Foto-update #159

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik ging samen met een vriendin en haar kinderen naar de kermis in hun dorp maar bewonderde eerst bij hen thuis dit spookslot. Jullie weten al dat ik van dit soort toevalligheden hou. Ik moest dan ook meteen glimlachen toen ik driemaal een 17 tegenkwam bij het inplannen van een blogpost.

Het weer deed me iets minder lachen. Die regen vindt mijn lichaam nog steeds niet fijn maar een foto als deze waarin de zon toch wel echt haar uiterste best doet om de grijze wolken te verdrijven vind ik dan weer wel fijn. Carcassone spelen trouwens ook. Dat deed ik samen met mijn jongste broer en ouders toen we onlangs een dagje met de familie hadden afgesproken.

Ik kwam dit paar Hufflepuff-waardige sokken tegen bij Zeeman maar kocht ze uiteindelijk niet vermits ik vreesde dat mijn voeten er niet in zouden kunnen ademen. Op een slechte dag heb ik nog steeds de neiging om mezelf op te monteren door deze Hufflepuff-outfit aan te doen en blijkbaar doe ik dat onbewust ook wanneer mijn pols het teveel uithangt.

Ik ging dit jaar tweemaal naar de Boekenbeurs. Op zondag 10 november ging ik namelijk nog een keer naar daar. Ik deelde nog wat extra fudge uit, liet deze twee gedichtenbundels door Bart Moeyaert signeren voor mezelf en Verzamel de liefde voor mijn schoonmoeder, ging even dag zeggen bij mijn nicht Kaat, sprak gezellig bij met Nancy en ging vervolgens samen met haar het panelgesprek over Nederlands/Vlaamse vertalingen bijwonen en supporteren voor Audrey.

Samen met manlief ging ik ook naar een optreden en we konden nadien allebei gelukkig terug naar huis want ze speelden zowel Star Wars muziek als Harry potter. Op deze foto lijkt het wel alsof Voldemort de dirigent was. Het was ook wel een beetje grappig vermits ik er een aantal Harry Potter accessoires aanhad en manlief een Star Wars T-shirt. We wisten nochtans niet vooraf welke muziek er gespeeld zou worden.

Kleine bekentenis: Ik kocht nog een tweede adventskalender. Dit keer geen stationary maar thee. Jammer genoeg heb ik nogal vaak voor dat mijn favoriete theesmaken verdwijnen en deze kalender leek me een goede manier om enkele nieuwe smaken uit te testen en zo hopelijk wat lekkere vervangers te vinden voor de verdwenen smaken.

Nu we het toch over smaken hebben … dit zijn enkele van de zaken die er de voorbije weken gegeten werden. Pompoensoep want daar was het nu eenmaal het weer voor, de Trying Nemo burger van Wasbar toen ik met Annelies had afgesproken in Antwerpen, deze ovenschotel naar een recept van Jamie Oliver toen ik pas laat terug thuis was van de Boekenbeurs en het eten een beetje vooruit moest gaan en heerlijke sushi toen we op Wapenstilstand met de familie hadden afgesproken.

Jammer genoeg begaf mijn Snitch-diadeem het totaal onverwacht maar ik hoop dat mijn broer hem voor me kan maken. Duimen jullie mee dat hij hem terug kan vastzetten zodat die Snitch niet langer kan wegvliegen?

Wanneer je tijdens het lezen plots aan je man moet denken omdat een hoofdstuk start met een Star Wars referentie en wanneer je ’s ochtends heel blij bent dat je niet meteen naar buiten moet vermits het ’s nachts zo koud is geweest dat de tuintafel en het gras wit zien van de rijm.

Ik kocht misschien een setje kerst-washitape bij Zeeman. De tweede van boven vind ik echt heel mooi dus die gaat binnenkort zeker gebruikt worden.

Ik probeerde ook nog eens een nieuw recept uit. Dit keer eentje uit een oude Libelle. Het was een ovenschotel met gnocchi, kipfilet, verse bladspinazie, champignonsaus en parmezaanse kaas. Jammer genoeg overheersten de champignons iets teveel.

Herinneren jullie je nog dat ik vorig jaar een zelfsamengestelde adventskalender had gekregen van een vriendin? Ik vond dat zo’n lieve verrassing en vond het heel fijn om een maand lang verrassingen te mogen ontdekken dus wilde ik haar dit jaar zelf verrassen. Toen ik onlangs met Annelies had afgesproken in Antwerpen nam ik dan ook een tas vol pakjes mee en genoot vervolgens van offline bijpraat-plezier in fijn gezelschap. Op weg naar huis stond ik ook weer even stil bij hoe mooi het Centraal Station is.

