komst van de kracht van Nora Roberts (Dankjewel Lannoo en Uitgeverij Boekerij). Jaja, beide schrijfsters liggen hier vriendschappelijk naast elkaar. 😉

Konden jullie deze maand ook wat leuk leesvoer aan jullie collectie toevoegen? Ik vermoed dat de komende maand ingetogen zal zijn qua aanwinsten vermits ik heel wat boektitels op mijn verjaardagswenslijst voor juli heb gezet. 

14 gedachten over “Aanwinsten Mei 2020”

 1. Ik heb wel een paar boeken besteld, ik denk dat het er vier waren. Via Libris, ook om de boekhandels te steunen. Onder andere het nieuwste boek van Kiera Cass, waar ik wel benieuwd naar ben. Maar er zijn mensen die zeggen dat hij tegenvalt, dus ik ben ook bang. Want ik wil niet negatief denken over een van mijn favoriete schrijfsters. We zullen zien.

  1. Oh, dan is het inderdaad even bang afwachten. Hopelijk vind jij het boek wel meevallen. Ik merkte onlangs dat één van mijn vroegere favoriete auteurs me plots niet meer kon overtuigen en dat was wel een teleurstelling. Al blijft het eerdere leesplezier uiteraard wel.

 2. Ik zag de nieuwe Nora Roberts in de boekhandel alweer liggen ja 😀 Ik ga hem binnenkort aanschaffen en dan eens deze maanden toch maar eens gaan zitten met deze serie.

 3. Ik heb deze maand Gozert gekocht nadat de schrijver te gast was bij de Grote Vriendelijke Podcast. Een heel leuk jeugdboek met prachtige illustraties.

  1. Jeugdboeken blijven ook als volwassene leuk om te lezen hé. Fijn dat je zo’n mooi exemplaar aan je eigen bibliotheek kon toevoegen.

 4. Ik wilde ‘liefde in tijden van cholera’ kopen maar het was nogal een dure maand dus ik kocht helemaal niks van boeken. Wel kocht ik een boek voor mijn moeder voor moederdag, met als titel Moederdag 😀

  1. Haha, dat is een wel heel toepasselijk boek voor je moeder. Gelukkig kan je ondertussen ook weer bij de bibliotheek terecht voor nieuw leesvoer. Ik ga me de komende maand wat proberen in te houden vermits ik begin juli jarig ben en er dan hoogstwaarschijnlijk weer een aantal nieuwe boeken zullen bijkomen.

 5. Ik heb 1793 van Niklas Natt och Dag en Dingen anders doen van Lianne Keemink besteld samen met een paar boekjes van Riley Hart. Oh en ik kon er een gratis downloaden van Elle Kennedy via haar nieuwsbrief. Wel allemaal e-books dus. Boeken kopen (zelfs e-boeken) vind ik echt een super tof tijdverdrijf 😀

  1. Oh, tof dat je er eentje van Elle Kennedy cadeau kreeg. Het is dat ik al zoveel nieuwsbrieven krijg. Misschien moet ik er eerst eens wat weg doen en dan voor een paar nieuwe inschrijven. Want gratis ebooks krijgen is natuurlijk tof. Ik ben het trouwens helemaal eens met jou wat leuk tijdverdrijf betreft. Maar ik zal me in juni toch maar een beetje proberen in te houden vermits ik begin juli jarig ben en er wel wat boeken op mijn verjaardagswishlist staan. 🙂

 6. Deze maand best veel boeken gekocht…. een stuk of 10, en net nog een paar besteld….. de reeks over de Israëlische spion Gabriel Allon Van de schrijver Daniel Silva is de ontdekking van het jaar (ben begonnen in zijn recentste, “het nieuwe meisje”, dat bleek al deel 20 of zo te zijn, dus bijgekocht); nog wat boeken van Karin Slaughter, eentje van Harlan Coben, Brokeback Mountain…..

  1. Oh ja, met zo’n series stijgt je stapel ongelezen boeken uiteraard zienderogen. Zeker wanneer je ze pas ontdekt terwijl er al heel wat delen verschenen zijn. Anderzijds is het wel heel leuk om te weten dat je nog zoveel onbekende avonturen te wachten staan.

   1. Ik vind het ook niet erg om in een soort flash-back dan de eerdere boeken te lezen.
    Mijn smaak is ook heel uitgebreid en ik ben ook soms in meerdere boeken tegelijk bezig.

    1. Ik heb het idee dat ik vroeger meer uitgebreid las dan nu. Toen las ik bijvoorbeeld heel veel thrillers en de laatste tijd opvallend minder. In meerdere boeken tegelijkertijd lezen daar ben ik nooit goed in geweest. Dan lukt het mij persoonlijk precies minder goed om echt in de verhalen te kunnen opgaan. Maar ik vind het eigenlijk wel fijn om te zien hoe ieder zijn eigen leesgewoonten heeft.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.