Kijk Haaike! Ik ben nog altijd braaf bezig. Ok, nog steeds niet dagelijks maar wel zo’n 3x per week en telkens met die van Hang Massive erbij als rustige soundtrack.

Mijn nicht Kaat en haar gezin hadden onlangs een verhuis-weekend en die verhuis gaf me het perfecte excuus om deze Dobby snijvorm te gebruiken. We wensten hen namelijk veel geluk met hun nieuwe huis(elf) en bij het vangen van de sleutel van hun voordeur.

14 gedachten over “Foto-update #159”

 1. Jeeej voor tai chi! (en nu moet ik terug in gang schieten, want na drie weken ijverig mijn oefeningen te doen, was deze week een ramp…).

  Heerlijk, die 17tjes, daar zou ik ook blij van worden 🙂 En superleuk ook, die adventskalender; wil ik al lang ook eens maken, maar euhm ja, laten we zeggen dat ideetjes en timing hier zelden parallel lopen… 😉

  1. Ik hoop echt dat ze er een maand lang van gaat kunnen genieten. Net als ik vorig jaar. Grappig hoe zoiets als een opeenvolging van identieke cijfertjes je humeur kan opkrikken hé.

 2. Kerst-washitape heb ik nog niet, maar een adventskalender met thee wel: ik kocht er op de Boekenbeurs eentje van Pukka.
  De voorbije dagen heb ik – na enkele maanden stilte – weer wat nieuwe recepten uitgeprobeerd uit een nieuw kookboek. Ik ben een beetje gefrustreerd door mijn val, waardoor ik bijna niks kan doen, toch niet voor langer dan 5 of 10 minuten. Maar koken, waar ik voldoende afwisseling heb tussen staan, rustig wandelen en af en toe op mijn bandje zitten, is één van de weinige pijnloze dingen, dus ik probeer daar wel van te genieten!

  1. Wat jammer dat je nog steeds zoveel last hebt van de gevolgen van je valpartij. Hebben ze er een idee van wanneer het zou moeten beginnen beteren of is het gewoon afwachten? Ik hoop alleszins voor jou dat je snel verbetering merkt en weer wat mobieler wordt. Ik heb zelf ook een thee-adventskalender maar dan wel gewoon van Lipton. Het was een beetje druk op de Boekenbeurs toen ik voorbij de Pukka-stand liep dus ik ben er niet gaan kijken. Het was me ook niet meteen duidelijk wat juist de bedoeling was van hun stand. Ik dacht eigenlijk dat je er enkel even iets kon drinken.

   1. Het zou een 6-tal weken duren tot de breuk is genezen, maar ik hoorde al van verschillende mensen dat ze maanden of zelfs jaren last blijven hebben. Hopelijk is dat dus bij mij niet zo!
    Sinds vandaag ben ik weer 50% aan het werk van thuis uit, want ik raak nog niet op kantoor. Zitten en staan afwisselen lukt wel, maar ik voel me nog verre van in optimale conditie…
    Dat van die Pukka-adventskalender wist ik enkel omdat ik het op Instagram bij Eva Daeleman had gezien. Ze lagen ook achter de toonbank, en niet uitgestald. Je kon er inderdaad vooral proeven, en bonnen meenemen. Ik ben wel al een beetje ongeduldig voor de kalender, al ken ik de meeste smaken al :-).

    1. Wow, ik hoop echt dat jij niet een van de ongelukkige bent die er zo lang van afziet. Hopelijk lukt het halftijds werken van thuis uit en kan het voor wat afleiding zorgen. Ik ken zelf nog niet zoveel Pukka theesmaken dus wie weet is dat iets voor de volgende kerstperiode.

     1. Het lukt, maar het feit dat ik veel pauzes moet nemen omdat ik niet lang kan zitten / staan zorgt wel voor een veel lagere focus / concentratie :-(.
      Ik zal – als ik het niet vergeet – de zakjes voor je bewaren! 🙂

     2. Oh ja, dat maakt het natuurlijk wel een pak moeilijker om je ook daadwerkelijk te concentreren op je werk. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in. Super lief trouwens, maar ik ga het je zeker niet kwalijk nemen mocht je het vergeten hoor. 🙂

 3. Ik kijk dus zoooo uit naar jouw adventskalender! Kan echt niet wachten tot 1 december. Het is nu al het liefste kerstcadeautje van het jaar. <3 <3 <3

  1. Hihi, ik ben nu al benieuwd naar wat je ervan gaat vinden en kijk zelf ook uit naar het mogen starten van mijn Harry Potter stationary adventkalender. Nog eventjes …

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.